Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Život so závislým

Príspevok v téme: Život so závislým
peta088

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť s niekym, čo má skúsenosti s partnerovou závislosťou. Chodíme spolu už 3 a pol roka a za posledný rok som zistila, že priateľ užíval drogy a je závislý na alkohole. S drogami už úplne skončil a snaží sa aj úplne prestať piť, nakoľko má z toho zdravotné problémy a poškodenú pečeň. Sama vidím, ako sa snaží, že má snahu zmeniť svoj život a poprosil ma, aby som na to všetko zabudla, že ho to mrzí. Poprosil ma, aby som mu to nepripomínala, lebo sa chce zmeniť. Bol to príšerný rok aj pre mňa, pretože mi tým veľmi ublížil. Snažím sa mu to nepripomínať, ale stále sa mi snívajú zlé sny a proste neviem ako sa pohnúť ďalej. Stále mi to niečo pripomenie a neviem na to zabudnúť. Stále mám strach, že sa to zopakuje. Prosím poraďte mi, ako sa s tým mám vyrovnať, ako na to všetko zabudnúť, pretože on sa fakt snaží.

peta088

Ja som mu tiež to isté povedala, že buď to alebo koniec, lebo už mu to nebudem ďalej tolerovať. A akože môžem povedať, že sa snaží. Aj k psychiatričke pravidelne chodí, úplne zmenil životný štýl a dokonca už aj dokončuje vlastný dom. Je to tiež nejak pol roka. Tak som len chcela vedieť, či niekto také niečo prežil a poradiť sa

Ja som niečím podobným prešla. Bol na protialkoholickom liečení no utiekol odtiaľ. Vydržal 4 mesiace nepit a nedrogovat. Potom zas do toho spadol. No už som nemala silu a povedala som mu že keď s tym neskončí tak sa s ním rozidem. A našiel si robotu . Je úplne čistý už pol roka. No stále sa bojím že do toho zase spadne.