Moje steniatko je uplne agresivne chcela som mu zobrat nieco napr (papier) a hned zacne vrcat a kusat ako nikdy ale nekuse do krvi, a s tym pazravstvom ,je pazravy velmi sa onho bojim pretoze su Vianoce a hocikedy si najde kolac a ho zje ani si nevsimneme ,prave drzi dietu ale nepomaha mu to zatial lebo ked je hladny tak je potom agresivny a hlada jedlo velmi ma to trapi lebo mu to ohrozuje zivot a ta cokolada :( teraz placem a neviem co mam robit :( sme sa rozhodli ze cez tyzden pôjdeme do veterinara ze co robit :( a s tou agresivitou este vzdy ho ucime povely ,skoro kazdy den vzdy ked ukusne ho zbijeme s novinmi ,a vsetko zje aj zeleninu aj ovocie napr chodi do kosa po supku od bananu alebo sak viete co je v kosi a snazime sa mu to vybrat a je taky agresivny ze az sa ho bojim ,je agresivny iba ked ide o jedlo ,ked mu dame do misky jedlo dame mu celu konzervu celu zje za minutu alebo dve minuty alebo ked jeme tak furt sedi usmieva sa a caka ze mu daco dame, je trochu gulatejsi ma brucho celkom velke nato ze mu davame normalne jest a je velmi hyperaktivny ,uz aj zjedol ozdobu zo stromceka dokonca aj seno! Raz ma tak uhryzol ze mi trocha isla krv ,vzdy nieco nucha jakeby daco hladal ,prosim povedzte mi co si o tom myslite? Co mam robit? Budem rada za kazdu radu
Moje steniatko je agresivne, pazrave atd
A inak nemecký špic je dosť temperamentný a ak je to ešte šteňa tak s Pánom Bohom :D treba ho cvičiť, lebo vám bude skákať po hlave. Len ho tými novinami neumláťte :D
Co znamena tucny? Vazili ste ho? To ti povie veterinar, ci je tucny. Asi bude najlepsie, ked za nim zajdete. Nenapisala si, ake krmivo dostava?
Deria vazim si co mi povedala Multi Level a ne taka dieta ako si myslis ze bude podvyziveny ze ho tyrame alebo co .Davali sme mu 3 krat denne a je tucny ako to je mozne ze je tucny ked mu davame normalne jest?
MultiLevel dakujem :) asi zajdem s nim k veterinarovi :) a ano odcervujeme ked treba :)
Kitty, MultiLevel ti dala dobre rady, len sa ich treba drzat.:) Cim krmite a kolko toho dostane za den? A aka dieta?! Steniatkam sa nerobi dieta. Pravdepodobne je psik stale hladny, lebo nedostava vhodne zradlo a mozno malo. Steniatka rastu, tak potrebuju dobru vyzivu a nie dietu! Treba davat mensie davky a castejsie. A co je s odcervenim? To je tiez dolezite.
Dalsia vec, pises, ze ma gulate brusko....je vobec odcervene? Neviem sice aka velka je ta konzerva, ktoru spominas, ale nemozete mu na posedenie dat jednu velku konzervu. Ked je psik este maly, dostava po mensich davkach tri krat denne, niekto dava aj styri krat denne. Nebudem ti pisat gramaz ako sme krmili my toho nasho, je to uplne ine plemeno, ale podla rasy si to mozes vyhladat jednak na nete a jednak ti poradi aj veterinar. Aby si mala spravnu gramaz, pomoze ti kuchynska vaha. Vzdy mu davaj rovnako a najlepsie v rovnaky cas, az kym nebude dospely. S tou agresivitou ja osobne moc nepomozem, mozno psik citi, ze sa ho bojis....tam pomoze len cvicitel
Treba ist so psikom ku skusenemu cvicitelovi. Dokonca existuju aj psi psychologovia. Nepises nikde, co je to za rasu. Moja mamina ma maltezaka a ten vrci ako nahle sa dotknes jeho jedla, ak ho ma nahodou polozene uz na zemi a chysta sa ho jest. Ja mam doma huskyho a mozem mu pri zrani zuby pozerat, nekusne ma nikdy...Vela zalezi od rasy. Zisti si presne co to doma mate a podla toho si cela rodina nastudujte ako sa ku psikovi spravat. Ake zvlastnosti ma jeho plemeno, aky vycvik vyzaduje. A chodte s nim aj ku cvicitelovi.
Dolezite je, aby ste sa vsetci k psikovi spravali rovnako. Nie ze ty ho budes ucit inak, mama inak, otec inak, lebo potom bude steniatko cele domylene....Tymi novinami ho dufam nebijete hlava nehlava
Bumm a je tu hrobové ticho
Však urob foto a nahoď to sem ne?
No ved prave to :)