Ahojte.Dnes som bola vencit svoju fenku ktora je maleho vzrastu a uz som pomaly isla s nou domov a z nicoho nic sa po mojej fenke rozbehla pustena dobermanka ktora nebola ani na voditku ani nemala nahubok.
Moja fenka nastastie jej utiekla ale aj tak ju napadla a potahala po ulici.
Tej pani ktora mala nastarosti dobermanku tej to bolo jedno a nakoniec mi vynadala a povedala ze uz sa mi raz ospravedlnila a to je vsetko.Mam sa vraj starat o seba a nie o nu.
Poradte mi prosim co by som mala urobit,lebo sa uz pomaly budem bat chodievat von.
Dakujem Vam
Kto mi pomoze ked Doberman napadne mojho psika?
Slobodna
- Zakon c. 282/2002 Z.z. v § 2 pism. b definuje nebezpecneho psa.
neda mi nereagovat na tento prispevok.Mojho maleho psika ktoreho som mala na voditku napadol maly psik ,vytrhol sa pani aj s voditkom a chytil mojho psika rovno za krk hned som ho odohnala a psika si chytila na ruky pes este hodnu chvilu vyskakoval ,ale nedociahol.Pani si prisla po psa a este mi vynadala ,ze to je jej rajon a ja nebudem chodit tadial s mojim psom pritom som bola pri svojom panelaku ja .Vec som vyriesila zavolala mestsku policiu a ta pani nasla doma a udelila jej pokutu pani prislubila ,ze kupi psovi nahubok ,lebo je agresivny .Aj mi bolo pani luto ,ze platila pokutu 10 eur chcela som len o slovne napomenutie ,ale policajti to vyriesili po svojom.No a priznam sa keby mojho psika napadol doberman no zobrala by som ju na ruky ,ale ktovie ci by mi to strach dovolil som rada ,ze som sa do takej situacie nedostala .Policajti mi povedali ,ze pes nemusi byt na voditku ,ale nesmie ani obtazovat a ohrozovat ludi vo svojom okoli.
Dianuska ja som mala svoju fenku fakt na voditku ale kedze ho nema uplne utiahnuty aby ju to neskrtilo tak sa nastastie z neho pustila a myslim ze to bola asi jedna z veci ktora jej pomohla.Myslim si to preto lebo :
1., Majitelka tej Dobermanky nijako nezakrocila lebo sa rozpravala s kamaratkou a kasla nato co robi jej debilny slusne napisane pes.
2., Kedze sa z toho uvolnila tak vedela trosku ujst lebo keby nie tak asi by ju ten Doberman dochranal este viac a neviem ci by to moja mala zvladla.
3., Ten Doberman nemal ziadny dovod nanu skocit lebo ani ja ani moj mala si ho nevsimala a ja nemozem zato ze mu preplo.
A hlavne nielenze ten Doberman napadol moju malu z nicoho nic ale aj mna skoro pohryzol ked som chcela chranit mojho psika a dat si na ruky.
Niesom jedina ktora sa boji chodit von so psikom ked je vonku ten blby Doberman s panickou.To je asi vsetko
Normalne brnkni na policiu, vseobecne ked je nejaky problem su sesedmi alebo spoluobcanmi vzdy treba uprednostnit riesenie cez policiu ako priamy kontakt. Niektorim ludom musi vysvetlit slusne spravanie a zakony autorita lebo ich rodicia nedokazali slusne vychovat.
Milá hanka9: definuj nebezpečného nežiadúceho psa
daniuska
suhlas, tvoje prispevky su logicke.
P.s- k teme: Nová úprava povoľuje vodenie nebezpečného, nežiaduceho psa a psa so sprísneným držaním mimo chovného priestoru len osobe spôsobilej na právne úkony, pričom takéto psy musia na verejnom priestranstve byť na vôdzke a mať nasadený náhubok.
Samozrejme, ak útočí svorka, tú už nič nezastaví. Jedného psa áno.
Slobodná má v tomto pravdu. Postaviť sa pred útočiaceho psa, nie je až taká kravina. Je to pomerne účinná metóda založená na tom, že pokiaľ je zdravo sebavedomý a vyrovnaný, nemá problém ustúpiť aj v prípade, že povel je od cudzieho človeka. Považuje ho za vodcu svorky. A on tej svojej nie je. Je to obyčajná hierarchia.
daniuska, to že ho rafli, môže mať mnoho príčin. Od banálnej, že sa už jednoducho nedokázal zastaviť až po to, že tvojho manžela nerešpektuje či má v sebe skrytú agresivitu. A pokiaľ ho napadli ako svorka, to môže znamenať, že sa ho snažia vyčleniť. Najdôležitejšie je, či pes svoje konanie uvedomuje. Myslím tým, uhryznutie v rodine.
Ver mi, že aj tie cvičené sa zvyknú riadne porafať, keď ich pustíme na voľno. To ani tak nesúvisí s výcvikom ako s psychológiou psa - že človek urobí to, čo ten pes nečaká. Samozrejme najpodstatnejšia zložka je to, aby sa ten človek nebál, lebo pes jeho strach vycíti.
Napr. ak pes uteká, začne niečo naháňať, väčšina ľudí urobí to, že začnú bežať za ním. Musia urobiť pravý opak, utekať od neho, ten pes sa zarazí a vráti sa.
Ale ok, nechcem nikoho presviedčať, ani poučovať.
moze to fungovat u cvicenych policajnych psov, ale nie u nevychovanych straznych, co taky povel v zivote nevideli a nepoculi. Samozrejme to skoncilo tak, ze ti vlciaci napadli mojho muza.