Prosím vás. Potrebujem v tejto chvíli viacej nestranných názorov,aby som sa dokázala správne rozhodnúť. Ja viem,že človek nesie zodpovednosť sám za svoje rozhodnutia. To viem. Nech už sa rozhodnem akokoĺvek,každè je ťažkè a zodpovednè. Nie len voči mne. Mám 42 rokov. Sama som vychovavala 3 deti. Najstaršie má 23 a najmladšie 14 rokov. Nedávno som sa znovu vydala a otehotnela som...manžel ma opustil a vôbec nereaguje na moje správy ani telefonáty. Neviem ako ďalej...rozhodnúť sa vynosiť dieťatko...to nesie so sebou riziká a ako samoživiteĺ si to neviem predstaviť v tomto veku a sama. Cítim zodpovednost voči mojim trom deťom...ísť na potrat?...neviem,či sa do budúcna vyrovnám psychicky s toto myšlienkou..
Ťažké rozhodnutie
Hm. Rozhodnes sa sama. Vzdy to bude tvoje rozhodnutie, nech ti tu ludia napisu cokolvek. Len tvoja zodpovednost, volba.
Ja by som si dieta nechala. Da sa vychovat aj v skromnych podmienkach. S oblecenim pre mimco nebude problem, treba sa len popytat na nete, vela mamiciek ti aj podaruje. Nieco sa da pozicat a na ten minimalny zaklad dostanes po narodeni prispevok. Ak budes kojit, tak isty cas mas aj so stravou relativny pokoj. Zalezi len na tom, ci sa tak dokazes uskromnit a nemat nove veci. V second handoch najdes aj tehotenske oblecenie aj pre ostatne decka za par centov. Keby si potrebovala pomoc s obleckom a tak, existuju rozne organizacie, ktore by ti vedeli pomoct. Ak vies napriklad strikovat, vysivat, sit, mozes tieto vyrobky popri materskej predavat cez jaspravim.sk len sa tu zastav a popytaj, vela ludi, vacsi prehlad. Otazkou je aky si typ cloveka. Ci si vies vo svojom veku predstavit po nociach nespat, ci si pripravena zniest tu namahu, co to bude vyzadovat. Ja by som nemohla ist na potrat. Ale chapem, ze sa niekto tak rozhodne a je to cisto osobna vec.
ako muž nepochopím ako môže muž opustiť manželku ktorá je navyše s ním tehotná
ako na takých jedine stredoveké tresty..
tiež som názoru že keď nie si tínedžerka a už máš 3 deti a dokonca jedno už dospelé tak si poradíš aj s ďalším a samozrejme nech ti ten zbabelec aj finančne pomôže (aj súdnou cestou)
Žiaľ toto je veľmi ťažká životná situácia a konečné rozhodnutie je len na tebe. Osobne si myslím, že si veľmi silná žena ak si dokázala sama vychovať tri deti. Tak prečo nie aj to štvrté? Len na mužov asi nebudeš mať v živote šťastie. A trošku sa aj čudujem, že vo veku 42 rokov sa ti podarilo ešte otehotnieť.
Pokiaľ sa manžel bude aj naďalej vyhýbať zodpovednosti, jednoducho to dáš po narodení dieťaťa na súd, nech platí alimenty, čo by ti mohlo trošku pomôcť vo výchove. Určite by aj deti pomohli okolo dieťatka.
Teraz sa ti táto situácia asi zdá hrozná a chytá ťa panika ale možno by sa to dalo nejako zvládnuť ak by si sa rozhodla dať dieťatku šancu. Nijako ťa nebudem odsudzovať ak sa rozhodneš, že nie. Je to tvoja morálna voľba, len ty si musíš zvážiť všetky pre a proti.