Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Helikobakter - vylieceny?

Príspevok v téme: Helikobakter - vylieceny?
Helyko

Caute bol mi zisteny helykobakter v stoloci, popri tom teda pred tym som mal dlhodobo akne aj ho stale mam ide o akne ktore nevyjde na povrch teda conglobata, aj ked sa mu ocas podari vyjst na vrch tak len strasne mala biela hlavicka ktora sa da prepichnut a vytlacit trocha hnisu...ale ide hlavne o to podkozne z ktoreho nevytlacim klasicky...

Takze dostal som 3kombinaciu liekov Ospamox 2x1000mg, fromilid 2x500mg, a noplaza 2x40mg , tie prve dve 7 dni vsetko spolu uzivat 7 dni, noplazu douzivat potom uz len po jednej tablete do konca balenia...plus samozrejme stale beriem k tomu probiotika...

No chcem sa spytat ze ako zistim ci mi liecba zabrala alebo nie , kedze akne sa mi tvori stale v neustale mam 3 podkozaky po tvary, plus tak isto chrbat rameman, dost bolia ked je to v stadiu najviac zapalene..

Uz doberam len tu noplazu 40mg.

Opatovne testy mam mat nie skorej ako za 2 mesiace....

Tak chcem sa spytat ze ak akne je sposobene helykobakterom ze po akej dobe , ak sa mi podaril helykobakter vyliecit ze sa mi prestane akne tvorit ?

Teda len v tom pripade ak mal natom docinenie helykobakter a ak ho tie lieky zabili...

Lebo lieky som dobral pred tyzdnom a akne aj po tom sa mi tvori, takze bud este mam cakat, alebo neuspesna liecba alebo akne je z insieho....

Nemal som ziadne problemy pri brati liekov , ani pred liekmi som nemal ziadne priznaky , okrem popraskaneho jazyka , koli nemu mi aj zistili ze mam helykobaktera..., ..Nemal som bolesti brucha ani nic , brucho mam akorat stiahnut od vtedy ako som sa o tom dozvedel :D a mam dost vetry...stale prdim dost casto...

Najviac mi je divne, ze budu neziaduce ucinky tych antibiotyk, a mne nic nebolo a to som bral medzi tym este roaccutan....

Teda akurat co mam teraz stale tie vetry...

Helyko

A prosim ta skus si precitat toto ked to vypustia na internet malo by to byt pravda, no mne doktorka zasa povedala ze aj z riadiu , takze si vyber ktore je pravdive ?

MÔŽEM SA OPÄTOVNE NAKAZIŤ ZO ZUBNEJ KEFKY?

Kým po každej viróze by ste mali vymeniť zubnú kefku, pri helikobakterovi to robiť nemusíte. Po umytí zubov, baktérie v pohári do dvoch minút zahynú, pretože v neutrálnom a suchom prostredí neprežijú. To isté platí pre rúž, príbory, pitie z fľaše.

www.pluska.sk

Helyko

lienocka...,pozri u nas v praci ho mali dvaja ,kazdy mal problemy so zaludkom ze musel ist na gastro...

A su ludia taky ako ja ze o tom neviem ale som ho mal ...cize teraz je otazka kto u nas z rodiny ho od koho dostal podla teba, ked nikomu nic nieje ?

Prognóza pacientov s infekciou Hp je dobrá. Liečba je potrebná asi u 1% infikovaných. V prvom slede sa vylieči až 80%pacientov. Sekvenčnou liečbou sa dosahujú výsledky aj na 90%. Asi u 10% pacientov pretrváva pozitivita aj po opakovanej liečbe. Títo vyžadujú kontrolný režim pod vedením gastroenterológa.

Takze ty co sa nikdy nevylieca, sa nikdy uz nebudu bozkavat? a budu izolovany od ostatnych ?

[zruseny35]

helyko...ty svoju rodinu asi nemáš velmi v láske,ked nevieš ako sa helikáč roznáša,že?Poznám niekoho kto ho mal, a prvé čo bolo,povedal"držte sa odomna dalej,nech neochoriete",ked som s tým človekom kecala,ešte si sám držal odomna odstup.
Helikáč nieje chrípka,z ktorej sa kazdý c-vitamínom dostane,ale rob ako myslíš.

helyko

este raz! nic ty nezavidim ani nic zle ty neprajem..len ma nastvalo to ze ked ho mam ja som nebezpecny pre ostatnych doma ci krvou slinami zvratkami vytlacanym akne ze to musia mat aj oni potom odomna..si povedala...tak preto sa pytam ze ako vies ze to aj ty nemozes od niekoho mat... ved ani ja som nemal problemy...a akne nemusi byt spojene helykobakterom...ale je tam.sanca...

lombardo1981

Základ je vyhýbať sa potravinám, ktoré ti predtým robili problémy, alkoholu, káve a bublinkovým nápojom. Všetko ostatné je len akési prilepšenie. Pretože sa veľmi nedoporučuje veľmi zaťažovať žalúdok.
Ak ti smie odporučiť, tak tie probiotiká užívaj dlhodobo. Pretože výskumy dokázali, že majú protektívny účinok pred návratom infekcie HP. A k nim ešte samozrejme vyjedaj dostatok vlákniny, nech majú z čoho žiť. :-D

[zruseny35]

helyko....
To sa prečo MNE snažíš vsugerovať (alebo o čom presne sa to snažíš neviem ) ,že ja ho možno tiež mám ? :)
Prečo práve ja,a nie všetci ostatný tu čo ti písali?
Ja viem že som zdrava,takže jediné čo mi z toho tvojho písania vyvstáva je, že mi to zdravie žaludka zavidíš a doslova mi praješ aby som aj ja na niečo take konečne bola zdiagnostikovana.
Je mi luto ,že si ten čo to dostal,že ťa hnevá celý svet,ale vyvršovať si to na niekom čo to "nešťastie "nemal je minimlneá divné ,nemyslíš ? :) Každý jeden tu ma svoje problemy, nepotrebuju si tu nič dokazovať frustráciou,len si pokecať a najsť upokojenie ,prípadne vhodný produkt.

helyko

s potravinami som nemal nikdy ziadne problemy...inak je sranda ze cesnak by sa nemal jest a inde pisu ze cesnak je vhodny na nicenie HP aj akesi cesnakove tablety..... a cesnak som jedol naschval ked som cital ze pomaha pri niceni..o dietu som veru nedodrziaval tie napoje kavu alkohol samozrejme dodrzujem

lombardo1981

Keď už je HP pozitívny, tak strava by mala byť trochu šetrnejšia. Dôležité je vyhýbať sa jedlám, ktoré ti robili doteraz problémy. Ďalej sa veľmi neodporúča káva, alkohol, bublinkové nápoje (predovšetkým tie sladené alebo so sladidlami). Z minerálok sú vhodné tie buď neperlivé alebo jemne perlivé, alkalické, respektíve s vyšším obsahom sodíka. Vyhýbaj sa vyprážaným jedlám. Často robia problémy napríklad paradajka, uhorka, cesnak, cibuľa, paprika. Preto je vhodné sa týmto potravinám vyhýbať. Odporúča sa jesť strava bohatá na vlákninu. Keď jesť mäso, tak uprednostniť hydinu a ryby.

helyko

lienocka ach jo nezavidim ty to len ako si mozes byt ista ze ho nemas? niekto ho ma v tele ale ani o tom nevie lebo tomu cloveku nic nieje... a to ze si ho nemala pred 5 rokmi neznamena ze ho nemozes mat teraz....ja som bol.na teste v 19 a nemal som ho tiez a teraz mam 25 a mam ho... doktorka hned povedala ci sa stravujem v jedalni alebo podobne. ze odtial by som to mohol mat..takze aj ty sa urcite stravujes ci v oraci alebo restika...odniekal to musi predsa byt.. a bodaj by si ho nemala... k tomu pomarancu keby si citala pisal som preto ze vitaminy konkretne pomaranc teraz by som nemal a to len preto ze ked ho liecim aby som ho nepodporoval v iunite oroti liekom kedze pomaranc je kysli a on ma rad kysle prostredie.... a co chcrm vediet? chcem vediet to ze ak helykobakter mal docinenie na akne ze po akej dobe sa dozviem alebo po akej dobe by malo prestat sa tvorit akne... lebo robit opakovani test najskor o 2 mesiace...ale to som vsetko pisal len si asi zle citala :)

[zruseny35]

Helyko...a čo si taký nasertívny na mna ? :D Ja som s tým bozkávaním žartovala.
A nemam helikáča,proste mi to teraz ako zavidíš alebo čo ?
A ked papaš všetko čo ti chutí,možno len ten pomarančový džus nie,tak čo si tu vlastne chcel od nas všetkých ?