Je niečo pravdy natom, ako niektorí tvrdia, že všetko čo sa nám v živote stane, všetko čo nás v živote stretne či už ľudia alebo rôzne situácie majú svojú príčinu a význam?
Je pravda aj to že každého človeka ktorého nám život postrčil do cesty a ktorého sme stretli má nejaké poslanie pre nás?
Už viackrát som sa stretla s takýmito tvrdeniami tak preto sa pýtam či sú to len nejaké bachorky alebo to naozaj tak funguje.
Je niečo na tom pravda?
keby len niečo :) je to pravda.
príklad: išli sme s dcérou do BA. Nepoznáme to tam. Potrebovali sme sa odviezť 83-kou. Deculo mi hovorí, že chce prejsť tým nadchodom čo je nedaleko ž.stanice, vyhovela som jej (bolo dosť hnusné počasie), spravili sme okľuku a išli sme dalej k zastávke, o ktorej som si myslela, že tam bude náš bus. Bus tam nebol a my sme chvíľu blúdili a hľadali Štefánikovu ulicu. Našli sme ju neskôr, o hodný kus ďalej. Keby sme sa išli pozrieť na zastávku pri nadchode (ja som aj chcela ale rozum ma prevalcoval, že šak ja viem kde asi je naša zastávka), tak ľavou zadnou sme okamžite na správnom mieste. Intuícia, anjeli, život či vyššia moc... je jedno ako to nazveš, ale toto všetko sa snaží pracovať v tvoj prospech a pomáhať ti. Len to dokázať vnímať a nepotláčať tie nápovedy.
Kohokoľvek v živote stretneš je osud. Ale sme väčšinou priťahovaní tým, čo sami vyžarujeme. Každý človek nám do života niečo dá...a vždy to je dobré, pretože to buď prinesie radosť alebo nás ten ktorý jedinec niečo naučí. Osud človek nemôže zmeniť, a ak je dobrý a ten niekto je šťastný, tak načo by to robil. No ak je nešťastný a nič sa mu nedarí tak to väčšinou býva ťažšie. Osud musíme najskôr prijať a akceptovať. Zmeniť ho nedokážeme, no môžeme ho vylepšiť a spraviť úplne iným, aký sme ho do vienka dostali. Nedá mi ale napíšem sem predsa len ešte niečo - hovorí sa, že každému sa raz všetko vráti ale...
Nie je to celkom tak. Ak človek koná ,,dobro,, tak ak niečo spraví tak sa to niekde na Zemi v tom okamihu prejaví. Niekto niečo vyhrá, niekto vyzdravie, narodí sa dieťa... A ak koná ,,zlo,, tak sa to prejaví tak isto...niekto ochorie či umrie... Rovnováha na svete musí byť ale to, čo svetu dáš sa ti nikdy nemusí vrátiť. Čiže môžeš celý život konať dobro ale budeš nešťastná a naopak. No niekde sa to ihneď prejaví.
Aby som sa vrátil k ľuďom...ak ťa niekto nemá rád, tak ti obyčajne závidí niečo, čo on nemá. Každý človek má rozdielne názory a tak čo sa jednému môže javiť ako tá najlepšia vec sa druhému môže zdať ako niečo zlé a neprijateľné.
Nikdy nevyhovieš nikomu a jasné, že to má nejaký význam. Každý človek ti niečo dá. Čo si z toho vezmeš je už na tebe. A tým čím si sa staneš len radikálnym odmietnutím toho, čo by z teba chceli mať ostatní. Ľudia, ktorých stretneš počas života ti dajú viac ako si myslíš. Vyformovali z teba totiž aj to, čím si dnes.
typicky a dost nazorny priklad:
mas nejaku zlu vlastnost, napr. privelku submisivitu.
stretnes cloveka, ktory to zacne vyuzivat pre svoj prospech, napr. chlapa, ktory ti nici zivot.
hrate si to svoje divadielko a postupne pochopis, ze ty v tom nemusis pokracovat. ze nie si pasivna obet, ze si sama zodpovedna za to, co sa ti deje a vymanis sa z jeho vplyvu.
z casoveho odstupu pochopis, ze ta vlastne naucil nieco, co by si inak nepochopila. a naucil ta to tym, ze ta donutil siahnut na svoje rezervy.
na ktore by si si len tak nesiahla.
V to, na co sa pytas a popisujes, verim.
Doubledog a môžeš uviesť nejaký príklad? Napísať niečo viac o tom? Bola by som rada :)
Ja viem Zewa, len chcem vedieť aký majú k tomu postoj iní čo si myslia o takýchto výrokoch. Lebo už parkrát sa mi stalo, že som rozmýšľala nad nejakou osobou a v ten alebo nasledujúci deň som ju náhodne stretla. Alebo, že bola nejaká situácia alebo problém kedy som sa nevedela rozhodnúť čo robiť a náhodne som napr. v na prechode alebo len tak niekde v obchode započula nejaký rozhovor týkajúci sa tejto oblasti ktorú som riešila a mala som pocit, že mi život, vyššia moc, strážny anjel??? dával akoby radu,že toto je to riešenie. Proste nejaký dialóg o nejakom lekárovi, alebo o práci.... a zrazu som mala pocit, že to niečo ti núka návrh ako sa rozhodnúť.
Sama sa musis rozhodnut, ci v to budes verit alebo nie. Hladaj, citaj, premyslaj a zaujmi vlastne stanovisko.