Slaba anemia

Príspevok v téme: Slaba anemia
egi

Dobrý deň,
poprosím vás o radu, v lete som mal virózu a lekár ma poslal na vysetrenie krvi, z vysledkov mi nasli slabu anemiu. O mesiac mi robili znovu vysetrenie krvi. Vysledky boli trosku lepsie ale stale bol hemoglobin pod normou. V tom obdobi som dost krvacal z hemeroidov ale neskor sa to krvacanie zastavilo a teraz uz nekrvacam vobec. Ked mi na hematologii robili vysetrenie tak stale som mal lahku anemiu aj ked som uz dva mesiace nekrvacal.
Moja otazka je vlastne takato: mozem mat lahku anemiu z hemeroidov ked z nich uz dlho nekrvacam? Neznaci to ze anemiu mam z nejakeho ineho ochorenia?

Dakujem.

philips

Kedy si bol na odbere materiálu na histológiu?

Takže z nedostatku železa to nemáš, jeho hodnoty máš v norme. Z chronického krvácania tiež nie, takže ostáva mi tu jediné to, čo hovorí ni-ka.

ni-ka

normocytova anemia, vacsinou lahka, byva sucastou autoimunitnych ochoreni...
podla mna ti zacina nejake ochorenie creva (crohn, UK)a anemia je jednym z priznakov...preto aj ten zapal v creve...uvidis podla vysledkov histologie...
nech sa ti dari :-)

philips

egi, bolo ti stanovené sérové železo a sérový feritín? Či si si počas chronického krvácania nevyčerpal zásoby železa a teraz máš jeho nedostatok..
A ešte, o akú anémiu sa konkrétne jedná? Môžem sem prepísať hodnoty stredného objemu erytrocytu, hemoglobínu v erytrocyte a veľkosť erytrocytu?

RNG

Vela stastia. Budes ho potrebovat, ked nebudes pouzivat doplnky kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik aby si si napravil traviaci proces.
S nedostatkom kyselin nie je zaludocna kyselinova bariera, ktora vedie k zniceniu crevnej probiotickej flory, za cim postupne nasleduije IBS, Crohn a ulcerativna kolitida, tj znacne skrateny zivot a zbytocne utrpenie.
Otuzovanie ti nedoda ani potrebne zaludocne kyseliny ani enzymy ani mikrovlakniny a ani probiotika.

egi

robili mi gastroskopiu a vsetko vporiadku ale na colonoskopii mi nasli 3-mensie afty zapaly na terminalnom ileu t.j. spoj tenkeho a hrubeho creva. Este cakam na histologicke vysetrenie o ake zapaly sa jedna. Lekar mi povedal ze to moze byt pricinou mojej slabej anemie.Predpisal mi Salofalk. Uz od septembra sa otuzujem studenou vodou v sprche a raz do tyzdna plavam na jazere. Teraz ma tak okolo 5 stupnou C. Pomaha to na imunitu a zapaly. Cital som clanok o muzovi s Crohovou chorobou ze mu pomaha plavanie v studenej vode na tuto chorobu. Tak som zvedavy.

RNG

Zaludocne chripky poskodia parietalne bunky v zaludku, tj bunky co tvoria kyseliny. A to poskodi travenie a absorbciu mnohych zivin a najma mineralov. takze tam moze byt aj tvoja pricina anemie, aslebo inych zdravotnycy problemov co nasleduju po case za pokazenym traviacim procesom.