Ist s pravdou von?

Príspevok v téme: Ist s pravdou von?
nona28

Ahojte potrebujem počuť vaše názory. Som tri roky vydatá a všetci vrátane manžela už odo mňa očakávajú, že otehotniem. Moja mama o ničom inom ani nebásni. Všetci mi s tým idú neskutočne na nervy, ale ja to nechcem. Proste nechcem deti a mám pocit, že ani nikdy ich chcieť nebudem. Mám to povedať manželovi? Pretože on chce, ale obávam sa, že nie som schopná mu ich dať, práve preto, že nechcem. Ináč mám 28 rokov, manžel má po tridsiatke. Ľúbim ho, nechcem oňho prísť, ale matkou sa tiež nechcem stať. Ako to riešiť?

buzola

To ze nechces mat deti nieje ziadna tragedia a je to tvoje rozhodnutie do ktoreho ti nema co nikto kecat. Ale takto veci ste si mali s manzelom vydiskutovat este pred svadbou. Jeho velka tuzba po dietati comu sa ju u muzov smejem ako niektori svitoria o detoch ale jeho tuzba a tvoj postoj mozu viest k rozvodu. Ale ak sa nato necitis tak do toho nechod. To nieje pes ktoreho ked ta omrzi odniesies do utulku alebo vyhodis na ulicu. Decko je decko a chce to plnu niekolkorocnu obetavost a opateru zo strany rodicov co si bude vyzadovat kopu obmedzeni vasho doterajsieho zivota.

lala1314

Tak uz chapeme...potom sa ti ani necudujem....najviac by si trpela ty! Tazke podmienky....ani minutu by som necakala a povedala manzelovi nech sa zobudi zo sna a nech riesi tu situaciu aj on. To nie len ,,zdurkat" ale sa aj starat treba. To si len tak lahko predstavuje...

zuzi74

Nie je nic horsie ako lenivy chlap, ktory si narobi deti a potom je starostlivost o ne len na matke. Popravde trochu som tusila, ze to nebude len tebou, zvlast ked si napisala, ze o detoch si pred svadbou rozmyslala a potom odrazu ta nechut.

emalea

NONA...takže tak...úplne chápem Tvoje racionálne dôvody...zo zadania som si myslela úplne niečo iné....že si ešte nevyzretá, že sa bojíš tehotenstva, pôrodu, že sa Ti pokazí postava apod....prepáč...ale keď si to tu takto rozviedla, ťažko aj radiť...keď sa už žena rozhodne mať dieťa, malo by to byť s tým správnym chlapom, v správnom čase a v aspoň trochu ideálnom prostredí...a Ty ani jedno toto nemáš...ak som správne pochopila, manžel tak trochu aj vie, že deti/dieťa/ nebude skôr, pokiaľ sa nezmení okolie, podmienky pre výchovu a nakoniec aj sám manžel...nemaj žiadne výčitky!!

lucia238

Nona uplne ti rozumiem. Si rozumna zodpovedna zena, kiezby boli taki vsetci. Smutne je, ze prave ti inteligentne a socialne slabsi nemaju ziadny pocit zodpovesnosti a robi to vkuse deti, ktore vyrastaju ako vyrastaju a nic dobre z nich nebude, pojdu zase v slapajach svojich tupych alkoholickych prefajcenych vulgarnch rodicov. Ja mam jedno dieta, pocity aj pred som mala ako ty presne a druhe uz nechcem, na tento svet privadzat deti pri tom ako to tu funguje vsetko,kam to speje, uz taku zodpovednost dalsiu neunesiem.

Delete

Takže takto to je...ty chceš mať deti ale ak je to takto ako píšeš ani ja by som ich mať nechcel.

No sociálne pomery v tejto krajine lepšie nebudú a ak sa nerozmnožíme tak to bude vyzerať asi takto...pozri si to...aspoň sa zasmeješ

kinotipfilmykeshlednutizdarma.cz

nona28

Delete presne ako píšeš...
Deti sú prekrásne bytosti a mám ich rada aj ja.

A že deti môže mať len niekto kto po nich naozaj túži a kto sa o ne dokáže postarať!!!
No mám na to viac dôvod prečo deti nie a neviem, či niekedy bude aj áno, dlho to zvažujem lebo dieťa nie je vec, ktorá sa dá vrátiť alebo odložiť. Práve preto som to ešte manželovi nepovedala lebo nie som si istá, ale skôr sa prikláňam k nie. V deň keď som sa vydávala bolo všetko iné. Na deti som myslela štýlom, že až sa zariadime my a budeme mať podmienky, tak potom si zaobstaráme aj deti. Túžila som po dvoch, ale to je jedno. Podmienky momentálne na to nie sú a zistila som, že ani nebudú a má v tom vinu aj manžel lebo je proste lenivý a tým pádom aj vidím, že celé starosti okolo detí by boli namňa. A ďalšia vec, ktorá ma odradila.. že domňa neustále všetci hučia, že kedy chcem a už mám vek a potom nebudem môcť, hlavne moja mama, ktorá sama vidí, v akých podmienkach žijeme a že dieťa by bolo skôr nešťastné a ja s ním lebo by som mu nedokázala dať to, čo potrebuje. To je asi najhlavnejší dôvod. Chcem svoje deti vychovať v pokoji a láske a trošku aj v pohodlí, ktoré tu nie je ani náhodou. A to nehovorím ani o tom, že prvé slovo, ktoré povie naše dieťa bude ku*va, pi*a a pod... lebo je tu neustáli krik, rev a hádky...v tomto štýle by asi dieťa nechcela žiadna..manželovi som to povedala , ale nemieni s tým robiť nič. Nič nemám proti deťom, ale radšej nebudem mať nikdy žiadne ako ho vychovávať tu v tomto ,,bordeli´´ kde by bolo v jednom kuse v strese. A povedala som už aj manželovi, že pokiaľ to bude takto, nech s deťmi neráta, tak za len zasmial a nepovedal nič...

zuzi74

Ak nechces mat deti, tak ich nemaj, ale manzelovi by si to mala povedat. Z lasky k nemu.
Ja nerozumiem co sa ti pribuzni vzdy do vsetkeho pletu a robia natlaky na bezdetnych manzelov.