Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Euthyrox verzus L- Thyroxín

Príspevok v téme: Euthyrox verzus L- Thyroxín
Iren 1

Keďže, máme na SK tieto dva hormony, chcela by som vedieť, ktorí z nich je menej agresívny.
Zaujímalo by ma, či má niekto z vás s nimi skúsenosť a ktorí vám lepšie vyhovoval.
Ja viem najlepšie by bolo, keby sne nepotrebovali ani jeden, ale keďže už ho musíme brač, tak čo s najmenšími potiažami.
V zahraničí je viacej druhov tohto lieku na výber u nás bohužiaľ iba dva.

Galapagos

No ja mam hypo. Ale u každého je to s ochoreniami s.z inak pretože každý organizmus je iný. Takže to nebude v tej tbl ale z reakcie organizmu

Iren 1

Podľa mňa E. je drastickejší L. Thyr. neviem ale každému sadnú iné lieky, tak to bude aj u tohto...pridané látky a ostatné mnou už písané.
Inak toto neriešim len ja ale hodne známych a aj na zahraničných forach, takže skúšajú, ktorí je hormon pre nich vhodnejší a prečo ich je v zahraničí viac ako u nás, keď by to bolo jedno a inak v testoch pacienti v Nemecku uviedli ako najlepčí už spomenutý L-thyr. Henning
Si šťastný človek ktorému nevadí ani jeden , ktorí si brala..možno to závisí aj od druhu ochorenia.
Tak len tolko, zrejme sa neposunieme ďalej v tejto téme..snáď ešte niekto napíše svoj postreh.

vysvetlenie

Oba lieky su zhodné, len sú od iného výrobcu.Jeden bol vyvinutý prvý,to znamena ze ide o originalny liek(euthyrox), po vyprsani patentovej ochrany sa mozu dostat na trh generika(l- thyroxin),ktoré majú rovnaku ucinnu latku, rovnakú silu, rovnaky pocet tabliet a tiez biologicku dostupnost- (co je mnozstvo a cas za ktory sa absorbuje látka do krvi)ktora sa stanovuje skuskami bioekvivalencie.
Tiež užívam euthyrox, a v minulosti som mavala aj L-thyroxin, ale nikdy som ziadnu zmenu nepocitovala.

Iren 1

Takto, známa brala Euthyrox, L- thyroxín a priberala a padali vlasy, nespala boleli klby a potom si dovážala L-thyr. Henning z Nemecka a ups, schudla, vlasy jej prestali padať...čo z toho vyplýva, že nie je jedno aký hormon berieš.
Ja s E. som priberala, vlasy padali, tak som popýtala endo. o L- thyroxín, teraz po ňom nastúpila nespavosť, svrbenie pokožky, opuch očí.
Tak k čomu k chcem dospieť? Nuž vymeniť si skúsenosti s tými, čo berú hormony, že ktorí im sadol viac a prepáč som vďačná, že si sa ozvala, ale zrejme si nerozumieme o čo mi išlo s tou zadanou témou.

Galapagos

Ku čomu chceš teraz dpjst? Keď sa jedná o ten jeden a ten istý výrobok? Len je od inej firmy? Iné to nie je len na SK ho vyrába iná firma ako v zahraničí. Chápeš?

Iren 1

Lenže ak ho berieš v zahraničí a nie tu tak to je iný...napr. L-thyroxín od Hening a tiež síce L-thyr. ale iný výrobca.

Iren 1

" Podľa lekára " správne, ale neverím, že predsa nikto nepocítil zmenu...u niekoho k lepšiemu a u niekoho k horšiemu.
Takže ty si nepocítila rozdiel? A ak sa môžžem opýtať, berieš liek v zahraničí, teda nie ktorí je dostupný u nás a či?

Galapagos

No podľa mojich Info medzi tými liekmi nie je rozdiel. Tiež som brala jednu a keď som z SK presťahovala do zahraničia som prešla na tú druhú a podľa lekára tu nie je žiaden rozdiel.