Dobrý deň,
chcem Vás poprosiť o radu. Mám takmer 22 rokov a 2 ďalších mladších súrodencov. Zatiaľ bývam s rodičmi, no kvôli škole som často mimo mesta, prespávam u babky a pod., lebo mám všetko dosť ďaleko.
Mám však problém s mojou mamou. Kedykoľvek mám odísť z domu, 10x sa ma spýta, kedy prídem, telefonuje mi aj 3-4x denne, kde som, čo robím, s kým som. Ak sa jej niečo nepáči, tak hneď mi začne tak nenápadne všetko vyčítať, štýlom...a už by si mala ísť k babke, a čo sa máš kde flákať. Ak chcem zostať mimo nášho mesta trochu dlhšie, telefonuje mi nech prídem, veď čo by som tam robila, môžem byť radšej doma.
Robí mi to aj problém, nakoľko žiaden môj vzťah nevydržal, lebo som nikde nemohla nadlho chodiť, vyvolávala mi, minule mi povedala, že si nedokáže predstaviť, žeby som niekam odišla alebo sa nebodaj presťahovala.
Ludia je to normálne, alebo to moja mama už preháňa? Raz som sa jej aj spýtala, že čo bude robiť, keď sa ja, alebo sestry odsťahujeme. Povedala, že si to vôbec nevie predstaviť, že to je ešte veľmi ďaleko..zdoraznujem..mám 22 rokov, dúfam, že to až tak ďaleko zas nie je :(
Poraďte mi, mám sa s mamou nejako porozprávať. Ako jej vysvetliť, že deti tu nebude mať večne? :/