Priateľa občas štengrujem

Príspevok v téme: Priateľa občas štengrujem
biela mačka3

že kedy bude svadba a vraj že keď si budem lepšie rozumieť s jeho mamou - ale začína a má na mňa poznámky - napríklad už dávnejšie, že som mala v mojej izbe v priateľovom byte deku cez polovicu postele a nie cez celú ma zbuzerovala a nedávno, ma skritizovala, že priateľovi chýba gombík na košeli, o čom som ja ani nevedela, lebo mi to nepovedal - prečo rovno priateľ nepovie, že ma nechce?

biela mačka3

ja nechcem byť ako stíhačka - ale ako mám veriť, že si ma chce naozaj vziať? lebo či len nesľubuje - dokedy mám čakať? týždeň, mesiac, rok?

Maoam

biela macka, ak sa niekoho bojis, tak to väcsinou zneuzije proti tebe, ludia tomu malokedy odolaju

asi by bolo fajn zacat s tym strachom z nej - ak sa jej prestanes bat, co ona podvedome aj vedome vyciti, tak by si mala viac moznosti

strachu z dacoho/dakoho sa musis postavit tvarou v tvar - cize vlastne aj sama sebe, lebo kym mas strach, ma nad teobu moc, ci to chces alebo nie a to je blba pozicia

no a jasne, ze sa ti nema co pchat do zivota, ale proste su ludia, ktorym toto nevysvetlis, ale kasli na veci ako zlozena deka, zbytocne si minas energiu na toto

co sa priatela tyka, tak sama musis vediet, roky ti trvalo, kym si si nasla celkom dobry vztah - zvaz pre a proti, vsade daco najdes

toto je iba v tebe a medzi vami dvoma, hlavne klud a vsetko si nechaj prejst hlavou a nerob unahlene zavery a ciny, ktore sa potom nebudu dat vziat spät

natlakom nic nedosiahnes - u nikoho, vzdy iba odpor

biela mačka3

ja sa priznám, že sa jej bojím - skrátka nerada s ňou ostávam osamote - a myslím si, že priateľova mama nemá právo kritizovať, ako mám uloženú deku - posteľ som si uložila, ale trochu inak - za také somariny má právo skritizovať ma moja mama, aj keď budem mať 50 rokov si myslím - a čo sa týka ponuky na sobáš, aby to netrvalo tak dlho, že nakoniec poviem nie...inak aj môj otec si mamu zobral po takmer sedemročnom chodení, keď ju začal "baliť" druhý a bratranec má s priateľkou syna a takisto nie sú zobratí - tí chlapi sú nejakí divní.... a keď ma priateľova mama bude stále kritizovať, tak potom si ma asi nevezme vôbec - veď ja nechcem nákladnú svadbu, keby sa bál, že to bude príšerné drahé, ale myslím, že po takmer troch rokov by sme mali postúpiť o úroveň vyššie

MultiLevel

Jo, joo chapem Maoam, no dnes som dostala zdrba, ze nemam dramatizovat, tak som sa snazila vidiet situaciu bielej macky uplne jednoducho a bez psychickych poruch :D Nuz zvedava som, co odpise, ze co vlastne s tetkou je, aky maju vztah, ak vobec nejaky maju....
A ja by som okrem toho, co pises, ze by mal syn vziat matku niekam von, poradila aj to, aby si obcas zasli niekam aj v trojke von. Netusim ci je to v danom pripade mozne a spravne, ale za pokus to stoji. Ak teta fakt netrpi dakou poruchou, len je velmi naviazana na svojho syna, mala by aspon moznost viac spoznat synatorovu priatelku....Ak by ani tento pokus nevysiel a stale by sa im plietla do zivota, musi si chalan uvedomit, ci chce zivot prezit s matkou alebo s priatelkou. Znie to hnusne, ale pokial sa mu mama az prilis stara do sukromia, nie je to tak spravne a narobi to vela skody
A jasne, mrkvu uz struham ako pani, ved svokra naucila :D

Maoam

Multilevel, vies, asi je tato svokrusa vdova, cize ostal jej uz iba syn, na ktoreho projektuje AJ to, co by inak patrilo partnerovi-muzovi-manzelovi.
Takze aj toto musis vziat v uvahu, hoci to iba predpokladam, Biela macka to nepisala.
No, dufam, ze tu mrkvu uz struhas, ako sa ma! :DD
To je ako s umyvanim riadu, udajne existuje par sto sposobov, ako ho umyt, ale svokra alebo mama ma vzdy ten jediny spravny :D.

Maoam

MultiLevel, ver tomu, ze jestvuje cela plejada poruch a kombinacii, ze by ti siblo :D, je stastie stretnut aku-taku normalnu bytost.
Fakt sa s mnohymi absolutne neda normalne hovorit, ani po desiatkach rokoch, proste ich pravda je jedina na svete a kazde slovo = utok proti nim a nasleduje cela plejada negativnych a casto velmi intenzivnych reakcii, niektore su aj zakerne, podle, agresivne, pomstychtive, trestujuce atd.

Preco je priatel Bielej macky aky je je ina kapitola, nepozname ho, pozname iba Bielu macku z fora, ja si myslim, ze on chce mat svoj klud, vela muzov takto reaguje, aby mali svoj klud a nechcu robit zbytocne rozbroje, zvlast ak je to typ matky, kde sa 'neda'.
A v tomto veku s nou uz on nepohne. POtom by nasledovala reakcia - bud ja (tvoja mamicka) alebo tvoja priatelka a nasledovali by emocne vydierania, krokodilie slzy, naprieky, nema to hranic.
Primarne dolezite pre Bielu macku je upustit zo svojich predstav a iluzii, ze moze zmenit jeho matku ci jeho, ona moze zmenit iba seba- ci vlastne svoj postoj k situacii a k ludom.
Zasa ani ona nie je jednoducha na komunikaciu a narabanie s nou, je specificka, hoci ju tu mame radi :-).
Biela macka musi prekrocit vlastny tien a byt mudrejsia ako ti dvaja a prekonat situaciu najlepsie ako sa vramci moznosti da...
Inak si iba stazi situaciu a bude to tam este neznesitelnejsie. Nemyslim tym ohynat sa aby sa stoj co stoj zapacila jeho mamicke - nie, vobec nie tymto smerom.
Urcite chapes...proste zobrat to z ineho uhla, inym zaberom a uvedomit si, ze cas je vzacny, nech sa sustredi na seba, svoj zivot a mamicku berie s absolutnou rezervou a nie ako uhlavneho nepriatela.
Aj ked jej drasa nervy, aj ked su tam urcite casto absurdne situacie, ale v podstate je to vlastne casto az komicke, coho tieto zeny su schopne, tak radsej to vziat takto.
A preco nejst s nou na kavu alebo na trhy? Vies, tieto zenske sa rady dockaju pozornosti aj prekvapenia, sice ofrflu, ale v skutocnosti v kutiku duse sa potesia.
Citia sa videne, akceptovane vo svojej roli bezchybnej uzasnej matky a starsej panej :D a treba im to nechat.
Sice je to blbe a casto tazke, ale tak ... vzdy lepsie ako byt na noze kazdy den.

MultiLevel

Maoam, ja som to zobrala prosto tak, ze teta potrebuje mat nad syncekom dohlad a on jej to umoznuje, kedze zakladatelka temy nema pocit, ze by sa jej priatel zastal. Ani mi nenapadlo, zeby mohlo ist az o nejaku poruchu. Moze nemusi. Moja svorka je tiez z tych maminiek, ktore mam na mysli. Myslia si, ze bez nich sa svet zruti. Pamatam si, ze ma kedysi chcela ucit ako struhat mrkvu, lebo som to podla nej nevedela tak pekne :D Ale stacilo, aby som sa s nou o tom porozpravala a zmenila sa dost. Preto mi napadlo, ze by bolo dobre, keby sa aj biela macka skusila porozpravat so svokrou...niekedy to staci, niekedy s takym clovekom nepohne nic...ktozvie, nech to biela macka skusi.
Skor by ma trapilo, ze sa ma moj partner nevie zastat. Preco by jej mala jeho matka upratovat deku alebo nadavat za nejake gombiky....uzemnit by ju mal synator, respektive vysvetlit co je vhodne a co uz nie

Maoam

Multilevel, inak s tymi rozhovormi, ak je to dost zazrate evtl. sa jedna o psych. poruchy, tak s tym nenarobis vela, tieto typy su velmi defenzivne a nie su naucene a schopne normalnej priamej konfrontacie s cielom konstruktivneho riesenia, ony ziju uplne v inych dimenziach, hierarchiach, zvyklostiach a proste to akurat moze eskalovat. Tam skor treba komplet zmenit pristup zo strany tej mladsej, lebo staru neprerobis, ale ak to vyslovene nie je striga na metle, nejaka narcistka-sadistka a pod., tak sa najdu nejake skulinky na pristup.
Urcite ma aj ona svoje potreby, tuzby, asi sa citi tak, ze ma malo pozornosti (od syna, od inych) a proste jedno s druhym. Mozno by aj synacik s mamickou obcas mohol sam ist na pizzu alebo ju niekam vziat...mamicka to oceni, bude s nim sama aspon na chvilu ho mat iba pre seba, ako kedysi.
No a s priatelkou svojho synatora, ktora nikdy nevyhovie, aj keby sa na hlavu postavila - to je lepsie akceptovat, lebo tymto zenam - matkam-svokram nikdy nevyhovies, vzdy si daco najdu a cim viac sa ohnes, tym horsie :D.
Ona sa musi naucit mladu respektovat aspon trocha, tieto typy respektuju, aj ked s nevolou prave tie mlade zeny, aj ked to v zivote nepriznaju, ktore sa nedaju.
Treba ju pochvalit, akeho super syna vychovala, na to su citlive, treba ju ale aj vziat na babsky nakup, na kavu alebo niekam, kam pani rada chodi.
Best friends z nich nebudu, ale mozu aspon casom docielit aku-taku rovinu, v ktorej obe budu moct zit.
Tieto zeny casto nevedia INAK upozornit na seba...su zvyknute kritizovat, vylepsovat, utlacat, tlacit, vynucovat si, su dost upäte.

Maoam

MultiLevel - aj niektore matky su taketo, ja ked pridem domov na navstevu, tak sa mi hrabe vo veciach a ustelie mi ustlatu postel INAK :D, proste to uz neriesim, lebo by mi tam siblo, je to taka kontrolna uchylka a obsesia, vsetko kontrolovat, vsetko vie lepsie, o vsetkom musi vediet,chorobna zvedavost - tak ju necham :DDDD

kedysi sme mali hrozne konflikty, ale ono sa to iba vyhrocuje, kebyze zacnem proti nej bojovat bude to iba horsie, som si vedoma toho, cim trpi a nikdy to nezmeni, viem, ze ked urobim to a to, tak ju dostanem a prekvapim a toto su take talafatky, ze nad tym uz len rukou mavnem