zdravim, potrebujem urobit surne CT ale mal som v minulosti alergicku reakciu(nejake vyrazky) na kontrastnu latku a teraz mi ju nechcu podat... je nejaka moznost, ako to urobit, kedze bez nej nic nebolo vidiet... diky
CT pri alergii na kontrastnu latku
Ak si mal alergickú reakciu, NESMIEŠ dostať kontrastnú látku. Zisti si, čo Ti pichli, máš liekovú alergiu! Takže lekári Ti povedali pravdu. Len by ma VEĽMI, VEĽMI zaujímalo, čo mala dotyčná osoba na mysli a tiež odkedy sestričky pichajú injekcie pri alegických reakciách. Nejaký hormón-Hydrocortison,... odkiať berie tú istotu, že nezareaguješ aj naň? Už mala nejakú reakciu, koľko anafylatických šokov prežila, už ju kriesili? "Obdivujem takýchto múdrych ľudí!" Nezachytil si správu z Čiech, kde pacientka, ani lekári nevedeli o alergii, podali kontrastnú látku a pacientka ZOMRELA? Buď rád, že si natrafil na zodpovedných a poctivých lekárov! Ak si zareagoval na kontras, je tam veľký predpoklad, že budeš reagovať aj na iné lieky.
nie niesom ziadny epileptik, ale toto mi bolo povedane, kontrastnu latku som nedostal a vysetrenie bolo urobene v native, cize na nom nic nieje vidiet a iny lekar mi povedal, ze ked som mal alergicku reakciu(pritom to boli len vyrazky) tak mi ju uz nikto nikde nepoda, ze si ma nezoberu na zodpovednost, tak bud ja teda neviem, ale necudoval by som sa, keby nevedia, co hovoria...
tak ale takto to s alergickou reakciou na jód nemá nič spoločné, či sa mýlim? opravte ma ak to tak nie je. Akurát vplyv má pôsobenie samotného jódu v organizme, ktorý u epileptikov môže vyvolať záchvat
máš zlý nadpis, zlé pomenovanie problému, potom sa nečuduj, že ti píšu zlé odpovede
A ty si epileptik? Lebo kontrastné látky obsahujúce jód môžu spôsobiť epileptický záchvat.
no vidis mila sestricka a mne bolo dvomi lekarmi povedane, ze mi to nikto nepoda, ze mam smolu, ze mozem dostat epilepticky zachvat... a teraz kto ma pravdu?
No jasne,pred CT sa podava latka,ktora zabrani u teba vzniku alergickej reakcie.Som sestricka.podavam to denne.