Dobry den, chcela by som vas poprosit o radu ako by ste riesili problem ktory mam vy. Mam 26 rocneho syna ktory skoncil VŠ, pracu tu si nenasiel tak odisiel do nemecka za pracou. Doteraz nikdy z domu na dlhsie neodisiel tak si tazko zvykal.Ubytovali ich tam v dome kde je 21 ludi. Ti ludia su tam dlhsie a o je novy. Problem je v tom ze skoro vsetci tam uzivaju alkohol, hlavne cez vikendy. On velmi casto doma nepil lebo sportoval, sam vravel kazdemu ze nepije lebo sportuje, ale teraz zrazu s nimi velmi casto. Ked si vypije dost tak place a nam vola ze chce ist domov,je agresivnejsi, no rano ked sa z toho vyspi a ja mu hovorim zeby isiel domov tak vravi ze je mu tam dobre. Bojim sa lebo uz par krat tam mal pri tom alkohole aj nejake konflikt s ludmi s ktorymi tam byva. Vratit sa nechce lebo zevraj tu si tak platenu robotu nenajde. Chcela by som vediet ako ho dostat naspet domov aby si skusil najst pracu tu, lebo tam sa z neho stane alkoholik. Dakujem za kazdu radu.
Problem so synom
Zial, kto chce s vlkmi zit, musi s nimi vyt ... jednoducho sa musel prisposobit okoliu, aj ohladom alkoholu. Netvrdim, ze je to spravne ale musi si poradit sam. Ak by mu to nevyhovovalo, hladal by si napr. ine byvanie. Aj ked je to pre teba tazke, musis pustit ruku svojho syna a modlit sa aby to zvladol, vyriesil sam. Deti musia robit vlastne chyby, poucit sa z nich, castokrat aj padnut na hubu.
Ano ja som za to aby sa osamostatnil, suhlasim s tym aby si niesol za svoje ciny aj nasledky, ale nesuhlasim s tym aby sa z neho zrazu stal alkoholik. Co mam pozerat na to ako pije? Ja riesim alkohol nie to ze sa osamostatnil a vychovu. Cenim si vas nazor ale alkohol by nepodporovala ziadna matka ktora ma rada svojho syna nech ma 26 rokov ci 36, pretoze alkohol skodi a ked sa raz clovek rozpije uz neprestane.
tvoj syn je dospelý. Oveľa viac mu prospeje, keď KONEČNE bude zodpovedný sám za seba a bude si niesť následky svojho konania. Nechaj ho tak a radšej mu ver, že chlapec to zvládne. Naopak, to že je tak ďaleko od matky, ktorá by aj dýchala za neho, je preňho veľmi prospešné. Potrebuje byť samostatný, robiť svoje rozhodnutia, nie byť mamičkin cecok, čo si sám nevie ani zadok utrieť. 26 rokov je už naozaj dosť na to, aby robil to čo on chce a žil život aký mu vyhovuje. A hlavne OSAMOSTATNIL SA - to znamená, zariadil si vlastné bývanie, sám si varil, upratoval, stretával sa s kým chce a ako chce, opíjal sa ak mu to robí dobre... Na vchovu si mala dosť času kým bol dieťa. Teraz už si chlapec musí žiť svoj živor.