Chorobny poriadok

Príspevok v téme: Chorobny poriadok
Divyjack

Dobry den,

mam taky problem. Dovrsil som 30 rokov, s priatelkou zijeme spolu 5 rokov, ona ma 29. Niekedy som nebol taky poriadkumilovny ako teraz a neviem cim to je. Neznesiem neporiadok, neznesiem neumyty riad, prach, nepovysavane, neumyta vana, umyvadlo, vlasy v umyvadle. Upratujeme raz tyzdenne doma s priatelkou, ibaze ja vzdy poriadim lepsie ako ona, este niekedy aj po nej. Resp. jej sa velmi upratovat nechce....zacinam mat z toho obavy aka bude neskor zena, ked si ju vezmem, ked pridu deti. Alebo sibe mne, ze chcem mat dokonalu cistotu alebo neviem , kde je chyba. Ked pridem domov z prace niekedy a vidim bordel a ona je doma a nic s tym neurobi, ide ma roztrhnut....bohuzial aj moj zaujem o sex s nou upadol, lebo si zacinam mysliet, ze nieco nie je ok....

doubledog

takato vasniva "poriadkumilovnost" svedci o tvojich nenaplnených citových potrebách ci neukoncenom psychickom vyvoji.
tebe by naozaj pomohol terapeut.

anjelik *

Svoju tému si nazval pomerne príhodne. :o) Až na jednu vec, čo je vlastne to *choré*. Choré nie je to, že máš v sebe potrebu usporiadavať veci, či už v práci alebo okolo seba. Svedčí to o tvojej závislosti od vonkajšej usporiadanosti a neschopnosti tolerovania akýchkoľvek odchýliek od presnosti a tvojej predstavy, čo je usporiadanosť a funkčnosť a následne aj krása. To je normálne, je to dané tým, aké návody si dostal doma, čo sa ti osvedčilo ako výhodné, niekto je schopný tolerovať viac, niekto menej. To choré je, že to vyžaduješ od svojej partnerky a odvodzuješ svoju *lásku* a túžbu po nej, od toho, ako kvalitne je utrený prach. Evidentne ale nemáš na to, zvládnuť to a tak tvoje rozhodnutie odísť zo vzťahu je správne, pretože by to bolo v konečnom dôsledku trápenie pre oboch.
Každopádne by som ti ale poradila, porozmýšľať nad tým, že akákoľvek závislosť je len a len závislosťou a o slobode a pochopení a nejakom tom vývojovom napredovaní sa nedá ani len uvažovať. Možno tvoja priateľka ako bytosť, čo nebazíruje na dennodennom upratovaní, je na tom lepšie ako ty a ty si ju stretol, aby ti ukázala, že krása je v niečom inom. V čistote nazerania na svet a nie v čistej podlahe. Nikde nepíšeš, aká je, aké má názory na svet. Iba o tom, že *nič* nerobí. :o)

divyjack

ale prosim ta, psychologa...za tym chod ty , ked chceš, bude poriadne riadit a hotovo, vsak nemusi casto, ale poriadne, to je ten problem, ze je to neporiadne! Mal som ju skor usmerniť na čo som bol zvyknutý aj doma pred rokmi...tip top domov bohatých rodičov...upratovat som musel..a poriadne....mozno nepatrime k sebe a mal by som si hladat inu....

[zruseny35]

DivyJack....
Týmto prehanným upratovaním "trpia"(občas maju taku obsesiu ) ženy čo sú v domácnosti-nepracuju.Ale pre nas ženy je to únosné.
Ja by som tebe odporučila psychologa.

Castiell

Si aký si byť prehnane čistotný nie je až také zlé skús jej to vysvetliť ako sa cítiš ked ťa nepochopí a nebudeš jej stáť ani za to aby raz za čas upratala tak vieš ako to bude vyzerať s deťmi. Ale tak dnešné mladé ženy sú už také lenivé nenájdeš veľa žien podobných sebe ale nejaké sú kamarátka má podobné sklony k čistote a kamaráta priateľa jej dokázala zmeniť chlapec sa snaží lebo vie, že tak skvelú ženu si už ťažko nájde, ktorá nie je lenivá a vie variť či upratovať (feministiky nehovorím, že ženy majú iba variť či upratovať vo vzťahu majú si byť rovný).

ahink

Divyjack...ja prv bola tiez takto "postihnuta svihnuta uletena"))) A potom som raz s bratom bola u starkej na navsteve a aj tam sa mi "zazalo".. Proste sadli sme si a starka upravovala hned kozusinku na com sme sedeli..pod nohami dobre ze nezbierala omrvinky po nas..pod poharmi na stole hned utierala oros..behala tam ako postihnuta stale s prachovkou..lestila vsetko..no to uz az chorobne..
Ja udrzujem poriadok aby bolo ok ked niekto dojde a pre nas samych seba ale zas sa v tom nevyzivam. Ja zas taka ze rada varim peciem a to ma bavi. Ale upratovat?..upratujem len aby bol poriadok. Tak si to rozdelte co kto z Vas radsej robi a bude to na nom (ona nech napr.vari perie zehli umyje kupelku wc atd Ty zas upratovaniu sa venuj atd). Vies zivot je aj o inom nez o vecnom nahanani sa za niecim. Tiez bola hrozne sutaziva ctiziadostiva vo vsetkom chcela byt najlepsia vsetko aby vedela ci uz robit poznat atd a nie je to ok. Zdravie (fyzicke psychicke) rodinnych prislusnikov priatelov lasku atd mame len "jednych" a skor sa venovat takymto zivym bytostiam nez denne utierat prach drhnut dlazku lestit nabytok luster auto atd. Treba zlatu strednu cestu..spokojnost pohodku atd

dadiana

..tak ja napriklad vysavam kazdy den :-)a tiez neznasam neporiadok, neumyty riad, neodlozene veci, neznesiem ani, ked mam nejaky produkt uz na dne-napriklad sampon a podobne..hned to prelejem do novej nadoby..a necitim sa preto ako nejaky prehnany pedant..jednoducho musim mat veci tip top a aj ked moje okolie take nie je, nevadi mi, ked to spravim za nich ja..viem, nic netreba prehanat, aletak respektujem, ze kazdyma ine priority..takze tak...

zuzikka

Keby si mal upratovat kazdy den ty , tak ta to prejde cely tvoj perfekcionizmus. Ale ked to moze za teba robit niekto iny tak to vyzadujes.takze ked si na to potrpis po vecerochsi upratuj

dela

ako kazdy sme nejaky.. byt perfekcionistom ma urcite aj vela pozitiv, v podnikani napr atd..

akoze pokial, ona upratuje raz za tyzden, ze neodmieta akotak udrziavat poriadok a aj je cez tie vikendy aktivna.. tak podla mna sa snou kvoli tomu nemusis nejak rozchadzat alebo co.. mozno skus to proste prijat. a ak ty poriadok milujes, tak ho proste rob,,, ale nepocituj hnev pritom, lebo nemas preco .. vzdy si skus v tu danu chvilu povedat, ze nie je ziaden racionalny dovod, preco by si mal teraz vybuchnut od zlosti. a mozno ta to trochu ukludni:) ..vsetko je to o akceptacii a toleranci no... kazdy je iny ..a jednoducho, ked ju nebavi nonstop upratovat, tak ju do toho nenut.