Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako neprísť o peniaze za byt?!

Príspevok v téme: Ako neprísť o peniaze za byt?!
Tomino167

Ahojte , potrebujem poradiť ja a môj o 15 rokov starší nevlastný bratm nemáme príliš dobre vzťahy, skor na bode mrazu. Ide o to , že pred pár dnami nam umrela mamina na rakovinu :( Moj brat je nevlastný brat má svoju rodinu a jeho otec už nežije, moj ocino ešte žije :)
Ale o čo mi ide, naša mamina ( spoločná ) bola jedinou vlastníčkou bytu v centre BA v peknej lokalite s dobrou dostupnosťou, pekným vzhladom a ob. vybavenosťou. ja s mojim otcom sme sa tam pristahovali , až po smrti otca mojho nevlastneho brata )
Ma nastať dedičske konanie ( v blizkej dobe ) , ide o to , že môj brat sa tam chce presťahovať ( do bytu ) so svojou rodinou a chce tam žiť ( byt je v povodnom stave , bez žiadnej rekonštrukcie , stare okna , linoleum , tapety ... proste žiadna zmena ) A povedal , že keď budeme u notára mám povedať , že ten byt má nizku hodnotu okolo 50000€ ( pochybujem , že 3.izb byt okolo 75m2 s 2 logiami a pivnicou ma taku hodnotu ) , povedal , že tu cenu mám povedať preto lebo čím nižšiu cenu poviem tým menší poplatok budem platiť u notára.
Ale bojím sa toho , že ked on tam bude chceť byvať, tak mi nevyplatí moju časť, a že keby som povedal , že ma cenu 50 000€ , tak mi vyplatí iba 25 000€a on ho potom predá za 100 000 €,alebo že mi bude chcieť mesačne platiť 100€ ako splátku až do konca života.
Moj brat je proste veĺmi zákarna osoba , ktorá ide za ziskom aj cez mrtvoly , ja mám čerstvo 22 rokov a neviem , ako mám dosiahnuť to aby som dostal to čo je právom moje . Preto potrebujem poradiť , či mám notárovi povedať cenu bytu 90 000€ alebo 50 000 € ?
A ako dosiahnuť to , aby mi brat vyplatil to čo mi patrí ?
Moj brat sa odsťahoval ked mal 25 rokov a viac sa o mamu nazaujímal v posledných chvilach sme jej boli oporou ja a moja priatelka , ktorí sme sa o nu starali , nakupovali jej a snažili sa jej čo najviac pomocť , preto ma teraz trápi , že brat naozaj ide aj cez mrtvoly :( Za každú radu ďakujem Tomáš.

slnecnica

To nieje len tak, ze ty povieš notárovi hodnotu bytu :-)
Najprv pojdete, resp. pojdes na predbezne dedicke konanie, kde sa ta spytaju na majetok, kt vlastnila tvoja mama, opisu si tvoje, bratove udaje. Notarsky urad si vsetko overi, cez kataster, banky, poistovne si pozistuje co vlastnila tvoja mama (byt, bankove ucty, poistky, dochodkove sporenie) a vsetko zahrnie do dedickeho konania. Takisto si overuje aj hodnotu hmotneho majetku, nie cez znalca, ale zvacsa cez ponuku realitiek-pozru cenu podobneho bytu.
Inak, netusim kto by uveril, ze byt v centre Ba ma hodnotu 50tisic, aj ked v povodnom stave:-)

Maoam

jedno je ohodnotenie skutocnej trhovej ceny bytu a druhe je pravnicka pomoc - stoji to tiez prachy, ale aspon budes mat ovela väcsiu sancu vybojovat si , co ti patri a ked bracek bude robit cachre-machre, tak to mozes potiahnut pred sud

Maoam

prijmi moju uprimnu sustrast (kvoli mame)

a teraz k bracekovi - vychcany manipulator, ktory ta ma za naivneho blbca, prepac,viem, ze nim nie si, uvazujes logicky a spravne, ale jednoducho ta chce ogabat o prachy a podviest

pravnicka pomoc a ako uz baby pisali, oplati sa investovat, pretoze TO, co ti prinalezi ci prinalezi a bracek sa dostane do problemov, ked pojdes cez pravnika

kablica

presne tak, uvadzaj REALNU hodnotu, nie to, co si predstavuje tvoj bracek.
na notarovi usetris mozno 10eur a realne prides o desiatky tisic??!! nedaj sa!!!

flegma

tak toto pekne smrdi zo strany tvojho brata
mozes si dat vypracovat znalecky posudok, oplati sa investovat tych cca 150 eur, ako prist o podstatne viac