Mám taký delikátny problém. Som dosť chlpatá. Mám bledú pleť, stredne hnedé vlasy a veľa chlpkov... Tmavé chlpky na stehách zo zadu, pod bruškom ich mam veľmi veľa okolo pupku, trošku aj na krku, a aj nad zadkom, celkovo dole, apod. Myslíte že mám isť ku gynekologovy? ze to je hormonálne lebo na tvári nemam také tmavé chlpky ani nemám nejaké problémy ale neviem co s tým mám robiť lebo na laserové zákroky nemam peniaze.. a ked to oholím tak sa mi spravia vyrážky skoro všade, podráždená pleť. A deliláciou to riesim teraz lenze to nie je praktické pretože clovek musí cakat pár dní kym to dorastie do urcitej dlzky a za tie dni som v strese z tých chlpkov. Mam z toho komplex okrem iných vecí ktoré ma trápia, hanbím sa s mužom spať , nikdy by som sa takáto nemohla pred ním vyzliect, mám 20r. Som už zufala lebo toho je len viac.
Mám mindráky z prehnaného ochlpenia, vyhýbam sa sexu, ako sa ho zbaviť?
malo by ti pomoct laserove odstranovanie chlpkov,, kup si pristroj na domace pouzitie,, poriadne si nastuduj, ako sa s tym pracuje, a casom by si sa ich mala zbavit. Ja si to asi kupim.
zmenou jedla neverim, zeby bola vôbec sebemensia sanca nato, aby si sa ich zbavila,, mozno maximalne by rastli pomalsie atd...
Ak mas naozaj problem s hormonmi, strava ti k tomu urcite nepomoze, jedno co budes jest. Takze ako prve by som zasla za gynekologom a nechaj si zmerat hladinu hormonov, v podstate mozes ist aj za koznou. Ak by to bol tento problem, da sa to riesit tabletkami a nemusis sa bat, nemusis ich brat cely zivot. Ak by to tento problem nebol, tak ostava uz len depilovat. Nepouzivaj ziletku ani holiaci strojcek, drazdi to kozu. Kup si depilacny krem Veet, je setrny k pokozke, nebudes mat po nom ziadne vyrazky ani podrazdenie. A mozes ho pouzivat ako casto chces, nemusis cakat, kym ti chlpky podrastu.
no, zaručiť ti nič neviem, ale kvôli akné sa zaoberám už dlhšie hormónmi a stravou.
Napíšem, čo som sa naučila :)
Zvýšené ochlpenie, podobne ako akné, súvisí s mužskými hormónmi- buď ich máš priveľa alebo si na ne precitlivená. Je to geneticky dané, ale stravou sa tomu dá celkom dobre pomôcť. Ja osobne nie som za hormonálne liečby a podobne...
Ako teda tie mužské hormóny dostať pod kontrolu:
1, zabrániť zvýšenej tvorbe inzulínu. Inzulín totiž stimuluje ich tvorbu.
Ako znížiť inzulín? - menej cukrov, menej obilnín (všetky, lepkové aj bezlepkové), menej strukovín
- pri inzulínovej rezistencii sa ho tiež produkuje viac než treba. Tam vraj môže pomôcť lyžička škorice denne
2, niektoré štúdie ukázali, že dve šálky mätového čaju denne taktiež znižujú tvorbu androgénov (tých mužských hormónov)
skusila si holit strojcekom?