Čaute,
Mám akné.. Trapim sa s tym uz aspoň cez 2 roky... Nič nepomáha.. Každý deň si vytieram pleť roznymi vodičkami a kremikami ktoré majú akože pomôcť, chodim ku nelacnej kozmetičke , používam doma aj laser.. A žiadne pokroky ani nič podobné. Proste závidim mojim rovesničkam ktoré majú krásnu pleť bež žiadnej vyrážky ani bez náznaku niečoho takého... Už sa mi aj všetci v škole smejú a vždy to v noci preplakávam. Poradťe hocičo mne to je už fuk ... Ani slávny AcneOn nepomáha
Nevyliečiteľné akné
Fleur-de-lis: ver mi, ze za tie roky co som tym trpela som vyskusala vsetko mozne i nemozne. Bola som strasne zufala, lebo som vyzerala hrozne. Dva roky som bola cista vegetarianka. Nepomohlo. Akne suvisi s hormonmi a nie so stravou. Ok, beriem, ze ak ma niekto alergiu na nejaku potravinu tak mu to moze sposobovat aj akne. Ale inak poznam ludi, co sa stravuju uplne ze strasne, ziadna zelenina, ziadne vitaminy, len maso, sladkosti, sladke malinovky, koly a pod. Maju vyraznu obezitu, ale plet maju cistu.
Poradim ti, pretoze to mam odskusane a funguje a urcite nielen u mna. Nevyriesis si tym len plet, ale aj imunitu ako prevenciu chorob, budes sa vborne citit, cistu mysel, viac energie a budes zdrava a uspesna.
Hormonalne zmeny, zapalene loziska ries zatial len tak, ze kym si nevyriesis telo zvnutra a problem ti uplne zmizne, navstevuj pravidelne kozmeticku, kotra ti plet vycisti. Mozes navstevit laserove dermat. centurm, v ba ich je niekolko, jeden maju tammavaju moderny laser, ktorym ti pomozu zamedzit zapalovym reakciam v tukovych loziskach hlboko v kozi na nejaky cas, jedna procedura trva cca 3 opakovania podla potreby, efekt bude fungovat asi iba pol roka, rok, postupne slabne, podla poctu opakovani a riesis iba nasledok a aplikacia lasera nie je moc prijemna.
V prvom rade, neliec nasledok, ale pricinu. Teda treba liecit zvnutra, nie zvonku. Jednym sposobom mozu byt antibiotika. Tie vsak maju vedlajsie nasledky a ich ansadenim a dlhodbym uzivanim si mozes privodit ine problemy. Okrem toho nizsie spominana metoda je vo svojej podstate komplexnejsia a riesi uplne vsetko.
Detoxikacia pomaha. Ale zamyslime sa nad sebou. Pchame do seba jedy,farbiva,stabilizatory, nebezpecne latky, rakovinotovrne latky, cholesterol a podobne a aby sme sa potom citili lepsie, musime sa potom detoxikovat. Aky to dava zmysel? Stravujme sa tak, aby sme sa detoxivoat nepotreovali.
Vyhod do kosa vsetky chemicke rakovinotvorne pripravky (su takmer vsetky s obsahom SLS a pod.), ktore ti nicia plet, vysusuju ju a riesija jeden problem ale sposobuju dva ine. Takme krazda kozmenitka, ktora sa prehlasuje za prirodnu, nie je prirodna. Dalej to rozvadzat nebudem, je to na dlho. Kup si pre zaciatok kokosovy olej a cisty eukaliptovy a etericky olej - par kvapiek na sprchovanie. Vsetko len za studen alisovane, teplne neupravene. Nic viac nepotrebujes. Vyskusaj a ver mi. Mozes sa s nim aj umyvat, kvapni si trocha toho olejceka, aby si nebola taka mastna, pripadne sa len osus jemne uterakom. Po chivli kokos vsiakne. Kokos je jeden zo zazrakov tohto sveta, jeho ucinky sa daju lahko dohldadat. Mozes si najst info aj o dalsich olejoch, napr. velmi prospesny je este avokadovy ale aj mnohe ine.
A teraz to dolezite, liecba z vnutra. Strava. Nekupuj si to, co ti v reklame kazdodenne podstrukuju a s cim ti masiruju mozog velke korporacie. Problem je, ze v takejto strave je s tym co clovek potrebuje prilepeny bordel, ktory telu skodi a je ho tam vela. Snaz sa jest co naviac rastlinnej stravy vo svojej prirodzenej forme, tepelne neupravene tak, aby si zachovali vitaminy, vysoku nutricnu hodnotu ale hlavne enzymi, ktore varenim zabijame. Neda sa to zo dna na den, je to proces. Nesmies jest nieco iba pre to ze je to zdrave ale nebude ti to chutit. Za preve, vysledok sa nedostavi, za druhe nevydrzis ak sa budes musiet premahat. Ak napriklad vylucis sladene napoje a rozne sladkosti plne bordelu, po case napravi chut. Zase to vyzdaduje nejaky cas.
Nejedz maso, hlavne kuracie, bravcove, hovadzie, najelpsie vsetko. Diva ryba moze byt Ok. Vyluc milieko a najlepsie aj niektore mliecne vyrobky (mlieko od zastavenia vyvinu rastu telo nepotrebuje), vyluc biele pecivo a ostatne vyrobky z bielej hladkej muky, nahrad vyrobkami z celozrnnej raznej alebo spaldovej. Nemylit si s tmavym a bielym pecivom. Vacsinou tmave predavaju iba zafarbene karamelom, co je este horsie ako biele. Treba si uvedomit, ze ziadna muka nie je tmava. Nepi sladene napoje, ziadne, ani dzusy, vsetko su to rychle cukry s ultravysokym glykemickym indexom. pi vodu z vodovodu, mineralky tiez nie su treba, staci cista pramenita voda. To je to co zakladom zivota. Pi casto a vela. Kup si snekovy nizkootoackovy mixer, odstavovac a odstavuj si cerstve ovocie a zeleninu. Tak si vyrobis dzus, shaky, zmrzlinu zo surovin, ktore mas dostupne.
Nic viac pre zaciatok netreba. Pri vyluceni masa, treba vediet co robis, bunka potrebuje bielkovinu, sacharid, cukor... Rozdiel bude ten, ze bielkoviny si nevzeznes z masa, ale z rastlin. Kto sa tym zaobera vie, ktore potraviny obsahuju vela bielkovin, niekore viac bielkovin ako maso. Lenze v uplne inej kvalite.
B12 ziskas z riasy Spirulina.
Preco vylucit maso nebudem rozpisovat, treba si precitat literaturu, existuje toho vela. Doporucujem zacat utlymi nenapadnymi knihami Cesta za zdravším, veselším a úspešnejším \\\"JA\\\" od Hubinskeho alebo Nespechejte do Rakve od Tomasa Kaspara. Najdi si nieco o Raw Food, aj ked nie je potrebne hned skoncit az tak daleko, ale mozes prevziat vela dobreho, pripadne nejake recepty a hlavne pochopit, preco cloveku skodi zivocisna strava.
Pridaj pohyb na cerstovm mzduchu a vitamin D - pobyt na slniecku aspon 15minut denne, ziadne solarko, prirodzene slnko, nemyslim opekanie, to so sebou prinasa dalsie rizika, kratkodobe zlepsenie a nasledne zorsenie.
Prijemne vysledky a zmeny nielen na pleti nebudes vidiet zo dna na den, ale z tyzdna na tyzden, z mesiaca na mesiac. Prve naznaky po cca mesiaci. Vacsie zmeny po cca roku, roku a pol. Za 7 rokov budes novy zdravy clovek.
Ja mam velmi dobru skusenost s detoxikaciou, velmi ma nakoplo stravovanie podla Macingovej + ako doplnok chlorella a bodliakovy olej, Treba na to ist hlavne zvnutra.
Na vonk. osetrenie sa mi velmi osvedcila tzv. BIOFAZA od prirodnej kozmetiky Nobilis Tilia. Obsahuje viac druhov ser (nieco ako olejcek), ktr. sa nanasaju v postupnom slede po 10minutach. Odporucam na celkovu regeneraciu: nutrimas.sk
samozrejme, že tam je genetická predispozícia k akné u niektorých ľudí. Otázka je, čo ovplyvňuje túto predispozíciu pozitívne a čo negatívne. A či lieky sú jediné riešenie...
Po mesiacoch študovania tohto problému (aj vedeckých článkov), vlastnej skúsenosti a skúsenosti druhých, som názoru, že strava tam zohráva veľkú rolu - či už ako nám zničí črevá, nedostatok vitamínov, zápaly v tele, jej vplyv na hormóny atď...
Je dobré mať spravené testy na intoleranciu potravín (aj cukrov), inzulínovú rezistenciu, hormonálny stav, krvné testy (nedostatok vitamínov...). A potom najskôr hľadať prírodné riešenia na daný problém.
a HA by som teda určite nebrala. Jednak, umelé hormóny... A ďalej nie pekné vedľajšie účinky. Postupne sa o tom hovorí viac a viac, našťastie.
Agnes, nie každý má rovnakú citlivosť na zlú stravu. A taktiež sa tá citlivosť prejavuje u rôznych ľudí rôzne. Keby akné nijak zo stravou nesúviselo, tak mi musíš vysvetliť, že ako to, že u toľkých ľudí akné zmizlo pri spomínanej zmene stravy :) Vrátane mňa :)
HA buď akné pomôže alebo ho ešte zhorší. Hormóny sú veľmi ovplyvniteľné aj stravou. Inzulín napríklad a jeho následky...
Roaccutane je vitamín A. Jeho nedostatok tiež môže súvisieť so stravou.
kto vie čo by pomohlo tebe, keby si to bola vyskúšala. Kto nevyskúšal, nevie či by to fungovalo...
Tak ja som sa s akne trapila vela rokov a so stravou to vobec nesuvisi. To by u nas malo tazke akne asi 90% ludi, kedze skoro vsetci sa zle stravuju. Ty si este mlada, mas rozburene hormony. Moze ti pomoct hormonalna antikoncepcia. Ak by sa akne nelepsilo ani v dospelosti, na mieste je liecba liekom Roaccutane alebo Aknenormin (je to to iste, len od inej firmy). U mna bol problem v tom, ze moja pokozka reagovala neadekvatne na muzsky pohlavny hormon, hoci som ho nemala nadbytok. Inak ako tymto liekom by sa to vyliecit nedalo.