Ahojte. Neviete mi prosim poradit, co by som mala uzivat na bolest v kolene?
Tie bolesti nemavam pravidelne. Mam pokoj 2-3tyzdne alebo aj viac (mozno max.1-1,5 mesiaca) a zrazu to pride. Potom ledva prejdem po schodoch, alebo trpim aj pri beznej chodzi. Trva to tyzden dva a z nicoho nic mi to prejde a zas ok fungujem. Neviem, cim (vitaminy caje dostupne lieky) by som si mala posilnit tie kolena (celkovo kosti). Mam 39r a aj nadvahu. Snazim sa cvicit (plavanie chodza bicykel cviky na brusko atd) a obmedzujem aj prijem jedla, sladkosti. Dakujem vam za rady
Bolest v kolene
Artroskopia neboli, kedze sa robi v celkovej velmi kratkej narkoze (cca ani nie 30 min). Ostali mi dva 1 cm rezy, ktore uz ani nevidno. Ono je to individualne, to posudi ortoped. Ten moj (sukromny na 1-dnovej chirurgii) mi len rukou ohmatal a pokrutil nohu (bez RTG ci CT ci MRI)a povedal, ze ak tabletky nezaberu, bude treba operovat. Bala som sa, ale znova mi ruplo v kolene, ked som vychadzala z auta a priam som si to uz priala, kedze to stale bolele predtym. Cca po 2,5 hod po prebudeni som, sla domov, kde mi este dali tabletky na 2 dni proti bolesti a predpisali mi vcielky proti zrazaniu krvi. Tam mi vlastne este asi po hodine po operacii vybrali z kolena dren a ani som necitila, ze kedy. Koleno ma bolelo len v ten den, davala som si stale ladovo-gelove obklady a rano uz noha nebolela. Mne to povyplachovali, obrusili chrupavku a nejako osetrili-zahladili. Doma som uzivala Wobenzym (vyssie davky..cca 3x15 tbl) a vsetko sa zahojilo bez problemov ci rehabilitacie. Jedine, ze som musela ako kazdy pacient po operacii cvicit podla pokynov. Mam takmer 50 rokov a koleno neboli a bolelo asi len 2 tyzdne a aj to postupne prestavalo. Dakujem za to MUDr. Dalimirovi Jancovicovi!!!
Kycera dakujem. Ano, mne tie kolena akoby horeli. Akoby mi v nich vrela voda. Mam to asi tak rok. Aj teraz mam problem hore dole schodmi chodit. Velmi ma bolia. A chyba mi velmi maminka. Vecerala, vstala od stola, padla a bolo. Zachranovala som ju do uplneho vycerpania (masaz srdiecka, umele dychanie)..su to uz 4r. Bol to sok. Ine je ked je niekto chory a jeho "odchod" sa da ocakavat, predpokladat. Ze clovek sa dako s tou myslienkou moznej straty potyka. Ale toto bol sok. A este mi chyba laska..
Knaja. Prosim ta, ta artroskopia boli? Ako to prebieha? Ja som u ortopeda este nikdy nebola. Dakujem
Jajajala dakujem. Pozriem si ten wobenzyn
Po nehode som musela absolvovat operaciu kolena, po nej mi koleno strasne nepuchlo a bolelo, rany po klincoch sa zapalili. Lekar i odporucil, aby som zacala brat wobenzym. Velmi mi pomohol, opuch sa stratil a koleno sa mi rany sa mi dost rychlo zahojili. Teraz som uz fit a som sportovo aktivna ako predtym.
Treba ísť čím skôr k ortopédovi, je možné, že je poškodená chrupavka alebo meniskus, či iné v kolene. Čím viac budeš váhať, tým si ju viac poškodíš. Ak sú tam nejaké úlomky a tie sa dostanú medzi kľby, tak tie drvia a poškodzujú viac drvia chrupavku. Som takmer rok po artroskopií a neľutujem ani sekundu, mala som poškodenú chrupavku.
Hviezda 01-k ortopédovi.
Mňa bolieva koleno,v jabĺčku presne uprostred.
Nakoľko som nedostala od Teba relevantnú odpoveď,tak Ti môžem len oznámiť,že máš asi problém so slezinou,pečeňou,žlčníkom.Kto Ti chýba,prečo sa trápiš,máš pocit osamelosti?Ešte som nepočula,že by pálili KOLENÁ,PÁlIA o.i. NOHY a spolu s pocitom ťažkých nôh to poukazuje na problémy s cievami alebo žilami-kŕčové žily.
Bolia ma tak vseobecne "vsade" - smer dole aj hore, no asi skor smer hore. A bolia ma oboje kolena no viac prave. Zvykne sa to striedat no vo vacsej miere prave koleno. Bolest je to taka paliva. Pocit tazkych noh..
Bolia Ťa pri chôdzi smerom hore alebo dole a ktorá strana?