Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odpustili by ste?

Príspevok v téme: Odpustili by ste?
comamrobit

ja viem zez to zalezi len na mne ale som bezradna...skusim priblizit situaciu

mala som priatela par rokov...ku koncu to bolo zle dost..hadali sme sa aj za uplne banality az to presiahlo vsetky medze a dokazali sme si nadat ...viac casu sme stravili od seba ako so sebou aj ked sme spolu byvali..tak sme prestali spolu byvat...sem tam sme sa este spolu stretli... no a potom prisla nejaka hadka kedy som povedala ze to je posledna kvapka....

preslo par mesiacov a my sme sa stretli...isli sme spolu na obed...citila som sa ako keby sme boli prvykrat na rande..a mam pocit, ze aj on..a potom to prislo..vytiahla som z neho ze spal s inou..a nie raz... viem, ze se spolu neboli ale uplne mi to ublizilo..lebo ten cas som sa velmi trapila ked sme spolu neboli, rozmyslala som co som spravila zle aj ja co by som napravila...pre mna to bol noz do srdca..priamy zasah..so slzami v ociach som mu vykricala ako som sa cely ten cas trapila...a on mi povedal, ze si myslel, ze uz o neho nemam zaujem...

a teraz ma prosi....

nech sa vratim ku nemu, nech to opät skusime a napravit a ze ho to mrzi ale chape ma...vpodstate ze to spravil z trucu...

prosi ma aby sme sa porozpravali ale ja neviem co mam robit..trapim sa, ale mam uplne protichodne pocity...na jednej strane citim ako mi chyba a na druhej sa mi hnusi....

ako by ste sa zachovali v mojej situacii

mona7778

presne tak som to myslela stym ze ked som sa hadala stym mojim, ze kym sme sa pohadali a ja sa trapila on si uzival tam je ta podobnost, ked ty mu nestojis za to ze on pri kazdej takejto situacii si najde milenku tak ani on ti nestoji za to trapenie ver mi

miauuuu

ahoj, čisto moj názor
viem žeby sa to malo brat ze ste spolu neboli takze si moze robit co chce...ale poznám pocit trápiť sa kvôli niekomu myslieť naňho co robí ci na teba mysli a dozvedieť sa ze zatial co ty si sa trápila on si užíval...nechaj ho tak, nestojí ti zato a ja som sa skoro dogrcala s prepáčením..z neho...ako velmi ma musel mat rad..

mona7778

mne sa stalo nieco podobne
moj priatel ma popri mne este aj inu ja som o nej ani len netusila, ale tiez sme sa furt hadali a samozrejme ked som ho chcela vytrestat tym, ze som mu povedala ze spolu koncime tak bezal za nou, pokial ja som plakala doma.

Takto sme sa pocas pol roka pohadali asi 10krat keby to ja krava viem ... lebo ja som to nebrala ako rozchod ale len hadku a na druhy den sme sa vzdy pomerili az raz mal ist s kamaratmi na dovolenku a samozrejme ze ju zobral zo sebou kym ja som sedela doma brala som to tak ze panska jazda no a nebola az po dovolenke som prisla na to ze ma podvadzal, radim ti posli ho do riti a najdi si ineho stymto sa budes len trapit ver mi.

MultiLevel

Niet co odpustat v tomto pripade. Neboli ste spolu vtedy, takze nemal voci tebe ziadne "povinnosti". A nemal ich nikdy, ani ked ste spolu boli, ani ked spolu este budete. Vztah nie je o tom, ze ti je niekto povinny byt verny. Je to dobrovolne rozhodnutie toho cloveka, cize nie je to povinnost. Toboz nemas co riesit v tejto situacii, kedze ste spolu nechodili v tom case :)
Este pred tym, nez sa znova date dokopy, uvazuj skor nad tym, ci ti pripadny vztah s nim, da nieco, ci to nebude zas o tom istom. Ci je toto skutocne clovek, s ktorym chces opat byt. A ci ty si vhodna pre neho. Lebo ak nie a znova sa date dokopy, skonci to uplne rovnako ako pred tym ;)

dixit

tak odpustiť treba vždy, presne ako vraví Fleur-de-lis... neodpustiť niekomu a držať v sebe negatívne emócie je ako vypiť jed a dúfať, že pritom zomrie ten druhý.

či sa k nemu vrátiť alebo nie je zas iná otázka

Fleur-de-lis

ja by som mu odpustila, ale nevrátila sa k nemu.
Keď chlap z trucu spraví takúto vec, tak to podľa mňa dosť veľa napovie o jeho charaktere a ja do vzťahu hľadám niekoho vyspelého, zodpovedného a týmto by mi jasne ukázal, že on nie je to čo hľadám.

Ja mám očividne iné hodnoty ako on, ale tu ide o teba, takže zhodnoť si to sama, či je takáto jeho povaha pre teba prijateľná. Odpustiť neznamená, že sa veci vrátia do starých koľají. Odpustiť neznamená začať dôverovať... Odpustiť znamená, že v sebe nebudeš držať hnev, že ho nebudeš chcieť trestať za to... Ale dôverovať mu nemusíš, a nemusíš ho ani vziať späť. Dôveru by si musel zaslúžiť, vybudovať.

Všetci robíme chyby a vzťah je miesto, kde máme človeka, ktorý tieto naše chyby dokáže odpúšťať a prijímať nás.

Máš vôbec vyriešené v sebe problémy, ktoré boli pred tým? Vieš prečo ste sa toľko hádali? Vieš už čo by sa s tým dalo spraviť? Si rozhodnutá pre vlastnú zmenu, aby to fungovalo? Totiž očakávať zmenu od partnera veľmi nefunguje. Nastavenie by vždy malo byť také, že čo ja môžem a chcem zmeniť a ak sa zmení aj partner tak super ale ak nie tak nevadí.

Máš niekoho kto ti radí? Komu sa môžeš zdôveriť? Často pomôže všetko dostať von a počas toho si človek uvedomí, čo je správne

michael 1

čítal som tam v jednom príspevku " smola že mal na to právo" dobre ma to pobavilo lebo ak nie tak by smolu mal on však.!? Zaisate si si všimla že toto písmo je nejaké iné áno je iné pretože ti píše muž zrelý muž.
Čo ti na to mám odpovedať . Musím podotknúť že tie baby čo ti tu písali sa poväčšine vyjadrovali správne dobre chápu mužsku logiku a to sa mi od nich páči Nie každá žena vie ako rozmýšľal muž. Ja ti napíšem niečo netradičné teda možno niečo čo je až humorné alebo nepochopitelné. Je taká riekanka ,-- prvý muž je od boha druhý od sveta, a tretí od diabla.Neviem kolko mužov si mala ty. Nebudem to celé vysvetlovať ako sa to má chapať ale asi si pochopila že čím menej mužov tým lepšie to ti musí stačiť zatial.
A či odpustiť?Jeden z najväčších učiteľov na maželstvo Ježiš povedal že treba odpustiť 77 -krát čo v podstate znamená vždy za každých okolnosťí. Teda nie tak ako ti tie pre do mnou písali že smola že mal na to právo .Ty okolnosti nerieš.Len sa zamotáš,a vyberieš si nsprávnu vec.Predstav si , nešla by si do práce lebo pršalo. NO to su tie okolnosti ktoré by u majstra neobstali. Tak ani tvoje okolnosti neostoja. Ak ho milujem niet čo riešiť.Najväčší proble je to že vy ženy až tak sa nedokažete zamilovať ako muži preto špekulujete. Poznám chlapa ktorému odišla žena z druhym žila s ním takmer rok a on ju stale ľubil ale nedufal že sa vráti. Povedal som ak ju skutočne tak ľubiš tak sa vráti to ona zacíti v srdci aj keby bola na mile. Moc mi neveril ale poznal ma že ja nehovorím do vetra - Na moje veľké prekvpenie prišiel za mnou aj s manželkou že to vdaka "mojej viere sa vratila lebo ja som to povedal"Samozrejme že to bolo kvoli jeho láske knej.
michael 1

zuzi74

comamrobit a ty si myslis, ze on sa netrapil po vasom rozchode?
Mam znameho, ktory sa po rozchode s priatelkou vyspal s viacerymi zenami, lebo hladal stale nieco nove a chcel zabudnut, ale nemohol. Jednoducho potreboval niekde riesit svoje chlapske potreby, tak ich riesil, ale myslou bol casto pri byvalej.