Zdravim. Cvicim asi pol roka, najprv som schudla z vahy 63+. Neviem presne kolko som mala ked som zacinala lebo som sa uz nevazila radsej. Isty cas som sa drzala na vahe 57. Potom asi 3 mesiace som sa nevazila vobec ale cvicila dalej, v jedle som sa extra neobmedzovala... Vcera sapostavim na vahu a tam 61 kg. Najprv velky sok, ale v obvode som nepribrala. 1 otazka znie, ako by som mohla zistit kolko kg svalov a tuku v sebe mam? 2 otazka ako co najrychlejsie schudnut naspat na 57 ale aby som nestratila svaly... a po 3 mi mozte poslat niaku dobru motivaciu :D ... Dakujem za odpovede (meriam 170cm)
Tuk vs. svaly
suhlas s nazormi nizsie. kardio (jumping) pali svalovu hmotu, takze ostan len pri silovom treningu, co najtazsie vahy. a bez upravy stravy vysledok neuvidis. bohuzial.
Na jumpingu ti spaluje vsetky svaly ktore si nadobudla v posilke.ak chces zmenit postavu, tak jedine zmena stravy a posilka 5x tyzdenne s vysokymi vahami
dobre ti radia - bielkovinovo-zeleninová strava. Strava je 80% úspechu. Ak neupravíš stravu, môžeš cvičiť koľko chceš a neschudneš, len sa spevníš.
Slobodna...ano je to aj o psychike...nie som tucna viem ale proste chcem vyzerat inak a aj napriek tomu ze cvicim extra rozdiel nevidim....vgcvh-chodim na jumping ale nie preto aby som schudla ale ze ma to bavi... okrem toho iba raz za cas beh alebo snowboard...a v posilke cvicim normalne cviky... u mna je problem hlavne ta strava :(
necvic ziadne kardio ani nic podobne, iba silove cviky s tazsimi vahami a uprav stravu, vela bielkovin - 2g na 1kg tvojej hmotnosti. a malo sacharidov
Skôr si myslím, že u teba je to psychika, nakoľko tvrdíš, že váha išla hore ale v obvode si nepribrala.
Poradím ti - vyhoď váhu a hmotnosť si kontroluj podľa jeansov. Proste vôbec sa neváž, to len deptá. Snaž sa jesť zdravo a to hlavne od tej 14 hod. - len zeleninu a bielkoviny a pohyb, pohyb a ešte raz pohyb. Tak si hmotnosť udržíš.
Tvoje uvažovanie už totiž hraničí s poruchou príjmu potravy - pozor na to.
Ja viem ze su svaly tazsie ako tuk...ale nie som spokojna s tym co vidim v zrkadle...preto sa pytam ako schudnut bez stratenia svalovej hmoty
svaly su tazsie ako tuk. preto sa vykasli na vahu a sustred sa nato co ti hovori zrkadlo. ak sa ti pacia tvoje proporcie, nieje vaha dolezita. vaha u zien ktore pravidelne fitkuju sa neda porovnavat s tymi ktore necvicia, prave preto ze maly svalovy prirastok sa rovna velkemu tukovemu prirastku- teda hmotnostne