Mám povinnosť mu to oznámiť?

Príspevok v téme: Mám povinnosť mu to oznámiť?
lujza4564

Dobrý deň. Ocitla som sa vo veľmi ťažkej situácii.. Zistila som, že som tehotná. Neprespala som sa len tak na diskotéke, otec je môj snúbenec (čoskoro bývalý ak naberiem odvahu). V posledných týždňoch ma totiž fyzicky opakovane napadol a nebola to veru \"jedna výchovná\" a je agresívny. Bojím sa mu čo i len odporovať aj v maličkostiach a keď prudšie dvihne ruku tak ma trhne. Keď som mala 17, mala som problémy a gynekológ mi povedal, že mám nejaký problém kvôli ktorému zrejme nikdy nebudem mať deti. Preto som sa zmierila s tým a dlhé roky som žila v tom že žiadne deti mať nebudem až som sa dostala do stavu, že ich ani nechcem. Partner má syna z predošlého manželstva, s ním ma vydiera, že aký je na mňa naviazaný a čo bude po rozchode. Ale.. Ja zrazu som tehotná a asi som mrcha ale nechcem aby to on zistil. Nechcem dieťa s niekym koho sa bojím, kto mi nadáva ako v 4. cenovej, kto ma podozrieva. Keď vidím ako sa zmenil a ako sa správa ku mne, tak určite ani náhodou nechcem takého otca pre svoje dieťa. Určite by mi ani neveril že je to jeho. Nedá sa s náím o tom ani hovoriť, netuším prečo prišiel ten zlom že má až nenávisť v tvári. Tvrdí že ma miluje čomu už dávno neverím (alebo je to len nejaká chorá láska) ale keď mu v niečom odporujem tak znechutene pozrie až mne je z toho zle. ...A ja sama dieťa vychovávať nechcem. Ani nemôžem. Ani neviem či by som ho donosila (podľa lekára). Bude to odomňa veľmi zlé ak mu o tom nepoviem? V tom vzťahu už ostať nemožem a dieťa by to nezachránilo. Už spolu ani nežijeme, vrátila som sa k sestre...

lujza4564

A čo s tým malým to ozaj netuším. Síce už končím piaty ročník, takže škole by to veľmi neublížilo, ale práca a bývanie. Nemôžem žiť u sestry, ona už má tiež rodinu. A najviac sa bojím, že ak sa rozhodnem si ho nechať a zrazu oň prídem. Neviem. Ono za to nemôže. Ale ani ja mu neviem momentálne zabezpečiť to čo by potrebovalo

lujza4564

To by zaujímalo aj mňa. Vraj je to kvôli práci ale on aj začal viac piť. A práve vtedy je ako vymenený. A samozrejme ráno keď má opicu a bolí ho hlava. Poznám ho dlhé roky, taký ozaj nebol. Prakticky som s ním nebola vyše týždňa keď som si vzala pár vecí a odišla. Vtedy sme to ešte skúsili riešiť ale to už sa nedalo. Možno to bolo ozaj len niečo kritické v práci a možno ho to už prešlo ale stále mám pred očami to čo robil. Ako by som mu mohla veriť že sa to nezopakuje keď zas príde nejaký problém. A to si neviem predstaviť ako by zareagoval na moje tehotenstvo. Neveril by mi. A potom by ma obvinil z nevery. To robil už aj predtým hoci nemal dôvod. Behám medzi prácou-školou a dvoma domácnosťami. Aj keby som chcela tak mu nemám kedy byť neverná. Z mojej strany sa nič nezmenilo. Čo sa týka prístupu k nemu alebo jeho dieťaťu. Keď som sa opýtala či chce dojesť cestoviny tak začal kričať, že on nie je rodinný pes a že jemu nikto nebude hovoriť čo má jesť a čo má robiť. Úplne zbytočne bez varovania prehnane reagoval aj na bežné veci. Mne je to už jedno aký má problém. Len nechcem aby to vedel. A vraj ak chcem svoje veci tak nech si po ne prídem. No môžem tam teraz takto prísť?

Agnes989

Samozrejme mu nic hovorit nemusis a ja by som to na tvojom mieste ani nerobila, nakolko sa tvoja situacia moze este zhorsit. Ci si dieta nechas alebo nie je na tebe. Vsetko dobre zvaz a rozhodni sa spravne.

WWWXYZ

Lujza, nie si mrcha !!!
Pokiaľ na Teba priateľ útočí slovne a ešte k tomu i fyzicky, rýchlo ruky od neho preč.... Nie si mu v tomto prípade vôbec dlžná žiadne vysvetlenie, a už vôbec nie mu povedať, že s ním čakáš dieťa, preruš s ním akýkoľvek kontakt.... Je na Tebe, či si dieťa necháš, no ja by som neváhala a napriek tomu, že to nebude ľahké, si dieťa nechala..ono fakt nemôže zato, že má otca grobiana...
Uvidíš, teraz sa Ti to zdá všetko ťažké a zložité, ale uvidíš, že všetko sa dá, len si treba vedieť samu seba vážiť a trochu si viac veriť.... Držím Ti päste !

delete

to ci si to dieta nechas alebo nie, je iba tvoja vec. ked si s nim planovala rozchod, co je asi jedine rozumne riesenie vzhladom na to ako sa k tebe sprava, tak nema zmysel mu oznamovat ze si tehotna. dokonca si myslim, ze by si sa tak vystavila riziku. ak by nieco zistoval alebo do toho rypal, ty mozes povedat, ze dieta nie je od neho a je na tebe ako sa rozhodnes.
dost dobre nechapem, preco stale este s nim si, preco si sa s nim uz davno nerozisla ked sa takto sprava. cakas kym ti nieco urobi? ak je agresivny, mohol by ti aj vazne ublizit.

sewie

vykasli sa nanho, nic mu oznamovat nemusis. ale to ci dieta chces alebo nie, by nemalo zavysiet od tvojho frajera-ci byvaleho...zvaz si sama ci chces byt matkou a porad sa s lekarom ci mozes mat zdrave tehotenstvo

Slobodna

Nemáš žiadnu povinnosť mu to oznámiť. Ale...
Dieťa prišlo keď si to najmenej očakávala a možno to tak malo byť. Rozhodnutie je samozrejme na tebe, ale ešte ho prosím zváž. Podľa toho čo píšeš, deti máš rada a ak si toto nenecháš, už žiadne ďalšie byť nemusia.
Chlapa k tomu nepotrebuješ a už vôbec nie takého agresívneho grobiana.

zuzi74

lujza, nemusis mu nic hovorit a uz vobec nie takemu blaznovi, co ta fyzicky napada. Konaj podla svojho vedomia a svedomia. Drzim palce.