Dobrý deň, obraciam sa na všetkých psíčkarov s prosbou o pomoc či radu.
Máme yorksira, nar. 2009. Doteraz bol takmer zdravý na jedno či dve dávnejšie prechladnutia, no to, čo sa teraz deje, je hrozné.
Zhruba pred mesiacom a pol začal kašľať, kýchať, prestal žrať, bol skleslý a mal vysoké teploty.Lekár stanovil diagnózu zápal pľúc, ale nechal ho v takom stave bez ATB ďalšie 3 dni, že to možno odznie samo. Neodznelo, psíka sme priniesli k nemu takmer polomŕtveho, potom konečne dal ATB a havko ďalšie 3 dni trpel, kým ako tak zabrali..Potom sa zdalo byť všetko v poho, ale akonáhle dobral ATB, po 2 dňoch začalo všetko odznova.
Dr. mu len dal injekciu prosi teplote, na 1 deň sa psík vzchopil, bol čulý a chutilo mu papať, ale potom opäť triaška, horúčky a zle nedobre. Dr. zhodnotil stav takto: ATB nezabili všetky bacily, musíme dať ďalšie. Kolotoč sa opakoval, po dobratí super, akurát že len na 2 dni. Dr. spravil röntgen pľúc, že pľúca sú čisté, dal injekciu proti horúčke a psík bol zas 1 deň zdravý. Teraz zasa celú noc sme dávali obklady, je s vysokou teplotou, uťž nevieme čo robiť. V telefóne dr. vravel, že už nevie, čo tomu psovi je :( :(
Prosím Vás, máte niekto podobnú skúsenosť? Ten psík v podstate posledné týždne funguje len na liekoch a injekciách, inak je na umretie, nedá sa už pozerať ako trpí. O utratení nechcem ani počuť, keď zho vidíme po ionjekcii aký je zlatý a veselý, nemôžeme veriť, že by mal byť toto koniec... :( P
Vedeli by ste nejak poradiť??? VĎAKA
Vraj opakovaný zápal pľúc - bez liekov je zle!
Som z Popradu,operoval ho MVDr. Jurčo na veterinárnej klinike TatryVet :)
a kde ho vlastne operovali, odkial si?
No koooonecne si sa sa ozvala ale hlavne, ze si prisla s krasnou spravou.:) Tesim sa s vami. Dufajme, ze s tym cikanim sa to skoro upravi.
Ahojte, dostala som sa sem až teraz, mala som aj veľa prac. povinností, ale myslela som každý deň na vaše slová, ktorými ste nás podporovali.
Havino sa má fajn (klopem na všetky drevá okolo seba :) )
operácia prebehla bez komplikácií, zotavuje sa.
Dr. mu dal na pipík akúsi trubičku, vyzerá to ako tenšia injekčná striekačka a cez to by mal cikať, ale máme s tým trošku problém, myslím, že ho to bolí, bojí sa cikať, tak sme boli včera u dr, lebo kázal prísť, keby necikal, tak mu akýmsi spôsobom vytiahol moč a bolo toho dooosť.
Dnes zasa máme ísť, lebo nijako sa nechce vycikať.
Inak je čulý, veselý, chutí mu papať, hrá sa so všetkými hračkami, ktoré má :) a najkrajšie je sledovať ho, keď spí a krásne pokojne dýcha.
Teraz ešte čakáme na výsledky, čo sa týka tých kamienkov, v trubici ich mal 7!!!! A vraj takých ostrých, že musel mať obrovitánske bolesti.
No a dr. nasadil diétu. Havko mal predtým 3,4 kg, počas toho trápenia schudol na 2,4, takže je slabučký, ale pohľad na jeho živé šibalské očká je ÚŽASNÝ.
Počula som, že tie kamene sa zvyknú opakovne vytvárať, a to aj u ľudí, tak mám z toho obavy, ale tak snáď bude dobre.
Veľké vďaka, že ste držali palce, fakt to bola pre nás nesmierna podpora.
netrpezlivo som dnes čakala správu, či psík prežil operáciu ale nič nikto nepísal.
hádam to psík prežil. Ja len pre majiteľku napíšem, že ak operáciu prežil už je pravdepodobne z narkozy hore, tak psíka nechajte ležať na niečom mäkkom, napr. veľkej poduške, aby si netlačil bruško. Pár dní mu dávajte papať niečo z čoho bude mať makkú stolicu, lebo pri tlačení ho bude ranka bolieť. Nedovoľte mu skákať na posteľ, vykladajte ho hore aj dole. Ani po schodoch a ani veľa bežkať. Urobiť potrebu a domov do teplúúčka. Kúpať až po úplnom zahojení ranky.
Proste 100 percentný servis musí mať. Najlepšie si zobrať dovolenku :)
aj ja, myslim na vas cely cas, ako ste dopadli.
drzim palce pevne aby oparacia dobre dopadla
annamaria, viem, co to pre vas znamena, takto sa rozhodovat ale v podstate tu ani nie je o com rozhodovat, radila by som ti urcite OP, pretoze aj keby to nahodou neprezil, zaspinka a nebude sa trapit. Takto chuda caka od teba pomoc a predstav si, zeby si mu ju neposkytla. Zelam ti pevne nervy, prosim ta, neplac pri nom, lebo prenesies strach na neho. Ked vet hovori, ze je väcsia sanca prezitia, tak dufajme, ze to dobre dopadne. Vela stastia a daj hned prosim vediet co a ako.
Zdravím všetkých a ďakujem za rady. Akurát pred polhodkou sme sa vrátili z kontroly: Dr. si prizvala na konzultáciu ešte kolegu a konečná diagnóza znie, že srdiečko je zväčšené len trochu a nemôže spôsobovať tieto problémy. Ešte robili USG a EKG, následne nám bolo oznámené, že psík má asi 4-5 kamienkov v močovej trubici, ktoré mu spôsobujú neskutočné bolesti, z čoho pramení to rýchle dýchanie a vzdychy, keď s ním hýbeme (napr. prenesenie na rukách), pretože je slabučký. Vraj ich treba okamžite odstrániť.
MÁME PRESNE HODINU NA ROZMYSLENIE, PRIPRAVILI NÁS NA TO, ŽE TO VZHĽADOM NA JEHO SRDCE NEMUSÍ PREŽIŤ, ALE SAMOZREJME PRAVDEPODOBNOSŤ, ŽE PREŽIJE, JE VAČŠIA... Ak sa rozhodneme neoperovať, bude zrejme pomaly v bolestiach zomierať :( :( No je to na zošalenie, ten malý tvorček odkázaný na nás a my nevieme, či naším súhlasom ho nezabijeme.Ale predsa nemôžeme ho nechať takto trpieť, dr. vravel, že jeho bolesť sa rovná rezaniu žiletkou.
Takže pravdepodobne dáme súhlas... Je mi nanič...
annamaria, ako sa ma havinko?