Prosím, vie mi niekto poradiť, ako postupovať, keď moju 77 ročnú svokru neustále napáda suseda, ktorá býva v byte presne pod ňou o poschodie nižšie. Napáda ju slovne, vykrikuje po nej na ulici, chodí jej búchať na dvere, napadla ju aj palicou, svokra volá políciu pravidelne pri týchto atakoch, avšak je to zbytočné. Majú podľa nich zviazané ruky, suseda im dvere neotvorí, takže spíšu, čo im nahlási svokra a čakajú na 30-dňovú lehotu, aby priestupok postúpili obvodnému úradu. Je to úplne zbytočné. My nebývame v tom istom meste, kde svokra, sme od nej vzdialení 9 km, takže kým by sme my dobehli k nej, môže dôjsť k tragédii. Suseda si vyžaduje psychiatrickú liečbu, je podľa všetkého schyzofrenička, určite je liečená na psychiatrii, ale podľa všetkého neberie lieky. Jej syn sa tejto téme vyhýba, býva pod ňou o ďalšie poschodie nižšie, susedia sa boja svedčiť, lebo sa jej každý bojí, je nebezpečná, prosím Vás, ako je možné, že sa s tým nedá nič robiť. Prosím o nejakú dobrú radu a pomoc, sme zúfalí, svokra psychicky na dne, bojí sa vycházať z bytu, stále si odsleduje, kedy suseda opustí byt a vtedy chodí do obchodu, so smeťami a von z bytu. Je to hrozné, polícia jej navrhla, nech sa odsťahuje, ale to je predsa hrozné, aby kvôli narušenej susede ona mala odísť zo svojho bytu. Tieto útoky sa dejú v akúkoľvek hodinu, ráno, večer, v noci, v priebehu dňa, proste, keď to na susedu príde, tak robí cirkus. Chudera svokra chodí k deťom, ale nechce natrvalo opustiť svoj byt, ja ju chápem, je to jej súkromie, prosím, ak niekto vie, ako túto posadnutú ženu dostať na psychiatriu, pomôžte. Ešte podotknem, že má v byte na skriniach polepené lístky s vulgárnymi nadávkami na moju svokru, raz sa podarilo policajtom s ňou skontaktovať, vtedy tvrdila, že svokra k nej chodí cez kľúčovú dierku, že je v chladničke, že jej napojila do bytu elektrinu a tá ju trasie a skákala po posteli, že takto ju trasie, ale vyšetriť sa psychiatricky odmietla, môže taký človek odmietnuť vôbec vyšetrenie? Je podľa nás veľmi nebezpečná a neviem, či orgány činné v trestnom konaní chcú čakať na moment, keď suseda svokru zabije a potom začnú konať? Za každý názor a radu vám zo srdca ďakujem. Gabika
Obťažuje ma suseda
teda, na obecnom nech poziadaju o spolupracu, navrh sa dava na sud
mame taku pribuznu. presne toto robila, schizofrenicka, nebrala lieky. a nedalo sa s tym nic robit, policajti tam chodili casto, dve rodiny sa odstahovali, ale nikto s tym nic robit nemohol. potom zacala aj napadat opatrovatelky, rodinu... obec s nami na nu podala ziadost o zbavenie svojpravnosti, prebehol sud a uz je zavreta. ina moznost nie je. takze navrhujem, nech sa susedia spoja a na obecnom urade nech podaju ziadost na zbavenie svojpravnosti, ze je nebezpecna pre okolie, je dobre mat zdokladovane aj tie policajne vyjazdy