Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hypersomnia - na akeho odbornika sa obratit?

Príspevok v téme: Hypersomnia - na akeho odbornika sa obratit?
Larissa

Zdravim, uz dlhsie mam problem s nadmernou spavostou, robila som si aj test Epworthska skala spavosti, kde mi vyslo 16 bodov - pricom nad 10 sa to uz ma konzultovat s lekarom - a som schopna prespat aj 16 hodin denne.
Problem vsak je, s akym lekarom to konzultovat? Sla som dnes za svojim vseobecnym, ktory ma poslal za psychiatrickou, ta ma vsak dovolenku a okrem toho si nemyslim, ze by to bol psychiatricky problem. Trpim sice depresiami, ale rozoznam spanok pri tazkej depresii a totalnu, ale nevysvetlitelnu unavu a spavost pocas celeho dna (okrem toho teraz v depresii nie som).
Nemyslite, ze by to patrilo skor do ruk neurologa? Pri samovrazednom pokuse predavkovanim liekmi som si svojho casu zrejme poskodila mozog, mozno to ma toto za nasledok, je to mozne? Plus, existuje dobra liecba?

Matej

Keď sa niekoho spýtate, či nepotrebuje psychologickú pomoc, tak to podľa vás nie je útok? Tak asi máme na to rozdielny názor.

O tom, kto ju potrebuje a či vôbec, nerozhodujem ja ani vy, takže to nebudem riešiť a neriešte to ani vy. Držte sa témy a príspevkov k nej.

Ďakujem

kabel

to bola otazka, nie utok. v com konkretne tam vidis utok? cituj kde presne sa nachadza utok.
tebe sa nezdalo, ze ju potrebuje?

Maoam

Som epilepticky pacient, viem, co je to nebyt spravne nastavena antiepileptikami a viem aj, co to je, nebyt liecena vobec a mat zachvaty denne alebo obden, kedze existovali osoby, ktore ma napriek tomu nevzali k lekarovi a dieta sa tam samo neodtrepe.
Dlhe roky moj typ epileptickych zachvatov nebol dobre medikamentozne nastaveny, ale zachranili ma od najhorsieho, az vdaka tipu od lekarky z fora, ktoru si nadovsetko vazim som zmenila neurologa a teraz mam trojkombinaciu v davkach, kde sa s tym da zit.
Ako epilepticky pacient si dovolujem vyslovit jasny nazor na to, ze je trestuhodne pri vaznych diagnozach navadzat pacientov na vysadzanie liekov spoza velkej mlaky.

Zvlast, ked maju este ine vazne diagnozy.

Matej

Konkrétne v tejto téme a tiež citujem:

"matway, nepotrebujes psychologicku pomoc?

podla poslednych prispevkov to tak vyzera :-D"

To je len dnes.. nebudem teraz hľadať, čo bolo minulé dni.

Matej

Poprosím, aby sme ukľudnili svoje vášne.

Užívateľa kabel by som rád posledný krát upozornil na príspevky, ktoré útočia na iných prispievateľov. Prosím vyvarujte sa útokov na iných a píšte príspevky, ktoré sa týkajú témy a nie diskutujúcich. Neplatí to len tu ale v celom fóre. Ďakujem

Matway vy sa prosím tiež ukľudnite a keď vám vadia témy o tom, že sa prispievatelia boja rakoviny tak nereagujte. Teda príspevky typu "máš rakovinu" si odpustite. Ďakujem

Larissa

nechapava, kombinaciu tychto liekov uzivam uz od februara, ked doslo k tomu pokusu zabit sa a odvtedy sa aj citim taka ospala, resp. zhorsuje sa to, spociatku som spavala tak dve hodinky poobede, teraz uz aj tych 16 hodin.

RNG

A tymto na tejto teme koncim, lebo nemam cas sa tu dohadovat s ludmi, co nepoznaju novsie vyskumy lekarov v alternativnej medicine, ale vyjadruju sa "odborne" v zmysle, ako keby bola len jedina medicina na svete, tj zapadna, monopolna a vsetky ostatne boli len "sarlatanstvo". Tj su typicky produkt umyvania hlav medickym monopolom a farmaceutickym priemyslom.

RNG

Lekari napriek vsetkym diplomom , peciatkam a podobne predsa len pochovavaju svojich pacientov, a kedze napr v USA zomiera vyse 700 000 ludi na predpisove lieky, tj zhruba jeden pacient na kazdeho lekara rocne, a naproti tomu na potravinove doplnky napr v roku 2012 nezomrel nikto, tak asi , aspon podla mojej logiky su bezpecnejsie.
Co sa tyka lekarov, ktorych sa ja drzim, to som tu uviedol uz mnohokrat, mozete si to vyhladat. Alebo najst cez Google pod mojim nickom a slovami"lekari vedeckej alternativnej mediciny"
Ale kto ma tu chce bez akehokolvek podkladu, len na zaklade sprav a zastrasovania monopolnej mediciny alebo farmaceutickeho priemyslu kritizovat, nech sa paci.
Ale co sa tyka toho, ze som tu anonym, to je loz, lebo som mal predajme doplnkov na Slovensku kedysi a este stale som registrovany v zozname podnikatelov na Slovensku,tiez v USA, tj si ma tam moze ktokolvek vyhladat. Tj nie ako vas, co ma tu napadate, a co ste skutocne anonymi, pokial vasu identitu toto forum a jeho administratori chrani

nechapava

RNG, kto su tvoje "lekarske zdroje?" Specialne ti lekari, ktori na epilepsiu, ktora vyzaduje liecbu, namiesto liekov pouzivaju vitaminy doplnky. Specialne aj ti "lekari", ktori NAHLE vysadia antiepileptika.

Moja neurologicka ma meno, priezvisko, registrovane miesto prace, a dve cisla pridelene statnymi organmi, uvedene na peciatke. Recepty nevystavuje anonymne na zaklade par riadkov na nete. Pacienta pozna, aj jeho vedlajsie choroby, moze si ho aktualne vysetrit.

Larissa, ako dlho uzivas tieto lieky a ako dlho sa citis taka spava? (alebo upresni "dlhsie")

betty, ani ja ich nechapem