Spolužiak mi robí zle

Príspevok v téme: Spolužiak mi robí zle
global

Dobrý bude to dlhé nedá sa to opísať v krátkosti.
Mám problém so spolužiakom donedávna aspoň som si to myslel kamarátom. Už to bude tretí mesiac čo mi začal robiť zle bolo to aj predtým ale nebolo to nič oproti tomu odkedy som spravil skúšku skôr ako on. Dodám, že mám 23 rokov.

Uvediem načo si spomeniem: sedel som na lavičke a čakal na hodinu s xy spolužiakmi on prišiel a začal do mňa búchať taký rýchly box a nedáva teda slabé rany (pravidelne posiluje) to ale robil aj na intráku často a mám od neho modriny, inokedy zoberie USB kábel a začne ma ním švihať po chrbte a po rukách tiež to štípe a ostávajú mi pruhy tieto prvé dve veci robí dosť často, minule prišiel bol na pivo ale nebol opitý o pol jednej noci ma zobudil mal som zamknuté ale začal trieskať na dvere, že mám otvoriť lebo neprestane otvoril som ľahol si do postele on prišiel a z fľaše čo mal v ruke mi začal liať vodu do postele a potom sa smial nebolo toho veľa ale mal som mokrú postel a zaspal som bohužiaľ až ráno o pol 6 a o siedmej som vstával do školy, stále o mne s obľubou hovorí, že som je***tý hlavne pred ostatnými, tiež dosť často o mne hovorí, že som pes v zmysle ideme na intrák ja zberba a pes (zberbou myslel ostatných) oni sa natom len smejú asi preto, že im pomáha (má dosť veci ktoré pomáhajú hlavne na skúškach), vypísal proti mne petíciu a nalepil mi ju na dvere s tým, že mi to zakázal strhnúť - petícia sa týkala toho, že som mal spolubývajúceho a on chcel aby sa odsťahoval odomňa a angažoval sa v tom viac ako spolubývajúci - argumentoval, že bývať so mnou je utrpenie a che ho odomňa oslobodiť po 2 mesiacoch sú s nich najlepší kamaráti a ja bývam sám. Štve proti mne aj ostatných a snaží sa hlavne o to aby mi starší žiaci nedali nič čo by mi mohlo v škole pomôcť.

Ešte napríklad chodí po izbách všetkých zvolá a povie im aby zamkli aby som sa nemohol ani s niekym rozprávať - to ale dokážem zniesť.
Minule sme šli na obed ako skupina a on mi začal stúpať odzadu po topánkach tak, že striedal raz pravú a raz ľavú nohu ja som sa naštval a som zastavil on to nečakal a skoro sa vykotil ja som hneď šiel ďalej a on do mňa odzadu sotil a ako som vravel má silu teda chýbalo málo aby som pozdravil tvárou chodník.

Keď som sa ho spýtal prečo mi to robí keď ja som mu nič nikdy nespravil on mi odpovedal, že on dôvod nepotrebuje.
A pred dvoma týždňami mi povedal, že slabých treba zašliapnuť.

Tento pondelok som povedal, že končím a poviem to rodičom a on mi povedal, že nech sa skúsim opovážiť a budem to mať tak na intráku ako som ešte nemal a, že na mňa zavolajú policajtov, že im chodím po nociach klopať na dvere pričom som argumentoval, že to nieje pravda a on nato, že možno nieje ale ich je viac a ja som sám, že sú vo výhode.

Ešte dodám, že ten spolužiak bol vždy taký, je veľmi sebaistý a každému rozkazuje napr. prvákov využíva nato aby robili jeho semestrálku a zato im on dá veci do ďalšieho ročníka. Mám s neho pocit, že má nejaký komplex boha často napr. hovorí v 3. osobe hlavne: "(svoje meno) je kráľ". Rád všetkým rozkazuje a je ešte radšej ak ho poslúchajú a nemôže zniesť ak nie, tiež nemá rád keď ho niekto opraví ak sa pomýli a neprizná to aj keby to bolo nakamerované.

Ja som bol tiež s nim niekedy za dobre a napr. ma volal na skúšky s matiky lebo vedel, že keď som tam ja učiteľ mi ukáže príklady s tým, že môžem vybrať ktoré budú a on mi samozrejme nadiktoval ktoré zo zbierky mám vybrať dopredu ale akonáhle sa matika skončila povedal, že neužitočných treba vyhodiť so skupiny lebo už nemajú čo ponúknuť (nieje to presná formulácia ako to povedal on ale zmysel vety je presný). Keby mi len prestal dávať veci do školy tak to by som prežil ale on sa začal správať ku mne ako som popísal.
Skúšal som mu aj dať pokoj ako mi radil jeden spolužiak ale to nepomohlo skôr akoby sa urazil, že si ho nevšímam.

Vždy som vedel, že sa nespráva normálne, ale toto už je na mňa moc. Pozrel som si na nete čo to môže byť a zvažoval som egoizmzus ale to na neho nesedelo lebo on je oveľa horší včera som narazil na takzvaný narcizmus a ten opis narcistu ako osoby je akoby niekto kto toho spolužiaka nepozná napísal o ňom celý referát je to veľmi presné.

Chcel by som sa opýtať čo by ste na mojom mieste robili mi ale mimo vecí ako, že mu mám jednu priťať nikdy som sa nebil a neschvaľujem to navyše on by to okamžite využil a hádam, že by zariadil aj so svojimi "svedkami" aby ma vyhodili zo školy.

Prosím neriešte môj pravopis je to môj najmenší problém a priznávam, že to nieje moja silná stránka.

kafe

global, ty prestaň riešiť iba JEHO a zamysli sa aj nad sebou. Lebo to, čo si NECHአrobiť, to neni normálne. Si priveľmi submisívny? Ponižovali ťa rodičia? Podľa mňa, ak by si nenatrafil na tohto bula, tak by si si našiel trubku, čo ťa ponižuje a ubližuje ti rovnako ako on. PREČO SI TO NECHÁŠ?? Okrem nejakého samotného činu, potrebuješ zmeniť aj niečo v sebe. Rozumieš? Voči silným a sebavedomým si nedovoli to, čo voči tebe. Tak rozmýšľaj čo môžeš urobiť so sebou, ako spevnieť a čo podnikneš.

global

Narcizmus = narcistická porucha osobnosti
- kombinácia monumentálneho sebavedomia a drzosti ---> riešia ju práve psychiatri
Pár vlastností narcistu:
- charakteristické skreslené sebavedomie, egocentrizmus, ako aj pocit všemohúcnosti v kontrolovaní druhých
- spočiatku, očaria krásou, rečníckym talentom alebo sebavedomým vystupovaním.
- ak sa dostane do veducej pozície je egoistický, manipulátorský, vykorisťujúci
- nemá rešpekt pred nikým a ničím, riadi sa iba svojimi pravidlami a normami
- bezohľadnosť je najvýraznejším, ale i najrizikovejším prejavom jeho poruchy
- nemá empatiu, nesúcíti, nezvažuje dôsledky svojho správania na ostatných
- ide si bez zaváhania za svojím cieľom
- ostatní sú v jeho očiach neschopní a menejcenní (hlúpy, škaredý, priemerný, pomalý) a používa ich len ako prostriedok k dosiahnutiu vlastných cieľov.
- nechápavý ľudia nemajú v jeho okolí čo hľadať
- spoľahlivým rozlišujúcim znakom je veľká citlivosť na kritiku (ktorú zdravo sebavedomý človek znesie) a neschopnosť nechať si zo seba robiť žarty (detto).

Podľa mňa to na neho sedí až priveľmi a preto si myslím, že je narcista.

Xtm94

Fuha tak to čo si opísal nieje žiaden egoizmus/narcizmus, skôr je to nejaký psychický problém a potrebuje čo najskôr navštíviť psychiatra. Na základke sme mali niečo podobne, správal sa ako boh, udieral slabších (hlavne päsťami, pravítkom a pod., mimochodom mal vtedy 14) a kvôli tomu bol neskôr vylúčení. Až nedávno som sa dozvedel niečo o tom že má nejakú psychickú poruchu a že sa musí liečiť nejakými tabletkami kvôli jeho sklonom k agresivite. Na tvojom mieste si to určite nahrajem (kúpiš rôzne skryté kamery) a pouvažujem nad zmenou bývania (iný internát/nájom). Toto nieje narcizmus ale psychický problém ...

ErikaEEE123

Hej, ale aj v tych prispevkoch je pisane, ako si tie osoby so sikanovanim poradili, takze to, co sem Marika pise, je poucne a aj zabavne a ty, Johny, sa nenavazaj do cloveka sikovneho a mudreho s bezchybnym pravopisom, lebo pravdepodobne mas nejake komplexy zo seba, ked sa tu navazas do inych. Biela kobra-super! Co poradit? Global - nejako by bolo vhodne sa postarat, aby ten takzvany akoze kral zazil nejaky poriadne, ale poriadne velky trapas pred celou partiou, pred vsetkymi. "Odtnite mu hlavu, nech nevytrca z radu!" - zneju slova jednej piesne. On vytrca z radu a nevie sa zaradit, uboziacik, chudacik. Naozaj by bolo zabavne napisat o nom basnicku a tajne mu ju vyvesit na dvere, aby sa nevedelo, kto ju pisal. Potom by ju vsetci v jeho pritomnosti recitovali, cim by mu dali najavo, ze ho uz neberu vazne. A jeho kralovaniu by bol koniec, nazvime to pad monarchie.

Johnny

LMarika- myslim ze zakladatel temy nas neziadal o to aby sme mu pisali ako nas niekto sikanoval. On chce poradit... Porad mu nieco a nepis tu million prispevkov ako ti sikonovali pribuznych...

LMarika

Mojho otca a celu jeho partiu sa pokusili sikanovat na vojne. Starsi vojaci im vsetkym prikazali, aby o pol noci umyli podlahu. Tak vzali vedra a zaceli umyvat a vtom moj otec dostal napad - na chodbe, ked sa mala umyvat podlaha, sa nachadzali uzke plechove skrinky, ktore na napad sikovneho vojaka - mojho otca - sikanovani vojaci chytili a zacali ich trieskat navzajom o seba, co narobilo taky ramus, ze starsi vojaci nemohli spat, vybehli na chodbu a pytali sa, co sa to tu robi a oni, ze vsak umyvame, nie??? Nakoniec ich stopli, ze ked ma byt to umyvanie take hlucne, tak potom radsej nech s tym prestanu a nech uz idu spat.

LMarika

Ja historky nevymyslam, vsetko, co som napisala, je pravda. Iba mena ludi v mojich pribehoch su zmenene, ale pribehy su skutocne, realne, naozaj sa stali. Toho Alexa som chcela vyprovokovat roznymi posmesnymi uskrnmi k tomu, aby ma udrel, alebo aby sa pokusil ma udriet a bola by som ho vytrieskala s odovodnenim, ze on na mna zautocil a z mojej strany to bola len sebaobrana. Ale nikdy sa neopovazil na mna fyzicky zautocit on ako prvy. Bol tazkopadny a nemotorny, slanina sa na nom triasla a do tvare vyzeral, ako keby nemal vsetkych pokope. Ked ho sef upozornil, aby pracoval rychlejsie, tak sa zacal rychlejsie pohybovat tak smiesne, ze krutil ritou ako nejaka kacica, vsetkym bol len na smiech. Nie raz som ho videla v meste obleceneho do zenskeho kabata s bledou ruzovo-fialovou hodvabnou satkou okolo krku - vsak buzik. Ten vedel len intrigy sirit, na viac sa nezmohol. Nakoniec som ho porazila jeho vlastnou zbranou - intrigou ozaj poriadnou, na vysokej urovni, co sa len tak hocikomu nepodari. Dodnes sa na tom dobre zabavam, ked si na to spomeniem. Nemozem si pomoct, ale co sa mna tyka, tak vsetci ludia, ktori sa kedy pokusili mna sikanovat, mi boli iba na smiech a nedokazala som ich brat vazne.

LMarika

Ja som kedysi cestovala do fabriky kazdy den podnikovym autobusom. Mali sme debilneho sofera, ktory tiez nebol daleko od narcizmu, robil same sprostosti, nadaval zenam, hresil, nevedel sa spravat slusne, krical ako zmyslov zbaveny na cestujucich pre malickosti, ze napriklad niektora nemala drobne, alebo, ze preco si nekupila tyzdenku a preco kupuje kazdy den listky, alebo, ze kde bola doteraz a ako dlho sme na nu museli cakat, ci sa nevedela skor vychystat a ako daleko sme uz mohli byt, nebyt toho, ze je ona taka pomala a ze na nu musime cakat... a podobne kraviny. Bol to starsi pan, no uz asi pred 60-tkou mal vek, ale normalny teda nebol. Jedneho dna prisiel uprostred zimy s takymi hrubymi slnecnymi okuliarmi, ake som dovtedy este nevidela, velkostou asi rekord. Spod okuliarov mu vytrcali akesi modriny a ludia si sepkali medzi sebou, ze niekto si niekoho najal, zaplatil a dal ho zbit. Velke okuliare nosil potom este asi mesiac, hoci siroko-daleko nebolo ziadne slnko. Odvtedy sa uz potom choval slusne k cestujucim. Niekedy je bitka najlepsou vychovnou metodou, aby napravila cifernik debilovi a on sa uz potom stiahne a prestane robit sprostosti. Keby som este raz pracovala v mekaci a este raz s podobnym debilom ako je Alex, poslala by som na celostatnu rakusku centralu firmy z roznych miest a dedin, z roznych post v ramci daneho mesta viacere takzvane akoze listy od zakaznikov, v ktorych sa zakaznici stazuju na Alexa, ze si vsimli, ze sikanuje pracovnicku taku a taku, poslala by som aj e-maily z roznych adries a nakoniec, po takych asi 50-tich fiktivnych staznostiach by som poslala aj staznost vo vlastnom mene, kde by som to vsetko zhrnula a bol by vysmareny, ale to ma vtedy nenapadlo.