Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dieta odmieta jest

Príspevok v téme: Dieta odmieta jest
bajti

moj 4 ročny syn odmieta jest sunky, salamy, polievky, ktore nie je "nedelna" a ktore su zelene (brokolicova, spenatova, hraskova), cize vsetky ostatne paradajkova, strukoviny, omačky, hlavne jedlo ale taktiez aj maslo, pomazanky, zeleninu... atd, jedine co je len priloha k hlavnemu jedlu ako cestovina, knedlik, zemiaky, ryza, uz som zufala a neviem ako ho mam prinutit co by len to ochutnal, on hned vzdorovito odmietne a mozem sa aj rozkrajat. skusala soom slubovat, vyjednavat, tvrdu metody, vyhladovat, po dobrotky, po zlotky, skusala som byt aj kreativna na tanieri, ale nic, bez uspechu... to iste aj vo skolke, radsej bude hladny,akoby mal ochutnat napr. zemiaky, ktore sa trosku namocili do omacky... prosim pomozte, poradte mi aku metodu by som mala zvolit, ako dalej, lebo ja uz neviem,... vopred velka vdaka za kazdy koment.

kafe

Nenúť ho do jedla, preboha, jesť predsa neni povinnosť. Vezmi si, že v dvoch tretinách sveta si ľudia nevyberajú, čo budú jesť, ale jedia to, čo majú a je to väčšinou stále to isté. Ryžu na raňajky, na obed a na večeru, monotónne a stereotypne stále to isté každý deň. Proste mu priprav to, čo jedáva a nerieš. Stráca na váhe? Nerastie? Je extrémne chudý? Ak nie, tak sa ukľudni a nerob hysáky. Prestaň na neho tlačiť a nechaj ho, nech zje to, čo chce. Niektoré jeho odmietania sú celkom rozumné - šunky a salámy naozaj nie sú pre ľudí dobré. Tiež by si to mohla skúsiť NEjesť, prospeje ti to. Čo sa týka zeleniny, divila by si sa, ale deti vedia vycítiť škodlivosť niektorých jedál - možno je plná pesticídov a jemu to proste nechutí. Skús mu ponúknuť ovocie, kvalitné ovocie a ovocné šťavy, nie to z hypermarketu. V skolke sa dohodni s kucharkami, nech mu davaju len vacsiu prilohu a nech si deculo chrumká to, co mu naozaj chutí. Skús upiecť chlebík, koláče, palacinky zo špaldovej múky, je oveľa výživnejšia, ako pšeničná.

Nie všetko to, čo robia dospelý a čo si myslia, že je správne, je aj naozaj správne. Určité medzery vo výžive máš aj ty. Asi by ti nezaškodilo sa trochu vzdelávať a okrem samotného jedla si všímať aj jeho výživovú hodnotu pre organizmus.