Objasním to na mojom príklade : Zaľúbil som sa do jedného dievčaťa ( ona má 20, ja 23). Nebola celkom neznáma, poznali sme sa z videnia a vlastne sme blízky susedia. Nadviazal som s ňou kontakt, nonstop sme si písali, všetko bolo super no ked som ju kamkoľvek pozval, vždy odmietla s nejakou výhovorkou... Raz na jednej akcii som sa akože omylom dotkol jej ramena a ona sa automaticky odtiahla... No najlepšie je že kdekoľvek sa stretneme, vyhľadáva ma očami, intenzívne ma pozoruje.. viem to, lebo robím to isté, lenže ona vždy odvráti zrak! Asi tak pred pol rokom som sa jej z očí do očí spýtal kde je problém ked viem že jej nie som ľahostajný...Jej odpoved mi doteraz znie v hlave : ,,Nie som pripravená na vzťah!´´ Nič viac nič menej a odvtedy je ticho, prestala chodiť na rozne akcie a takmer stále býva v meste kde študuje... Nekontaktovala ma ani ja ju lebo neviem či sa jej mám spýtať : Už si pripravená? ´´ trochu blé mi to príde... No najhoršie je že od toho dňa neviem normálne fungovať, neviem na ňu prestať myslieť ani zabudnúť.. neviem jednoducho čo robiť.. dakujem za všetky prípadné odpovede hlavne od žien alebo aj chlapov ak maju podobnu skusenost...
Ženy, ako si vysvetliť tvrdenie : ,,Nie som pripravená na vzťah´´
Ako hovoria ostatní, je to nepriamo povedané že ta nechce. Používajú to často, lepšie počuť že neni pripravená na vztah ako že ta nechce :) je to smutne ale je to tak, neni pripravená na vztah bohuzial ale stebou. Drzim palce
ja sa cítim rovnako, takže ju chápem. pravdepodobne z nejakého dôvodu nechce riešiť v súčasnosti vzťah. a nemusí sa to týkť len konkrétne teba.
Tuto vetu by som pouzila, ak by som nechcela priamo povedat, ze nemam o teba zaujem...
A mozno by aj zaujem bol z jej strany, pokial si citil, ze si jej nie lahostajny, ale jednoducho nema teraz chut vytvarat si vztah. Mozno sa v tom minulom sklamala, mozno tuzi byt teraz chvilu sama....netlac na nu urcite, nechaj ju aby sa ti ozvala ako prva. Pokial sa ozve, bude to signal, ze malicky zaujem o teba tam je, ale niecim si nie je ista, preto sa ti okamzite nehadze okolo krku a reaguje na teba tak ako reaguje...
a)moze to znamenat, ze nie ze nechce vztah, ale nechce vztah s tebou
b)ale pises, ze jej nie si lahostajny, tak je este aj ina moznost. uvediem na mojom priklade: tiez svojho casu ked ma niekto balil a ze to bol vkuse niekto a raz som bola aj do dotycneho zalubena, ale ja som proste nebola pripravnena na vztah a nechcela som, teda jeho som chcela ale az neskor, ovela, potrebovala som cas a on mi ho dat nechcel, az mi bolo blbo ako ma "prenasledoval", nenavidela som ho za to, no. nikdy nevies co sa komu premiela v hlave, co si mysli, co ho trapi, a nezistis kym sa nespytas, dohady (akekolvek) su ti tak na dve veci a pytat sa cudzich ludi tak isto
1. Bud ta vobec, ze nechce a uz to ani ze neskusaj
2. Mne sa to stalo, ze som sa tak strasne zalubila do chlapca, az som sa bola totalne v tranze, a on sa ma raz dotkol a tiez som sa odtiahla a obcas ked nieco isiel rozpravat, tak som mlcala a len prikyvovala alebovzo mna vysplechla nejaka totalna hlupost... cize som musela posobit asi jak dost asocial..cize moznoze aj ona takyto divny typ spravania:-D ,
Ale skor nie
to je kluckovanie. nechce ti ublizit priamym odmietnutim, a tak to zjemnila nic nehovoriacou frazou. casom sa s tym zmieris, neboj.
jednoducho-nechce ťa