Je mi hrozne.Som babka,ktorá vychovavam svoju vnučku od 8 mesiacov.Moja princezna bude mať už 8 rokov.Toho času ,keď som ju dostala do opatery som žila spokojným životom.Mala som prácu a všetko,čo bolo potrebné pre jednoduchý a normálny život.Moje rozhodnutie bolo jednoznačné,o malú sa postarám.Vzdala som sa svojich snov,pohodlného života.Prehodnotila som rebríček hodnôt.Dievčatko mi dávalo toľko lásky,tak veľa radosti.Je šikovná,múdra,vďačná za všetko.Niekedy som mala pocit,že toto je to najväčšie šťastie čo ma mohlo postihnúť.No dnes mám už veľa trápenia.postupne som stratila prácu,dostala som sa do takého stavu,že niekedy nevidím východisko.Čo bude zajtra.Všetko sa mi stráca pred očami.Neviem si nájsť robotu.Žijem z mizerných 60 €.Som úplne zúfalá,niekedy neviem,čo jej dám na desiatu.Depresívne stavy mám stále častejšie.Plačem v noci a cez deň,keď je v škole.Ja neviem ako ďalej.Som úplná troska.vidí to moje okolie,radšej už ani nevychádzam z domu,lebo len to počúvam,pre boha čo sa to s tebou stalo.Vždy som bola silná,cielavedomá osoba.Dnes som veľké NIČ.Kopia sa mi dlhy,nemáme na jedlo,na nájom a ja nemám žiadnu nádej,že sa to zmení.Keď sa pozerám na tú smutnú tváričku mojej malej som z toho na dne.Prečo som neschopná dať malej to čo si zaslúži? V škole má samé jednotky,chodí na hudobnú.Je TOP vo všetkom.a ja som neschopná .
Strácam sa na dne
mne iba chybali dalsie informacie, niki
zakladatelka: kolko mas rokov, ake diagnozy atd.? nemali by ste vyssi prijem, ak by si poziadala o ID?
Maoam...tých 60€ je to čo dostávam.Malá dostáva 89€ a príspevok od štátu.Dieťa nie je moje,len ju mám zverenú do starostlivosti,čo znamená,že nemá nárok ani na obedy pre socialne slabších.ver mi všetko som obehala.Ja som jej pokrvná rodina,čo znamená,že nemám nárok na príspevok,ktorý dostávajú náhradní rodičia.Je to 175€.Zákon je taký,že ak si dieťa zoberieš z vlastnej rodiny tak nemáš nárok na nič.Ak by som sa rozhodla pre dieťa z detského domova ,tak by som bola aj súca na príspevok.Je to hrozné.
Maoam...neveris?moja susedaje na tom podobne a trata maju 105ecok...sme na slovensku a existuje aj taka rodina...bohuzial
mne tu nieco nesedi - 60 eur/mesacne prijem dospela osoba + malolete dieta, ten prijem soc. davok musi byt vyssi - ak to nie je fake tema
dalej - z coho platis internet, ked nemas na jedlo, najom atd?
ak je to vsetko pravda, neviem tvoj vek, ale ak si dlhodobo psychicky chora a mozno aj fyzicky, preco ak nie si este vo veku ist do starobneho dochodku, nepodas ziadost o invalidny dochodok?
nechcem sa nikoho dotknut, ale neverim, ze na dve osoby, k tomu este na dieta zverene do opatery mas mesacne iba 60e
asi si to uz skusala, ale aj tak mi pride ako najlepsi napad ist povedat toto presne co si napisala sem niekde na socialku... alebo mozno skusit oslovit nejaku televiziu, mohli by napriklad spravit pre vas zbierku