Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Operacia platničky

Príspevok v téme: Operacia platničky
rda111

Dobrý deň,

22.9.2014 ma operovali na NCH klinike na Kramároch, mal som vysunutú platničku L5/S1, ktorá mi tlačila na miechu, mal som obrovské bolesti vyžarujúce do ľavej nohy, na ktorú som po čase začal krívať. Po operácii bolo všetko v poriadku, bolesti nohy ustúpili.
Asi cca na 15ty deň po operácii ma noha začala dosť intenzívne pobolievať, načo ma môj neurológ odporučil na MR. Výsledok : operovaná platníčka je znovu vysunutá, a pravdepodobne bude treba ďalšia operácia.
Som z toho dosť sklamaný, od operácie nie sú ani 3 týždne a takto to skončilo.

Dá sa prosím Vás na Kramároch operovať aj s lokálnym umŕtvením? Nemá o tom niekto informácie?

Prešiel si niečím podobným niekto z Vás?

ĎAKUJEM

bemartinka

Ja som bola operovaná na L5/S1 4. decembra 2014 a hneď po prebudení z operácie som si prestala cítiť ľavú nohu, trpla mi. na čo mi bolo povedané, že mi pravdepodobne opuchli nervy. Po týždni to prestalo.. teraz už asi 5 deň mám silné bolesti, ktoré sa mi tiahnu bokom lýtka k členku.. bojím sa, že sa tam niečo pokazilo.
a tiež sa upokojujem, že je to počasím... čo robiť?

Filipus

Dobrý deň,
ak je operácia nevyhnutná, odporučil by som Vám nemmocnicu v Nových Zámkoch alebo ústrednú vojenskú nemocnicu v Ružomberku. To sú naše dve elitné pracoviská čo sa týka operácie platničiek a chrbta.
Ja sa však stotožňujem s názorom Jurinooo, cvičiť, cvičiť a cvičiť. Ak si nastavíte správne cviky, t.j. také, ktoré budú posilňovať tú oblasť okolo platničky, ktorej nabratie na objeme platničku usmerní späť na svoje miesto, tak by bolesti mali prejsť. Keďže máte zasiahnutú miechu odporúčam konzultácie s fyzioterapeutom a aj cvičenia s odborníkom (buď fyzioterapeut alebo tréner s VŠ). S pozdravom

Jurinoo

Mam uz 4 mesiace z platnickou L5 S1. Zacalo to len bolestou v zadku potom presla bolest aj do lavej nohy a neskor som mal take bolesti, ze som sa nevedel dostat ani len z postele nie to este na zachod. Zacal som s obstrekmi a injekciami od obvodneho, ale stav sa mi len horsil. Potom prisla na radu neurologicka, kde mi tiez dala nejaku injekciu a dala mi moznost ist na ozonoterapiu. Chcel som vyskusat tuto moznost. Samozrejme som musel cakat 1 mesiac na CT, dalsi mesiac na objednanie na ten ozon, TO cakanie je proste strasne !!! Cloveka ktory nevie chodiť, musi takto dlho trpiet !!! Bol som na tabletkach proti bolesti. Mal som platnicku vysunutu 5mm. Po ozone som necitil ziadnu ulavu ani po 3 tyzdnoch. Niekedy je treba brat viac ozonov, ale ja som nechcel cakat, len na ozonozazrak. Par dni po pichnutí ozonu som zacal mierne cvicit MCkenziho metodu + nejaké dalsie cviky na chrbát. Postupne som viac intenzivnejsie cvicil az teraz cvicim aj 6-7 krat za den. Ja som sa nemohol vôbec za celý cas vystriet, ked som sa snazil vystriet tak to dost bolelo a musel som chodit cely cas zhrbeny. Po 2 tyzdnovom cviceni MKnzieho metody som sa uz zazrakom z nicoho nic vystrel, po docviceni sa mi ulavilo na chrbte a tahalo ma to smerom dozadu ako by ma to tahalo vystriet sa. Tato metoda mi pomohla najviac. Zaradil som do cvicenia aj ine cviky, ktore som nasiel na nete a musim povedat, ze pri poctivom cvicení sa mi stav rapídne zlepsil. 100% mozem povedat, ze pomohlo cvicenie. Svaly na chrbte mi zosilneli a drzia mi platnicku a pomahaju jej aby sa tak nenamahala. Takze moja rada a skusenosti su, cvicit, cvicit, cvicit a cvicit ... Nesmiete sa vzdavat, aj keby ste mali cvicit 2 mesiace, kazdy den 1,5 hodiny. Kazdy moze mat platnicku posunutu inak, na inu stranu a pod. takze na kazdeho to moze zaberat inak. Ja vravim ako sa ja z tohoto dostavam. Este stale marodim a doma len cvicim a cvicim. Citim velku ulavu a mozem chodit vystretý, co je pre mna ako dar z nebies. Nikomu neprajem tu bolest a celkovo problemy z platnickou. Je to velmi neprijemne a bolestive.

L_Veronika

S lokálnym umŕtvením sa operácie na NCH robia, ale nie v prípade hernií.
Ja som prvú operáciu prekonala keď som mala len 16 rokov. Taktiež som mala vysunutú platničku v oblasti L5/S1 a prakticky celodenné pálivé bolesti po celej zadnej strane stehna, lýtok až po päty. Celý problém sa môj neurológ snažil riešiť konzervatívnou cestou cca 1 rok a nakoniec som skončila aj tak na operačnom stole, konkr. v BB.
Po necelých 3 týždňoch som opäť pocítili vyžarovanie bolesti po ľavej strane stehna, ťahajúcu sa po lýtku až ku chodidlám a MRI potvrdila opakovanú herniáciu L5/S1, opäť mi bola navrhnutá operácia.
Rodičia mi vybavili jedno privátne centrum v Poprade kde mi operáciu neodporučili a už vôbec nie opakovanú kvôli môjmu veku a nasadili mi lieky a rehabilitáciu. Po necelých 2 týždňoch sa môj stav čiastočne upravil a dnes síce ešte problémy mám, ale už nie v takej miere.
Teraz mám 21 rokov, študujem na UVLF v Košiciach, čo sa spája s hodinami sedenia nad knihami a som bez väčších problémov.
Týmto som Vám chcela len naznačiť, že určite by som sa nehrnula do ďalšej operácie a určite by som navštívila aj iné zdravotnícke zariadenie.
Držím palce!