Stafylokok akne

Príspevok v téme: Stafylokok akne
SpL1tt3r

Zdravím, mám 18 rokov a problémy s akne už riešim 2 roky väčsinou mam tie boláky začervenane a aj flaky po akne už som skusil x milion vecí no nič nepomaha teda ešte som nebol u kožnej ale čo som počul od viacerých tak kožna bude len na mne "experimentovať" takže nemám záujem vyhodiť zbytočne moc penazí do vzduchu ale dneska som sa dočital že za tým môže byť choroba "stafylokoka". Ma tu niekto s tým skúsenosti ? Skúšal som aj piť žihlavový čaj 3 týždne a bez vysledkov aj peelingy mastičky a neviem čo inak jedávam aj dosť ovocia ked ma chytí chut viem zjest 10 velkých pomarančov,banany,jablka proste všetko ovocie a skúšal som aj piť Zinkorot lenže sa mi zdalo že sa mi to akne zhoršovalo tak som ho prestal piť.

vitavi

Stafylokoka nemusíš riešiť. Ak sa zbavíš sladkostí, tuku a mlieka a mliečnych výrobkov, zbavíš sa po čase, keď sa telo vyčistí, aj akné. Rátaj s tým, že husté tuky sú aj v pečive, koláčkoch, keksoch, mäsových výrobkoch, čokoládach a pod. A že tropické a subtropické ovocie ti môže prispieť k zápalom.
Jedz čistú stravu s minimom tuku, ktorý je len zo semienok alebo panenský v minimálnom množstve. Základ stravy by si mal mať v zelenine a neobrusovaných obilninách, ktoré najlepšie prečisťujú, občas kúsok ryby.

redka

myslim ze sa robia strery priamo z koze ak nie priamo z "loziska" z tej vyrazky... toto neviem, priamu skusenost nemam... zajdi tam cim skor, liecbu nemusis zahajit, ked nechces... mozes jej povedat (ked uz budu vysledky), ze to najskor skusis bez liekov a ked to nepojde, tak prides znova k nej... ked budes vediet, o co ide, napis sem zas a snad ti tu niekto poradi co s tym... osobne by som asi zmenila stravu, a skusila by som si plet cistit napriklad koloidnym striebrom... ale neskusaj, kym nevies o co ide... aj ked zmena stravy isto nezaskodi... toho ovocia sa mi vidi u teba moc - vela fruktozy... co ine bezne jedavas?

SpL1tt3r

Ano teda tak som myslel že by som chcel isť si to dat vyšetrit či to mám alebo nie. Ale aby ma liecila kožna to nechcem proste ma to nebaví tak že začnem z liečbu všetko bude v pohode a ked vysadím liečbu tak sa mi akne vráti. Dúfam že to bude ono lebo už mi to fakt leze na nervy ani do zrkadla sa mi nechce kuknúť. A da to jedine zistiť tým vyterom či už z nosa,hrdla alebo kože ?