zdravím baby , od stredy mi začali zimnice teploty bolesti tela hlavy a pod lekarka mi určila chripku povedala piť vela tekutin a vitaminov... no počula som že teploty a zimnice a bolesti by mali začať ustupovať po 3_4 dnoch , dnes je tomu 4 deň a a stále trpim zimnicami bolestami a horúčkami velmi sa mi točí hlava ... je to normálne alebo treba ísť znovu k lekárovi ? máte s tým skusenosti kedy vám začali teploty ustupovať a polavovalo sa vám ? chrípka vra trvá tak týžden prosím o nejaké vaše skúsenosti kolko trvajú najhoršie teploty a zimnice pri chrípke u vás ... dakujem pekne
Chripka, teploty, zimnice
Kýčera: Stále mi nie je jasné, čo má moja chrípka spoločné s alergiou. Ja som celé roky nebola chorá, nemala som ani len obyčajnú nádchu. Tento rok som mala smolu, že som dostala nejakú angínu (naozaj sa tomu asi nedalo vyhnúť, VŠETCI v mojom okolí boli chorí), na to ATB a kvôli ATB som skončila v nemocnici. A keď ma odtiaľ pustili, ihneď na totálne oslabený organizmus so zníženou imunitou chrípka (aj viem presne od koho a kde som ju dostala).
K tým ATB. To som si aj ja myslela, že iné ako azitromycínové môžem, lekárka mi preto predpísala vraj najšetrnejšie, aké jej napadli (na báze cefalosporínov).
Určite ma chápeš, že keď som len minulý mesiac kvôli ATB už po niekoľký krát skončila v nemocnici, tak nemám chuť hneď nato testovať, či mi niektoré z iných antibiotík neublížia. Vraj najbezpečnejšie by pre mňa mohli byť penicilínového typu, ale naozaj nemám po mojich minulomesačných problémoch silu to testovať.
Áno, mám alergiu, sennú nádchu - sezónnu alergiu na trávy, som sledovaná u alergologičky, dokonca aj túto zimu som bola na kontrolných testoch. Ale opakujem, okrem sezónnej nádchy som už roky nebola chorá. Proste som mala len tento rok smolu.
Prepáč, ak moje príspevky náhodou vyznievajú nahnevane, nie je to cielené proti tebe, cením si, že sa mi snažíš pomôcť, ale stále si vyčítam (a hnevám sa na seba), že som si vtedy nechala predpísať tie ATB napriek tomu, že som vedela, aké je to pre mňa riziko.
Casie, tak ako popisuješ, sa alergia nelieči. Prečítala si si všetky príspevky a pochopila si ich vôbec? Podľa toho, čo píšeš NIE. Sumamad NIE JE VRAJ ATB, ono JE ATB!!! A keď si mala reakciu na tento liek, znamená to, že NESMIEŠ užívať lieky s účinnou látkou azitromicín! A teraz sa Ťa spýtam: "Je Sumamad jediné ATB na svete?" Takže, dievča, dám Ti ešte 1 šancu a navrhujem, aby si sa vrátila späť na stránku a venovala sa jej dostatočne dlhý čas, použila hlavu a potom sa ozvala. Predpokladám, že si už dospelá, ak nie, povenujem sa Ti. Ale mám prácu, za rady nie som honorovaná a čas viem využiť aj efektívnejšie. Ďakovať nemusíš.
Kýčera: Našla som si to, ale vraj to je ATB. A ja antibiotiká nemôžem brať. Brala som ich len 2x v priebehu 10 rokov a oba razy som kvôli nim skončila na infúziách v nemocnici. Dokonca som si našla, že má účinnú zložku azitromycín a ten som mala v tých prvých ATB čo som brala, dostala som kvôli tomu Clostridium dificille (horúčky, hnačky, zvracanie) a napriek tomu, že ma liečili cielenými ATB na to, sa mi to potom ešte 2x vrátilo. Takže antibiotiká ja naozaj nemôžem a už vôbec nie azitromycín.
to je velmi individualne, ja som raz mala chripku tri tyzdne. tiez som z toho bola hotova a lekarka mi povedala, ze dnes uz mnohym ludom trvaju chripky dlho, ze je vseobecne velmi blba imunita a tiez rozne druhy neznamych virusov.
Calsie, nájdi si tému "Sumamed", alergie,...
Horúčka stúpa u väčšiny ľudí večer, to je o.k. Jedlo do seba netlač, hlavne mliečne a mäsité pokrmy. Pri zvracaní si treba dať originál niektorej coly. Stav sa Ti lepší, takže nezaťažuj zbytočne telo jedlom, nechaj ho robiť svoju prácu, nech energiu, kt. by spotreboval na trávenie, použije na uzdravovanie a budeš rýchlejšie fit.
Ahoj, ja mám chrípku už takmer 3 týždne a stále sa necítim zdravá. Najhoršie to bolo ale prvých 5 dní. To som mala vysoké horúčky, zimnicu, bolesť hrdla, svalov, kašeľ, nádchu, zvracala som... No proste všetko. A piaty deň som už bola totálne vyčerpaná. Potom sa to zlepšilo, zostala len silná slabosť, kašeľ, nádcha a tak. Tak to trvalo asi dva týždne bez zlepšenia, tretí týždeň som zase začala mať znova teploty. Tak neviem, je to asi nejaké riadne svinstvo tento rok :/ Tiež uvažujem, že by som išla k lekárke, ale keď mám teraz oslabenú imunitu, nechcem chytiť v čakárni ešte niečo ďalšie, takže sa mi do toho moc nechce. A u mňa je to ešte o to horšie, že som tesne predtým bola týždeň v nemocnici na infúziách a na diéte kvôli zlej reakcii na ATB, ktoré som brala zase pred tým na inú infekciu, ktorej som sa nevedela zbaviť, takže som tú chrípku dostala na už aj tak totálne oslabený organizmus.
teploty dva dni dozadu boli 39,5 až dokonca 39,9 včera a dnes boli okolo tych 38,5 stupňov... cítim sa psychiski trošku lepšie už myslím aj na jedlo sem tam si zahriznem aj ked vela do seba nenatlačím , ale predsa prvy a druhý deň som nemohla myslieť na nič ledvasom držala oči otvorené. velmi sa mi točí hlava ledva vstanem chvílku mi je dobre no potom začne triaška a teplota ... kašel ani bolesť hrdla nemam akurát mi trochu steká v nosi.. dokonca som aj dva dni vzdad v noci zvracala trochu vody čo som vipila ale dnes nič nebolo ... večer mi už bolo tak lepšie ešte sme si vraveli že už sa to zlepšuje a zase prišla teplota. Davam si paralen grip pomáha.
Môžeš mať veľmi silnú chrípku, každý organizmus reaguje inak, preto vydrž ešte pár dní, ak budú horúčky aj naďalej, máš zápal v tele, potom musíš k lekárovi. Chrípku musíš poriadne vyležať, vypotiť. Nalož na seba paplóny, nejedz a ak, tak nech Ti uvaria silnú slepačiu polievku, /príp. bujóny/, pi veľa vody a bylinkových čajov. Daj si zázvor, čili,...Horúčku sťahuj jedením citrusov a pitím džúsov z nich. V takom stave nezvládneš návštevu lekára, ak sa Ti pohorší, volaj pohotovosť. Dávaš veľmi málo informácii, aká bola teplota na začiatku, či berieš niečo na horúčku,... Takúto horúčku nezrážaj tabletkami, až keď Ti vyskočí a ak si dáš liek, pozorne si prečítaj príbalový leták. Keď začneš znova jesť, tak potom malé dávky, ľahšia strava, kým sa dostaneš do normálu.
teploty 39boli ma cele telo ledva stanem s postele na vc ako sa mi točí hlava nemám chuť do jedla nič...