Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

podvedena a odvtedy paranoidna...

Príspevok v téme: podvedena a odvtedy paranoidna...
smutna:/

priatel sa vyspal s inou po 7 rokoch, bol s nou potom este v kontakte vyse mesiaca, kym sme sa hystericky nepohadali a neukoncil to nadobro. lenze teraz neznesiem uz ziadnu jeho kamaratku, proste som to zistila az teraz, ako zle som na to, ked po dvoch mesiacoch sem dosla prespat k nam jeho kamoska zo zahranicia a ja ju nemozem vystat a pocut. Ona ma priatela a o nic nejde, ale zrejme to suvisi s tou traumouz pred dvoch mesiacov. proste...mna zoziera ta ziarlivost, placem tu, kym sa oni bavia v kuchyni, proste citim sa jak blazon. neznasam, co laska robi s ludmi, ze nas vie tak boliet, ze sa neviem uvolnit a ze neviem robit poriadne rozhodnutia sama za seba, ale ze stale myslim na neho vo vsetkom. je mi zle, z mojho stavu, je mi zle zo ziarlivosti, je mi zle, ze po rokoch treba bojovat ovela viac ako na zaciatku. myslela som si, ze zivot cloveka, ktory "nie je na vztahy" je osamely, ale musi to mat aj vyhody - clovek nema na druheho ziadne naroky, nema ocakavania. ako z kruhu ziarlivosti....to sa snad neda. alebo je tu niekto kto ziarlivost vyliecil...?

ziarlila som aj predtym, ale nie takto az, lebo som sa necitila nidky asi az takto strasne ohrozena hocijakou zenou. verim mu preto, lebo on sluby dodrzuje. po 7 rokoch az teraz sme prezili to co sme prezili a beriem vinu aj na seba, nie len na neho. zobral ma potom aj na peknu dovolenku, venoval sa mi a tak. nie je zly clovek.

Fleur-de-lis

žiarlila si aj pred tým už?
Lebo ak mu veríš, že ťa už nepodvedie a pred tým si nežiarlila a teraz žiarliš "na všetko", tak v tom mám zmätok aj ja :(

Alebo máš už pocit, že preňho nie si dosť dobrá?
Správa sa on inak ako pred tým?
Prečo ti vadí, že venuje pozornosť aj iným?

mam tazke obdobie a ono zacina z mojej strany vyzerat az iracionalne, ze na jednej strane mu doverujem, ze to nespravi zas a na druhej strane saliem z jeho kamosky, ktora je u nas a nic zle nerobi, len sa rozpravaju. asi ziarlim na pozornost, ktorej som mala malo ked dosla? neviem. snazim sa dat si odpovede. najhorsie je ze vcera som povedala aj na nu skarede veci a aj jemu, lebo mi bolo totalne zle a teraz sa to medzi nami pokazilo.

Fleur-de-lis

no úplne skvelý nie je, lebo aj keď má človek dôvod, tak proste či podvedie je stále na jeho zodpovednosti a rozhodnutí.
Samozrejme, že sú vo vzťahu obdobia, kedy sú problémy, stres a podobne. A mať vtedy stále obavy, že ten druhý to vyrieši podvedením, no neviem.
Tým len chcem povedať, že sa mi zdá, že celú vinu berieš na seba a nevidíš jeho podiel zodpovednosti. Aj keď rozumiem, čo ťa k tomu vedie, keďže on ti dával najavo, že mu niečo chýba a ty si to ignorovala. Ale to stále neospravedlňuje jeho rozhodnutie. To nebolo partnerstvo ani z tvojej ale ani z jeho strany.

A keď mu teda tak dôveruješ, tak prečo vlastne žiarliš?

Ak si si istá tým, že s ním chceš ostať, tak sa proste začni sústrediť na zlepšenie vášho vzťahu a nerieš ostatné ženy. Zaujmi svoju myseľ tým, na čom máš ty popracovať, hľadaj spôsoby ako na to a na to sa teraz sústreď. To je jediné, čo môžeš mať pod kontrolou teraz a čím to môžeš zlepšiť.
Obavami o to, čo sa môže stať, vám a sebe nijako nepomôžeš.

A ešte doplňujúca otázka, na čo konkrétne vlastne žiarliš?

plus ako hovorim, na vztah je on naozaj skvely partner vo vsetkom, ved viem, ze ma napadnicky, ktore by ho hned na vztah aj brali.

dovod, tak tam nie je jeden, neboli to vazne dovody, skor take ze sme dlho spolu, tak samozrejme nieco nove ho zlakalo v tu noc, plus naozaj je to moja vina, ze som nas vztah zanedbala, kvoli robote, mala som toho tento rok vela a prezivala som to so stresom, takze som zanedbala ostatne veci okolo mna. je to teda hlavne moj podiel viny. a co je za dalsie je, ze ja mu doverujem, ze z jeho strany sa taketo nebude inicovat, no on je tak atraktivny pre zeny, kedze ma vela kladov, ze budem trpnut, ci ho nejaka nezlomi nakoniec zas mozno. proste preto sa s nim nechcem rozist, lebo to co sa stalo nebolo z vazneho dovodu, ale z malych veci, ktore sa nazbierali a tato moja nepozornost ho doviedla tam, kde som nechcela. no tato facka mi pomohla ato uvidiet, lebo on mi uz predtym hovoril, ze je nestastny, ze ho zanedbavam, no neprikladala som tomu velku vahu, riesila som akulane problemy v robote. a ked vrcholili aj problemy v robote, tak dosla tato sprava od neho, ze co sa stalo, myslela som, ze som v nocnej more, ze co sa ma posr*t sa poser*e. chcem byt silna a chcem byt viac samostatna. len je to tazke, ked ja byvam u neho, ze nemam ani ten pocit istoty, ze nepridem rozchodom ak by niekedy mal nastat o komplet vsetko, na co som zvyknuta. pretoze tu u neho sa citim ako doma.

Fleur-de-lis

na uzdravenie rany je potrebné odpustiť. A to je proces. Taká vec sa nedá odpustiť zo dňa na deň, rpetože rana bude bolieť ešte nejaký ten čas a odpúšťať bude treba znova a znova.
K odpusteniu ti môže pomôcť poznanie dôvodu, prečo to urobil. Možno ho potom lepšie pochopíš. No možno nie. Ale každopádne ja by som potrebovala vedieť prečo aby som vedela, na čom treba pracovať, ak tomu dám opäť šancu.

A potom, odpustenie sa nerovná dôvere. Môžme odpustiť, ale nemusíme dôverovať. Dôveru si musí zaslúžiť. Musí sa opäť vybudovať, musí si ju u teba opäť získať. Nedávaj mu ju zadarmo. Netvár sa že o nič nejde a vzťah bude ako pred tým. Zničil dôveru a mal by za to prevziať zodpovednosť a snažiť sa ju u teba znova získať.
A tvoja úloha je priznať si svoj podiel viny a snažiť sa pracovať na tom.

A dva mesiace je kratučká doba. Samozrejme, že sa ešte trápiš. A je v poriadku že mu zatiaľ nedôveruješ.

Netvárte sa, že o nič nejde. Buď na tom pracujte, alebo to ukončite, lebo nevyriešený problém bude váš vzťah ničiť.

bolo to v podstate ako moam hovori. nwboli vazne problemy. preto by bola skoda zahodit vybudovany vztah. to mi na miske vah prevysilo to co sa stalo. ale je tu ale. zistila som az teraz ze som na tom zle. ze sa este hoji rana a nie je to tak ako ptedtym. uz som ostrazitejsia, uz mi vrla veci neda. teraz je citlivy cas pre mna kedy sa bud zhojim alebo zblaznim. a ja dufam v to prve.

Maoam

osobne si zacinam mysliet, vnimat, ze ist v dnesnej dobe do vztahu je obrovske riziko

clovek moze mat stastie na vynimocneho cloveka, s ktorym to klapne, ale je to uz priam zazrak

vzdypravacka

problem je ten ze ludia vstupuju do vztahu s ocakavanim ze budu stastni, doba je povrchna, vztahy su take iste, kto nepodvedie je uz povazovany za nudneho, bol by som rad keby je to moje vyplakavanie ale nie je