Ahojte. Este nikdy som nepoužívala tampón, tak sa chcem spytat ake to je a či je to podla vas lepsie ako vložka. Bojím sa, že by sa mi utrhla ta snurka a nevybrala to už odtial. Prepacte za divnu temu, ale chcem byt v tom skusenejsia, za chvilu dostanem menstruaciu, tak by som to chcela skusit :)
Skusenosti s tamponmi
Toxicky sok, ano... Riziko iste existuje, ale pokial tampony menis pravidelne a pouzijes spravnu velkost, nemalo by sa nic stat. Ved obcka su uz aj na noc, tak keby boli zabijacke, asi by ich nepredavali :-) pred pouzitim tamponu si treba umyt ruky, mat ich ciste, s infekciami by potom nemal byt problem, ja ich nemavam a pouzivam len tampony. Pride mi to hygienickejsie aj praktickejsie, ani nevies, ze ho mas, s vlozkou to tecie kade tade, fuj blek :-) musis proste skusit, co vyhovuje mne, nemusi inym, toto su moje skusenosti a na tampony nedam dopustit. Bat sa ich urcite netreba.
Brince, a co ten toxicky sok s tým spojeny, či ako sa to vola ;) a vraj ten kto si dava tampony, tak ma potom bakterie a zapaly z toho, som čítala
Ahoj, ja pouzivam tampony uz asi 10 rokov a ani na jednom jedinkom, ani na tom najlacnejsom, sa nikdy snurka neodtrhla :) odporucam preistotu pred zavedenim tamponu za snurku potiahnut, aby sa uvolnila, ked tam je poskrucana. Inak tie snurky by tam mali byt vsite alebo tak nejak... Tampon mozu pouzit aj panny... prinajhorsom sa vyhnes trapnej situacii pri prvom sexe.. a mozu sa pouzivat aj cez noc, len treba vymenit pred spanim a po prebudeni. Ja osobne uz vlozky neznesiem. Aj keby sa snurka odtrhla, vacsinou by sa to malo dat vytiahnut prstami, treba si cupnut. Len to vyzaduje trochu praxe pri zavadzani tamponu, pouzi radsej najprv mensiu velkost alebo taky s aplikatorom
Keď si panna tak nie