Hlúpy FB

Príspevok v téme: Hlúpy FB
smutna22

Prosííím pomoc, už som sem raz písala o fb, ale nepomohlo mi to. Stááále chodím na fb. Najhoršie je, že často do školy, práce používam počítač, čiže mám možnosť stále sa prekliknúť na facebook :(.
Už mám nervy z toho, hnev na seba, načo tam každého okukujem, že veď ja ich isto ani netrápim. Nič mi to pozitívne do života nedáva. Len články sem tam. Ako sa prinútiť tam nechodiť kontrolovať príspevky?? :/

pajka444

Moje deti s tým majú tiež problémy :( neviem ich prinútiť, aby si stále nekontrovali na mobile, čo kde a prečo pridal. Podľa mňa je to fenomém tejto doby a nedá sa s tým bojovať. :(

LMarika

Tak tam chod aspon s vypnutym chatom - to by mohlo pomoct usetrit trochu casu, lebo vtedy ta tam aspon nikto neuvidi, tym padom sa nikto nepokusi s tebou chatovat a to citanie komentarov k fotkam a vyrokom zvladnes za kratsi cas, kedze sa vzdas chatovania.

smutna22

No tých pár dní sa mi darí moc nechodiť na fb, teda aspoň nesledovať tam nič...akurát dnes nachvíľu som to porušila :(.

A odhlásiť sa nechce. Komunikujem tam dosť so spolužiačkami...ale tiež sa bojím, že budem mimo diania veru.

ululuka

Odstrániť a hotovo.

Nemusíš sa báť, že nebuš IN alebo v obraze. Ja tam tiež nie som a stíham sledovať stále všetko, len s rozdielom, že naživo! :)

fajnovka

Uz treti krat to pisem. Ale, musim.

Pokus sa odhlasit z FB.
Nahrad to zatial inymi diskusiami, ktore su ti blizke. Napr. aj tato tema.
Skus is viac do spolocnosti a na vzduch.
Uplne pri najhorsom kludne chod k psychologicke.

smutna22

Moireal
Ďakujem za slová. Našla som sa v nich. Ozaj mám veľa učenia aj práce, v oboch sa mi darí, no bola by som možno ešte predšie, kebyže sa sem tam nedám nalákať fb...ako som sem včera začala písať, tak už sa začínam kontrolovať s tým fb...tak dúfam, že si na vaše slová pokaždé spomeniem.

Flaarik

Odvykat od FB je umna priam nemozne, zmazem to a nebudem mat zadny kontakt z ludmi co v reali, co je tam nic zaujimave. Ked mam nestatny zivot tazko sa zapasi bez kamaratov nie to ist do kaviarni a restauracii a nebodaj do prace ked ju nemam, neviem sa tvarit nadsene pre pracu, ked som vnutri nestastny a ked som vnutri nestastny tazko sa pôsobi na pracovnom pohovore stastne a plny energie ked tu energiu nemam.

weaponry

Vymaž si všetko, čo tam máš, vrátane priateľov a nebude ťa to tam ťahať a je tam aj možnosť deaktivovať účet. Tak ak ti teda záleží na tm, aby si tam nechodila, tak ho deaktivuj a máš po probléme.

Moireal

Pre psychicky slabsie povahy je facebook zlo. Ako to tu uz niekto povedal, ked niekto nema kamaratov a ide tam lebo chce si tam najst priatelov, ti niesu skutocni. Nebudem vraviet ze fb je zlom uplne pre kazdeho ale pre nas slabsich je. Ja som si ho zrusila takmer pred tromi rokmi a sice som prisla o tzv. "kamaratov" no aspon vidno, ze nimi ani neboli. A s tou prokrastinaciou je to pravda. Fb je dobry pre ludi co maju kopec roboty a neodkladaju ju lebo je pre nich dolezitejsia a bavi ich. Ludia, ktori maju jasny ciel a za nim si idu, sa fb zlakat nedaju ale ti co uz z depresie stratili vsetky ciele by sa mali fb velkym oblukom vyhnut. Proste ti slabsi beru ten fb prilis vazne a nie ako prostriedok rychlej komunikacie a s tym pridu depresie, zavist, ziarlivost....Ak ho niekto berie iba z profesionalneho hladiska, tak ok ale ked chce niekto vdaka tomu rozvijat kamaratstva, radsej zrusit ucet a ist na nejaky kruzok do kommunity realnych ludi.