Mam uz 4 mesiace z platnickou L5 S1. Zacalo to len bolestou v zadku potom presla bolest aj do lavej nohy a neskor som mal take bolesti, ze som sa nevedel dostat ani len z postele nie to este na zachod. Zacal som s obstrekmi a injekciami od obvodneho, ale stav sa mi len horsil. Potom prisla na radu neurologicka, kde mi tiez dala nejaku injekciu a dala mi moznost ist na ozonoterapiu. Chcel som vyskusat tuto moznost. Samozrejme som musel cakat 1 mesiac na CT, dalsi mesiac na objednanie na ten ozon, TO cakanie je proste strasne !!! Cloveka ktory nevie chodiť, musi takto dlho trpiet !!! Bol som na tabletkach proti bolesti. Mal som platnicku vysunutu 5mm. Po ozone som necitil ziadnu ulavu ani po 3 tyzdnoch. Niekedy je treba brat viac ozonov, ale ja som nechcel cakat, len na ozonozazrak. Par dni po pichnutí ozonu som zacal mierne cvicit MCkenziho metodu + nejaké dalsie cviky na chrbát. Postupne som viac intenzivnejsie cvicil az teraz cvicim aj 6-7 krat za den. Ja som sa nemohol vôbec za celý cas vystriet, ked som sa snazil vystriet tak to dost bolelo a musel som chodit cely cas zhrbeny. Po 2 tyzdnovom cviceni MKnzieho metody som sa uz zazrakom z nicoho nic vystrel, po docviceni sa mi ulavilo na chrbte a tahalo ma to smerom dozadu ako by ma to tahalo vystriet sa. Tato metoda mi pomohla najviac. Zaradil som do cvicenia aj ine cviky, ktore som nasiel na nete a musim povedat, ze pri poctivom cvicení sa mi stav rapídne zlepsil. 100% mozem povedat, ze pomohlo cvicenie. Svaly na chrbte mi zosilneli a drzia mi platnicku a pomahaju jej aby sa tak nenamahala. Takze moja rada a skusenosti su, cvicit, cvicit, cvicit a cvicit ... Nesmiete sa vzdavat, aj keby ste mali cvicit 2 mesiace, kazdy den 1,5 hodiny. Kazdy moze mat platnicku posunutu inak, na inu stranu a pod. takze na kazdeho to moze zaberat inak. Ja vravim ako sa ja z tohoto dostavam. Este stale marodim a doma len cvicim a cvicim. Citim velku ulavu a mozem chodit vystretý, co je pre mna ako dar z nebies. Nikomu neprajem tu bolest a celkovo problemy z platnickou. Je to velmi neprijemne a bolestive.