Dobry vecer, chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenosti s liekmi na psychiku. Mne psychologicka predpisala Zoloft, ale po jednej uzitej tablete som mala hnacku, bolo mi nevolno a nemohla som dobre spat este dalsie 3 noci. Neviete mi poradit ci by som mala pokracovat? Alebo je lepsie si vypytat iny typ tychto liekov? S akymi mate skusenost? Dakujem.
Psychika - lieky
Ahoj tak poctivo beriem, stale sice zapasim s neziaducimi ucinkami, ale uz vnimam aj urcite pozitiva depresia uz nie je taka znicujuca, citim sa zivsie,len moj zaludok je akysi roztraseny, mam kilecka dole, snad ti ten Seroxat bude sediet lepsie
Lulu2011 tak ja uz som zoloft prestala brat, nepasoval mi a tak som aj zmenila psychiatra na sukromneho, lebo ta co som mala predtym mi nevenovala doatatok pozornosti. A tento je super, zmenil mi lieky dal mi az troje ale v malickych davkach, lbo vraj ja som na lieky hakliva a ona mi dala hned 50 mg denne a to bolo na mna moc tak teraz mam Seroxat a beriem len 10 g denne na zaciatok a k tomu este deanxit a xanax, tak uvidime :-) Ako ty pokracujes?
nenicica, mozu sa spolu brat ;) ako na upokojenie nervoveho systemu, ked sa citis nesvoja, fyzicky ti je nie dobre a potom aj psychicky, inak na spanie neberiem nic..som z toho lieku dost unavena
Lulu2011 a este stale beries aj lieky na spanie? Lebo ja neberiem nic a spim v pohode a to ich uzivam vecer pred spanim tie lieky. Co to je za liek? Na upokojenie? Nemyslis, ze uz to prilis kombinujes? Mozno sa tym aj nicia ucinky serotoninu.Ja si davam kazdy den magnezium a upokoji ma to troska.
andrika - je to o tom vela na internete, dudam, ze ten serotonin coskoro zaberie :) ja som si dnes musela dat liek rýchlej volby, lebo mi bolo dost zle alprazolam, ale to mas do pol hodiny klud, tie ad kym poriadne zaberu to je na dlho :(
Milé dievčatá, hlavne ty andrika: ti garantujem, že X krát mi bolo zle, X krát som nespal celé noci, X krát sa mi všetko nepríjemne vracalo, doteraz som a aj budem?? v určitej nepohode, X krát som mal myšlienky na samovraždu, X krát som mal stavy letargie, zúfalstva, bezmocnosti, X krát... Lenže v Júli minulého roka som si povedal že dosť a život si zničiť hnusným kapitalistickým psycho bordelom a pseudo liekom zničiť nenechám! A výsledok? V pohode viac-menej fungujem aj bez nich! Športujem, starám sa o zvieratá, pracujem na sebe, venujem sa koníčkom a podobne. To sú veci, ktoré ma dostatočne zamestnávajú, takže robím všetko pre to, aby som akože diagnózu neživil. Pridajme k tomu sex :D zdravé mediľudské vzťahy, prírodu - napr. skúšala si objímanie stromov alebo ľudí? :D A neinvazívne metóty liečby napr. Biofeedback, alebo terapiu mimo liekov len za pomoci psychológa? Pozri si zopár videií o tom sajrajte čo do seba pcháš...ale budiš... Vedela si napr. že o psychiatrických diagnózach sa doslova hlasuje? Čo to asi znamená? Ver tomu že lieky sú len placebo, a skôr či neskôr sa ich vplyv výraznejšie podpíše, ale negatívne... Ale pokiaľ si myslíš, že to bez nich nedáš, tak kľudne ich ber...je to tvoj život a rozhodnutia. Farmaceutický biznis absolútne nestojí o tvoje problémy. Toľko môj názor a NECH SI KAŽDÝ ROBÍ ČO CHCE ;-) PS: "Laura" ty nekecaj sprostosti mudrlandské o ľuďoch, ktorých nepoznáš a o ktorých si myslíš, že niečo vieš, príliš fantazíruješ. Inak, PEKNÝ VEČER DÁMY B-)
Lulu2011 smejem sa sama na sebe teraz, ale ja fakt neviem nic o tychto veciach..asi som si to zmylila s amokom :-D Dobre vediet, no tak to mas rovnake ako ja, ja nakupujem stylom, ze vbehnem do obchodu,rychlo tam vsetko hodim do kosika a utekam von a aj to mi je za tazko.
andrika - nieee :D atak je nieco uplne ine...busilo mi srdce, potom ma obliala palava a na omdletie, nevedela som to takmer ovladnut, asi pol hodinu ma to drzalo vonku aj v obchode
len tu prosim nepocuvajte nejakych mudrlantov, co v zivote nenzazili , co je to nejest, nespat, byt uzlik nervov. lieky nie su bohvieco, ale mnohym ludom zachranili zivot. A ze bude clovek chvilu otupeny, ospaly a nebude citit emocie? Ked je cloveku velmi zle, citi len tie zle emocie a o dobrych nevie ani snivat, komu lieky zaberu, funguje normalne aj v praci a dokaze dostat tie zle stavy pod konrtolu . len to netreba brat cely zivot a po par mesiacoch skusit pomaly vysadit, ked je uz ako tak stabilizovany.
A ako sa ti to prejavuje? Ze na niekoho vybuchnes? Lebo ja mam troska ine problemy, ja mavam zavrate,kruti sa mi hlava a nedokazem vydrzat medzi ludmi. Ja nebyvam nejako nervozna alebo vybusna.