caute, mam priatela, ktory si malo veri a zrejme si ani nevazi sam seba a tym padom vyvolava v druhych take spravanie, ze si ho nevazia a beru ho za blbca.......kazdy s nim "mava" ako keby bol nejaka babka a on si to necha. Co s tym? ako dotycnemu otvorit oci? najhorsie je na tom to, ze uz aj vo mne take spravanie vyvolava nie len v okoli. Nespravam sa uz k nemu s uctou a hneva ma to potom.
Priatel vyvolava v ludoch neuctive spravanie
Slobodna ono vacsinou pokial nie si zivnostnik tak skoro v kazdom zamestnani si len handra nejakeho sefa alebo nadriadeneho ktori si lieci komplex na "podriadenych" v kazdom pripade ho vsak narozdiel od armady mozes poslat do prdele :D.
Skutočne si zvolil nie práve najšťastnejšie povolanie.
A vieš prečo sa o vojakoch hovorí, že sú to vygumované hlavy?
Vojak musí poslúchať rozkazy, je len vykonávateľom príkazov iných. Často s nimi nemusí súhlasiť alebo sa morálne či osobnostne stotožňovať, lenže to mu nijako nepomôže, pretože príkazy plniť musí. Je jedno, čo chce on. Laicky povedané, ako si to opísala ty, je len handra, s ktorou niekto máva. No a časom ho to či chce alebo nechce začne deptať.
Ak mu chceš pomôcť, snaž sa v ňom posilňovať sebadôveru - napr. začnite spolu cvičiť (krajšie telo-vyššia sebadôvera), alebo sa spolu prihláste na nejaký kurz (cudzí jazyk, po prípade niečo iné, čo by vás bavilo). Odporúčam to robiť spolu, len jedno varovanie, aby si to sebavedomie nakoniec nezdvihol až príliš a nerobilo to problémy vo vašom vzťahu.
vojak? no trochu divne, k vojakovi by mi skor pasovalo ze bude chciet mat doma aj v svojom okoli riadnu dresuru a ze mu budete miesto pozdravu hailovat ale tak asi mam trosku skreslenu predstavu o ludoch v armade.
neviem ti moct pomoct lebo ak ma taku povahu tak sa pravdepodobne nezmani, a ak ano musel by zmenit prostredie a pracu. Niekde je proste ako tvoj priatel a niekto je ako ja ktoreho uz nejedna neprirodzena autorita skusila zlomit, ale vraj ja napriklad neuznavam ziadnu neprirodzenu autoritu :D takze neviem ci extrem tvojho priatela alebo moj je lepsi.
on je vojak....a ma vymletých kolegov, no najhorsie na tom je, ze ked v tom prostredi zije tolke roky uz aj on sam si prestal seba vazit...je to citlivy clovek a ma na vela, len ma nizke sebavedomie a preto nechava so sebou zametat, mysli si, ze druhi su vo vsetkom lepsi ako on, co nie je pravda,len on to nevidi lebo ma pokriveny pohlad na seba vdaka tomu
V akych ludoch vyvolava neuctive spravanie? V nejakych zakomplexovanych sebeckych hyenach ktore su cele rady ked mozu niekoho ponizovat? Takych treba mat akurat na haku,nevenovat im svoju pozornost a cas a nie kvoli nim cosi menit. To oni su vadni nie tvoj priatel.