Mam otazku kolko davate sprepitne v restikach za obedove menu? Davate vobec sprepitne? Musi sa davat? A co ak platite stravnými listkami?
Kolko?
2 Slobodna jj tak nejak cez pracovny den sa idem najest a cez vikend si idem posediet vychutnat jedlo a atmosferu...
a to ze maju nizky plat je imho uplne scestny argument.. to je to iste ako keby si sa dozadovala za kupu nohavic zaplatit 10% naviac pre tych chudobnych robosov co makaju 16 hodin denne bez dovolenky a v porovnani s casnikmi su na tom ovela horsie a vsetkych co to nerobia by si nazvala citovo otupenymi ci ako...
slobodna mas pravdu, je to tazka robota za mizer h plat.. ale prosimta co tame predavacky?, to je asi tak ista robota ako casnik a tringelt ziadny. mozno na slovensku sa nevyzaduje az taky zakaznicky servis v onchodoch ale v zahranici kde zijem, sa vyzaduje aj v lacnych obchodoch.. alebo hocijaka ina praca kde sa vyzaduje kontakt s ludmi akejkolvek vrstvy.. nikde sa nedava sprepitne.
Odporúčala by som si túto prácu aspoň načas vyskúšať, možno by ste potom veci vnímali trochu inak. Ale na Sk si niektorí ľudia nevedia nič a nikoho vážiť. Podľa toho to tu aj žiaľ potom vyzerá.
cez víkend to už dokážeš vnímaš?
Čiže 0vecka cez týždeň žerieš bez toho aby si rozlišoval či je jedlo a obsluha dobrá alebo nie, ale cez týždeň to už dokážeš vnímať?
Čo máš za prácu, že ti tak otupuje vnemy a ľudskosť?
nj ale ked idem napr v piatok na veceru tak tam necham 3-5 EUR ... to je ine... ale pocas pracovneho tyzdna mi nejde o obsluhu ale o to aby som dostal zradlo a najedol sa...
kikina, zjavne nemas predstavu, aky je plat casnikov...
som proti sprepitnému...aj čašník pracuje za svoj plat !!!
to potom nechávajte tringelty aj v supermarkete pokladníčke ( napr. 1.- e ? ), na pošte, u lekára, na úrade..hocikde kde sú služby . Každý robí za svoj plat.
Podobne ako Ovečka, nechávam 0,10€, tak mi to vychádza zo stravného lístka.
Chcem však reagovať na prvý príspevok-nechávať sprepitné 0,50 alebo 1€, veď to je 10€ resp. 20€ za mesiac a stravné lístky predsa nie sú zadarmo.
10% ale pri obede nedavam nic.. ak je to v praci..zalezi ale aj na obsluhe ak je to +- samoobsluha alebo obedove menu tak tam nedavam nic...popripade ak jedlo stalo 6.90 tak dam 7