Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Co je toto za doba? Nevladzem som na dne..

Príspevok v téme: Co je toto za doba? Nevladzem som na dne..
debina

Opustil ma priatel po 6 rokoch mam synceka ktoreho mi chce vziat sudom ...zoznamila som sa s inym muzom no zostila som ze robi to iste ako moj byvaly zoznamuje sa po tajpmky na pokeci a ma aj ine fb a kto vie na akych zoznamkach je...pytam sa stale co je toto za dobu kde kazdy kazdeho klame na pokeci a cez zoznamky ..nikto si nevie vazit a milovat to co ma kazdy hlada stale nieco lepsie a v7dy sklame druhu stranu ja uz nevladzem som asi jedina co chce normalny vztah?ktora chce milovaz cloveka takeho aky je a nepotrebuje socialne siete..je tu niekto taky co socialne siete nepotrebuje k zivotu a vie sa naucit milovat jednu osobu do smrti aj z chybami?

vebe

Neviem preco ta priatel po 6 rokoch opustil. Kladiem si ale otazku, bol ten dovod skutocne tak silny aby niekto opustil partnerku a vlastne dieta? Uvedomuju si niektori ludia vobec co znmamena zalozit si rodinu? (so sobasom ci bez sobasa ak niekto s niékym zije a ma snim dieta tak v mojich ociach si zalozil rodinu).Ze zalozit si rodinu, mat dieta to je hlavne vzatie zodpovednosti za vsetko co urobim do svojich ruk, zodpovednosti za to dieta ci deti, ze to je schopnost robit kompromisy, vediet a chciet hladat riesenia na vsetky situacie, ktore zivot prinasa, hladat tie riesenia vo vlastnej rodine, nie mimo nej a na socialnych sietach, vediet komunikovat, vediet odpustat, vediet potlacat svoj egoizmus a svoje momentalne chtíče, vediet stat pri svojej partnerke ci manzelke a detoch vzdy vtedy ked to potrebuju a tak by sa dalo menovat. Keby to vedeli, neopustali by sa ludia navzajom tak hufne ako sa dnes opustaju a nebruzdali by dospeli ludia po socialnych sietach, ale rozpravali sa s tymi vlastnymi partnermi, partnerkami a detmi

anjelik *

Pochopenie je vždy výsledkom myslenia, vždy produktom mysle. Nie je to nič mystické a odohráva sa racionálne vyskladávaním faktov do logického a fungujúceho celku. Preto sa aj nazýva pochopením, lebo nás robí schopnými niečomu porozumieť a následne to aj ovládnuť. Slová nevznikali náhodne, majú v sebe výpovednú hodnotu. :o)

doubledog

vonkajsie udalosti nasho zivota vzdy zrkadlia vnutorny stav.
kazdy clovek, co nam nejak robi zle, nam ukazuje velmi cenne veci, ktore by bolo dobre u seba zmenit.
ak to nepochopime, pride dalsi, ktory bude este horsi.
a naopak, ak to pochopime, situacia sa akoby zazracne zmeni, casto velmi rychlo, niekedy okamzite.

ale to pochopenie neprichadza tak, ze si sadneme, veci zanalyzujeme a vymyslime zmenu.
funguje to na inej urovni. o tej ale nema vyznam pisat, kto tomu nerozumie, nepochopi to ani z akokolvek dlhého textu.
a kto tomu rozumie, ziadny text nepotrebuje. toto pochopenie proste nie je na racionálnej urovni.

anjelik *

Ako nám pomôže, keď niekto napíše: uvedomila som si? V slove uvedomila som si je skryté slovo vedomie. Vedomie predstavuje priestor, kde sa prejavuje myseľ. Mysľou sme my samotní a tak nás *trkne*, že asi to je to, o čo by sme sa mohli oprieť a čo máme zmeniť. Nutne nemusí, ďalej môžme byť v stave, že *ja tomu všetkému rozumiem, ja to všetko viem.* Takže, ak chcem nejakú zmenu, je nutné sa zamerať na myslenie, to znamená zamýšľanie sa a ak nám nejak dôjde, že myslíme asi nejak nesprávne, keď je všetko zlé a to je asi dosť divné, že to tak je, tak asi v konečnom dôsledku môžme dospieť aj k tomu, že my sme zlí, lebo *zle* myslíme. :o)
Ďakujem za pochvalu MultiLevel, potešilo ma to.:o) Ono to ani nie je, že stretávaš lepších ľudí, ale ty si sa stala lepšou a tak podporuješ seba a máš v sebe väčší potenciál pre toleranciu a pochopenie druhých. Skutočne platí, čo do ľudí vysielaš, sa ti vracia, až na to, že si to ty sama, čo sa ti vracia a tak si sama sebe oporou. :o) Ale to je už fyzika a na Silvestra sa fyzika nerieši :o)))

Delete

Toto som ja pochopil ale vďaka za vysvetlenie..možno to zakladateľke pomôže :) Ja som ťa veľmi dobre pochopil a aj ja viem, že si priťahujem do života určité typy ľudí no vďaka čomu si zmenila tento návod? len tak si sa nemohla zobudiť a povedať si, že to robiť nebudeš...to podľa mňa nie je možné. A jasné, že za sklamanie alebo za nešťastie človeka nemôže okolie ale jeho návody a hlavne očakávania.

Vieš...slovíčka a ako uvedomila som si či trklo mi nikomu nepomôžu... Aj ja viem, že by to takto nemalo byť no neľutujem akých ľudí som si do svojho života pritiahol a priťahujem. Pretože sú výnimoční. Sú to nádherní ľudia. Sila mysle je silná a máš možno šťastie, že ju dokážeš ovládať :) Ale píšeš veľmi dobre...v podstate súhlasím so všetkým...nemám k tomu čo dodať.

MultiLevel

A pekne nazory k takejto teme ma aj Anjelik*, ktoru som tu bohuzial uz dlho nevidela :) Ma ich ine ako ja, ale podla mna vyborne, avsak urcene len pre okruh ludi, ktori su otvoreni a vnimavi... :)

MultiLevel

Delete, nechapeme sa :) Ja nemyslim menit sa kvoli niekomu, aby bol niekto spokojny :) Ak pisem o zmene, myslim len taku, co pomoze len a len jednotlivcovi nabrat iny pohlad na vsetko zle, co sa mu deje a tym padom, ked clovek zmeni myslenie, zmenia sa aj ludia okolo neho. Sama som to zazila, preto o tom pisem. Kedysi som nedokazala prijat ziaden iny nazor, nedokazala som reagovat na hoc aky odpor inak ako vybuchom, zlostou, zo vsetkeho zleho, co sa mi dialo som obvinovala okolie. Spoznavala som len chlapov, ktori ma obmedzovali, boli ziarlivi, majetnicki a ja chuderka som nechapala stale preco sa to deje prave mne :D Az mi trklo, ze chyba nie je v okoli ale vo mne. Zivila som v sebe negativizmus, hrubost, ktora sa k zene absolutne nehodi, hnev, neschopnost prijat cokolvek ine, nez comu verim ja. Uvedomila som si, ze takto zit nechcem a zacala som inak vnimat seba, svet, vsetko (to bola ta zmena). Casom sa zacalo vsetko menit, ludia v mojom okoli sa nejakym sposobom "vymenili" uz som nestretavala len tych co ma nechapali, ale daleko viac som spoznavala ludi na rovnakej vlnovej dlzke ako som ja. Zrazu sa zacali zaujimat o mna uplne ini muzi ako dovtedy. Zacala som prijimat nazory aj inych ludi, uz som nevybuchovala ak sa mi nieco nepacilo, ak som sa s niekym nezhodla, usmiala som sa a dalej som to neriesila, co by bol niekolko rokov spat pre mna heroicky vykon :D :D
Takze ak pisem o tom, ze treba zmenit svoj pohlad na svet, nemyslim tym podriadovat sa inym. Myslim tym premyslat inak o sebe, netrestat sa za chyby, nerobit zo seba obet, nemysliet si o sebe nic zle, naopak. A takto podobne premyslat aj o svete okolo mna. Jasne, ze nie vzdy sa to da, aj mna vie vytocit kolega, aj ja sa viem nahnevat, aj mna stvu veci, ktore sa okolo mna deju. Ale rozhodla som sa, ze mam dve moznosti - bud budem na vsetko len pindat a zamorovat samu seba negativizmom, alebo sa budem na zle veci pozerat inak a pretvarat si ich tak, aby som bola spokojna JA! :) Takto nejak to vnimam hmm. A samozrejme niooho nenutim tomu verit, len davam nejaky ten nazor do plena