Zaujimalo by ma kolko penazi miniete na stravu za mesiac.
Financie
cca 100 - 120 eur na 1 osobu
nejake statistiky si nerobim, ale sme 3 a cca na mesiac to vychadza asi 200 250 e (aj s obedmi v praci, skole)
Treba pisat o tom, kolko osob v domacnosti sa stravuje. Ci je to priemerna suma za osobu, ci celkom za rodinu. Niekto napr. zabuda na stravenky, ktore minie na obedy v praci.
Ine je, ak je v domacnosti dieta a rata sa do toho aj napr. detska vyziva - umele mlieko.
Neviem, ci mam vobec napisat komplet priemer na stravu na osobu, lebo je dost nizky a mame to hodne optimalizovane. Aby z toho nakoniec nejaky politik neurobil narodnu normu dalsim utahovanim opaskom...
prezyvka055- nepreháňaj...ak sa nestravuješ v Hiltone, alebo podobne tak neminieš 50 eur denne tak nemachruj...
(5 eur obed + 3 eura ranajky + 3 eura vecera + priemerne 3 eura nejake maskrty alebo ovocie) x 25 dni do mesiaca lebo niektore dni cosi z toho usetrim = 350 eur mesacne jedlo.. minus inkaso, faktura za telefon, lieky, sem-tam nejaka obnova satniku, doprava,... a clovek je na nule.. teda v lepsom pripade
Denne tak 40-50eur. Cize zaokruhlene 1500 mesacne.
Dá sa najesť do sýta za 500€ ale i za 80 eur na mesiac na osobu a taktiež za 500 sa dá najesť nezdravo kde to pri 80 eur zdravo, podľa toho kto aký je a komu sa ako chce. Ja sa najem za 85 eur už len to ak si varíš sám ušetríš denne aj 3eura..
aj mňa by zaujímalo koľko presne do mesiace minieme s priateľom na stravu :D nikdy som to nejako do posledného centa nerátala (niežeby ma to nezaujímalo, nie sme žiadni pracháči, zarábame rovnako ako 80% pracujúcich Slovákov, ale fakt som to ešte nikdy do detailu nezisťovala)...ale cca môžme čisto na stravu minúť 100-150 Eur...a to na jedle nešetríme ;)..je to málo viem, ale cez víkendy sa stravujeme u svokrovcov, ktorí nás v nedeľu nabalia niekedy aj na celý týždeň, taktiež máme rôzne domáce potraviny (zaváraniny, zelenina, ovocie, mäsko)...takže na to všetko míňame asi aj veľa heh