Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vyšetrenie na helicobacter

Kýčera

Budeš sa diviť, ale ja som to pochopila. Len som reagovala naraz na 2 príspevky a nechceli sa mi vypísovať prezývky. Teraz ide o to, či si dobre čítal/a Ty. Pozri, Ty si hovoríš svoje a ja pravdu. Ak súhlasíš,navrhujem nasledovné: ak máš pravdu Ty, ja sa Ti v 6 jazykoch ospravedlním/alebo navrhni iné/, ak ja, stačí, aby si to tu zverejnil. Choď zajtra do lekárne, spýtaj sa,či majú test na HB a ako sa používa a zistíš pravdu. Tak čo, dáš sa na to?

lombardo1981

Kýčera, môj komentár bol na teba, nie na neho. A v krvi sa vyšetrujú iba protilátky. Konkrétne špecifické podtriedy IgG.

Kýčera

Áno, z krvi sa zisťujú aj protilátky, kt. nám hovoria, či sme danú chorobu/baktériu,.../ prekonali, vtedy sa však liečba nenasadzuje. Nelieči sa, čo už nie je. Chlapec však pre dôvodné podozrenie potrebuje zistiť prítomnosť Helicobactera pylori, príp. vylúčiť. Už si zažil gastroskopiu? Prečo voliť tú najdrastickejšiu metódu, keď existujú aj šetrné spôsoby pre telo? Inak, je to baktéria, potrebuje antibiotiká, preto mu ju musí zistiť samotný lekár. A zisťuje sa aj krvou. Ak má možnosť obvoďák toto zisťovať stolicou a je tam taká úspešnosť,tak nech to skúsi. Nebola som všade, neviem všetko.

philips

Najspoľahlivejšie je takto vyšetrenie stolice, i keď pri príznakoch na HP by nebolo zlé spraviť aj gastroskopiu.

lombardo1981

Protilátky v krvi ukazujú iba to, že si sa HP stretol. Nie, že ho máš. Pozitivita sa udržuje aj po vyliečení.

Kýčera

Nuž,dá sa vyšetriť stolicou, z dychu, gastroskopiou, ale aj odberom krvi. Choď k obvodnému, žiadaj to posledné.

Michal876

Aha, dobre pôjdem tam, nakoľko príznaky mám. Ja že len že či sa to rieši iba na gastre, keďže som viackrát počul že tam sa objednam niekedy aj o mesiac a nerád by som toľko čakal.

Kýčera

Na jeho diagnostikovanie existuje viac spôsobov, dokonca si test môžeš kúpiť aj v lekárni. Keď máš príznaky tohto ochorenia, choď k lekárovi,tam to máš zadarmo a ak sa potvrdí, musí Ti prepísať antibiotiká, nakoľko sa jedná o baktériu.