Ťažko to popísať do detailov, ale ide o to, že priateľovi neverím a už rok a pol (od incidentu) sa snažím to prekonať a nedarí sa mi to. Incident bol taký, že po dvoch rokoch ako sme spolu boli mi povedal, že sa mu páči istá baba, mali sme vtedy to "zlé" obdobie a skoro sme sa rozišli, napokon sme to však ustáli. To isté sa zopakovalo po ďalších dvoch rokoch, keď sme mali problémy a on chcel pred tým uniknúť, lenže zase tam bola aj iná baba. Nemal s nimi nič, ale vždy v tých krušných chvíľach hrali nejakú rolu v jeho pozornosti, ktorá odo mňa odbáčala. Rozišli sme sa, ale na druhý deň prišiel za mnou, že to bola najväčšia hlúposť. Výsledok je taký, že sme si to už miliónkrát vydiskutovali a on sa snaží ako vie ma zahrňovať pozornosťou, lenže ja už čakám, kedy sa znova zopakuje oná vec. On tvrdí, že chce mať so mnou rodinu a o chvíľu so mnou aj bývať, keď dokončím školu, ale mne akoby to nestačilo. Mám pocit, že mu uverím až, keď prežijeme spolu celý život a už sa to nezopakuje, lenže som nešťastná, lebo okrem tejto "drobnosti" máme pekný vzťah po všetkých stránkach. Zožiera ma to veľmi a neviem či mám radšej začať odznova...
Dať ešte šancu vzťahu alebo skončiť po 5 rokoch
Vzťah je veľmi náročná a hlavne zodpovedná záležitosť. Treba sa o neho starať a mať dostatok energie na to ak príde nejaká nespokojnosť v našich očakávaniach. Omyl - priateľ sa nesnaží viac, len ty si mu prestala dôverovať a toto už možno nezmeníš. Šiesty zmysel väčšinou neklame ale to musíš vedieť hlave ty kam sa môžete posunúť. Ako sa hovorí ,,ak si na správnej ceste a len tam sedíš, tak ťa ostatní prevalcujú,, Skús toto celé posunúť a ak ťa budú nahlodávať myšlienky stále tak to nemá význam. Dôvera je veľmi krehká a ak ju raz niekto zneužije tak to toho druhého poznačí navždy. Aj keď nie v tomto momente, tak o pár rokov, alebo pri vypätých situáciách určite. Zváž preto či budeš dôverovať úplne. Ak nie tak choďte od seba. A pamätaj...na všetko budeš v živote len a len sama...preto sa musíš vedieť rozhodnúť. Slovíčko neviem v otázke vzťahov a lásky neexistuje.
Delete rozumiem, čo máš na mysli. Máš aj pravdu a ja ti ďakujem za tieto tvoje postrehy. Toto je prvýkrát, čo som sa s tým niekomu zverila. V tomto ohľade si uvedomujem, že priateľ sa snaží viac, lebo sa správa najlepšie ako vie. Ja som tá, ktorá nedokáže na to nemyslieť a každá drobnosť ma dokáže nahlodať, pričom si domýšľam viac ako je pravda. Chcela by som to zmeniť, ale mám pocit, že som na to sama, lebo nechcem zakaždým vyťahovať priateľovi na oči túto story. On sa správa tak, že je to za nami, ale ja to tak necítim, neviem...
Obaja ste sa zasekli a naučili sa nejaký scenár, ktorý budete opakovať. Nemusíte ale budete. Ak aj by si ako píšeš ,,nestrácala čas,, tak tento istý scenár sa bude opakovať aj v nasledujúcom vzťahu, pretože si väčšinou hľadáme podobných partnerov. Žiaden čas nie je stratený, pokiaľ si z toho časového úseku niečo vezmeš. Niečo potrebné. Aj keby ste sa rozišli tak by bolo dobré prísť na dôvod, prečo sa toto dialo...za rozchod totiž môžu vždy obaja. ,,Súboj rozumu a srdca,,? Blázniš??? Veď ak máš naozaj niekoho rada, tak tieto dve premenné by mali byť v rovnováhe. Ak bojuješ sama so sebou tak nemiluješ.
mato77 ved to je presne tá otázka a ten pocit. Neverím v iný scenár ako bol doteraz. Bojím sa, že prídem o ďalšie roky, za ktoré by som sa mohla posunúť inam. Ale presne ako hovoríš je tam v tom srdce. Súboj rozumu a srdca, čo ti poviem...
Racionálne uvažujúc ja by som asi takýto vzťah ukončil ale u teba do toho vstupuje aj srdce a tam je každá rada márna. Takže otázku si polž či ho tak veľmi ľúbiš že si ochotná zachraňovať vzťah každé dva roky keď bude zasa zlé obdobie a on bude chcieť utekať a asi ani tak skoro neprejde to zožieranie a trápenie sa z tvojej strany keď to trvá už tak dlho. Nechcem byť mudrcom je to len môj názor... :)
DELETE myslím, že to bolo z tvojej strany dobre vystihnuté. Chápem, že ja som mu to dovolila aj to, že on bol slabý a miesto toho, aby riešil problém radšej unikol. Preto sa bojím, že sa to zopakuje a nedajbože v manželstve. Rada by som si povedala, že je to za mnou a viac to nedopustím, ale klamala by som si. Proste tá skúsenosť ma núti myslieť opačným smerom...
maťo77 toto úplne chápem, len to moje je trochu mimo toho, mne tiež povie (vačšinou sa ho však musím spýtať) že či je baba pekná alebo nie, ale toto bol únik kvôli problémom, i keď s nimi nič nemal, mal ich zrejme v hlave, aby zabudol na tie starosti čo sme mali
ďakujem za vaše názory
Napíšem to asi takto...ak s nimi nikdy nič nemal tak problém bude inde. Píšeš, že ste mali ,,zlé,, obdobie a v zlom období (viem z vlastnej skúsenosti) býva veľmi málo komunikácie, partneri sa skoro nerozprávajú, intímny život je na nule...to, že odchádza tvoj partner je jeho slabosť ale tvojou je zase to, že si sa prvý raz nepoučila a opäť si mu dovolila odísť. Moja rada...komunikujte, milujte sa, občas si povedzte niečo pekné alebo sa objímte aj v tom pomyselnom zlom období. Uvidíš, nepôjde hľadať inde, pretože ak toto všetko budete praktizovať, tak zlé obdobie nikdy prísť nemôže :)
Neviem čo znamená páči iná, komunikuje s ňou má jej číslo v mobile alebo sa mu páči len ako pekná žena s ktorou sa nestretáva, mojej žene sa páčia pekný chlapci aj sa o tom rozprávame keď nejakého cukríka stretneme ledo ja to neviem posúdiť a nevadí mi keď mi na prechádzke povie že tento sa jej ľúbi. Ak je to tak tvoj problém výmena partnera nevyrieši lebo muži sa delia len na tri skupiny:
1. Páčia sa im aj iné ženy okrem partnerky a netaja sa tým.
2. Páčia sa im aj iné ženy len to nikdy tej svojej nevešajú na nos.
3. Páčia sa im len muži.