Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Akne nie a nie sa ho zbavit uz 5 rokov

Príspevok v téme: Akne nie a nie sa ho zbavit uz 5 rokov
PKM

Caute co by ste poradili mam uz 5 rokov akne, vyskusal som XY masticiek vodiciek od koznej , aj som vymenil koznu a stale to iste nieje moje akne vraj take aby som bral drasticke lieky, je pravda mam na tvary cca. 5 vyrazok pravidelne, stara sa zahoji a nova je na svete inde...Ked ju nevytlacim tak je tam kludne aj 3 tyzdne, az kym si ju bud neprepichnem alebo nevytlacim , potom samozrejme flak velky cerveny, ked ju tam necham tak vyrazka casom splaskne, ale flak ostane tak isto...

Mal som uz , Skinoren , Zynerit, DalacinT , Aknemycin Plus , tekuty puder, , rozne namiesane vodicky ktore vysusuju...

Aj ked pomozu, ale novym vyrazkam nezabrania vyjst, cize kolobeh dookola...lieky mi nechce predpisat , uz som vyskusal dve kozne na okoli...tak neviem ci mam ist az kam ...mozno akne nemam hrozne podla doktorky, ale neznesiem ked mam na tvary zapalene vyrazky ktore biju do oci, a hlavne vonku v zime, to svieti ako cert...aj ked ich je len par...proste chcem docielit hocijako aby som nemal vyrazky, to asi kazdy...myslim aj tak ze by mi nevadilo brat hnusne lieky....

Nefajcim nepijem , stravujem sa normalne, poznam co piju a fajcia stale a akne ziadne..

akne

Z vlastnej skusenosti, benzoyl peroxide je jedina vec, co pomoze dlhodobo. Treba ho vsak pouzivat podla navodu, pozri acne.org. Slovenski lekari by vsetko riesili len accutanom ked v zahranici je toto bezny liek.

Yuki

rozumný človek začne lieky užívať až keď si bude istý, že môže, že mu to omnoho viac neuškodí, takže jasné že som ich ešte nevybrala.. predsa len, nepotrebujem sa úplne zničiť.
A ja tiež nemám nejaké hrozné akné, podobne ako ty, stále sa mi pár spraví ale tie fľaky len pribúdajú a stále nové a nové.A občas ich mám minimálne a občas je to katastrofa. Ale alergia to nie, hormóny to nie sú, tak skúšam ďalej. Po tých rokov používania rôznych krémov a antibiotík, som si povedala že chcem skúsiť toto. Opýtala sa ma doktorka, či som si to nerozmyslela, prebrali sme spolu nežiadúce účinky, ale chcem to skúsiť.. ak máš roky problém, tak vyskúšaš aj niečo, čo si zo začiatku odmietal.

PKM

Tak ale oplati sa zobrat roaccutan alebo podobne aj ked mam napr. neustale cca. 5 vyrazok a viac ?

Proste myslim tak ze ked stare sa mi zahoja ostanu flaky a spravia sa dalsie...a takto je kolobeh dookola , ked flaky vyblednu tak su flaky po tom dalsom akne....

Aj to je divne , ze ty to predpisala a zacnes to brat az ked budes mat vysledky z krvi , ako ty uveri ze to nezacnes brat aj tak ak by boli zle ? Som myslel ze sa to predpisuje az po vysledkoch...

Yuki

je to strašne drahé... ak by si nejak spracoval kožnú, nech ti to predpíše, vyšlo by ťa to lacnejšie. Ani dávkovane nemusíš odhadnúť.
Mne dnes kožná predpísala Isotretinoin actavis, ale ešte som ho nevybrala z lekárne, lebo čakám na výsledky po odbere krvi.

PKM

tak doktoirka mi povedala ze mam akne ktore nevyliecim lsbo ze zalezi od stresu stravy spanku..tak preto bh som to chcel potlacit liekmi

asdfgh

Ahoj, mal som podobny problem. Akne od 13 ktore od cca 17 roku preslo do hnisavych pustul ktorych sa nedalo zbavit. Po niekolkych rokoch trapenia (uprava stravy, rozne masticky, vitaminy atd.)som zacal brat isotretionin. Uz je to zhruba rok co som ho vysadil a odvtedy mam plet cistu, musim vsak povedat ze stale mam suche pery a musim pouzivat balzam. Ale ak to mam celkovo zhodnotit tak som si isty ze to bola dobra volba. Tym ti nechcem odporucit hned ten najsilnejsi "liek" ale pokial ti akne nechava na tvary jazvy a neda sa liecit tak je to mozno spravne, to uz je na tebe. Samozrejme ze sa u teba mozu prejavit vaznejsie vedlajsie ucinky takze sa najprv porad z doktorom

kikarika1

PKM

ešte čo sa týka tvojich fotografií, ak sa smiem k tomu vyjadriť, tak porozmýšľaj nad ošetrením červených vyrážok korekčným krémom - je vo farbe pokožky, treba si to natrieť a nechať celý deň, a potom natrieť znova na noc, nech to pôsobí - ja keď som mala v puberte červené vyrážky, tak som sa mohla natierať kadečím od kožnej aj celé týždne, no aj tak mi nič nepomohlo, nakoniec som si našla korekčnú tyčinku v tuhej konzistencii (nie v tekutej napr. s tree oil)....sám musíš zistiť, čo ti rýchlejšie zasuší a zahojí červenú vyrážku - u mňa to bol jednoznačne prípravok uvedený na fotke (fotku prikladám)

nepomýľ si však tento korektor, za korektor ktorý používa žena na kruhy pod oči...toto je korektor na vyrážky :)))

kikarika1

PKM

ale to je logické, že ak sa pleť lieči zvonka, tak si ju musí človek zároveň liečiť aj zvnútra....snáď ti toto vysvetľovať netreba :)))

Fleur-de-lis

ewelin, ja ti rozumiem. Ľahké to nie je.
No nič to menení na fakte, že tieto veci proste organizmus dobre neznáša, či sa nám to páči alebo nie :( Samozrejme ktorý ako. Niekto vylúči len všetko mliečne alebo len lepok a už sa mu vyčistí pleť. Niekto to má komplikovanejšie a musí toho vylúčiť viac, ako aj ja napr.

A čo jesť, no ja mávam na raňajky vajcia, šunku a zeleninu (dôležité je jesť dosť listovej zeleniny), na obed restovanú zeleninu s rybou alebo len tak a na večeru opäť zeleninu, rôzne husté polievky, mäso. Používam rôzne bylinky a korenie a tak nemám stále to isté.
Využívam aj kokosové mlieko ("kaše").
Občas ako náhradu chleba si spravím nejaký z orechov, alebo z kasavy múky.
A na varenie používam len kokosový olej, kvalitný živočíšny tuk alebo ghee z mlieka od kráv chovaných na lúke. Olivový len do studenej. Ostatné oleje totiž zapchávajú póry a tiež prispievajú k zápalom v tele.

Pleť sa veľmi zlepšila, ale napríklad vidím vplyv sacharidov a stačí, že jem viac zemiakov a už sa opäť zhoršuje.

Je to ozaj rôznorodé u ľudí. Mne už išlo na nervy, že som bola stále bodkovaná, takže som bola otvorená vyskúšaniu takejto zmeny lebo roky som skúšala všetko možné povrchové či od kožnej alebo z drogérie/lekárne, alebo pitie žihľavového čaju... Prosto ma presvedčili informácie a po toľkých neúspechoch som si povedala, že mi to stojí za to to vyskúšať...