Schudla som - zastavila sa mi menštruácia.. čo teraz?

Príspevok v téme: Schudla som - zastavila sa mi menštruácia.. čo teraz?
Laura93

ahojte :) vie mi niekto vysveltiť prečo pri takom malom ubytku váhy sa mi zastavila menštruacia?
pri vyske 164 cm som mala 53 kg - menstruacia normalna, vsetko bolo v pohode
no v lete som sportovala, chcela som si spevnit postavu, tak je jasné ze kilá isli trosku dole
aktuálne vazim 50-50,5kg a menstruacia sa zastavila :(

To znova musim pribrat aby som ju dostala? :(
teraz ked som zo sebou konečne spokojna? :(

v minulosti som presne toto isté riesila avsak vtedy som schudla az na 48 kg no ked som pribrala na tych 53kg menstruacia sa mi vratila..
nečakala som ze pri ubytku len 3kg telo vie takto zblbnúť :(

ma niekto podobnú skusenost?

dakujem ;)

Maoam

sara11 - no, chcela si schudnut 5kg - co by bolo byvalo na tvoju vysku super stihla postava a akymsi zazrakom sa ti zadarilo 17kg za polroka? to nikomu nenahovoris, ze je to normalne a ak este planujes dat dole dalsie kg, tak je to chore

Maoam

sara 11, nehnevaj sa, ale 45kg na 173cm je chorobne, sorry, len aby si nebola potom prekvapena, ked schytas nasledky na zdravi, ktore sa mozu ukazat az po rokoch, hlavne u mladych bab

ja si to neviem ani predstavit, poznam nizke baby s touto vahou a su chude ako laty, skor by si mala nabrat svaly, podla mna, to co povazujes za tuk, je len 'mlandravost' sposobena tym, ze pravidelne necvicis + ovisnuta koza

odpovedam

zastavenei menstruacie znamena co? kolko mesiacov ju nemas? dovodov moze byt viac, aj ked chudnutie je najcastejsie... jedz zdravo nadalej, teraz by nemalo zmysel sa zacat prejedat nezdravymi jedlami...ALE! pridaj ovela viac dobrych tukov, z nich sa syntetizuju hormony. Cize jedz viac ryb, olejnatych semien a orechov, pripadne oleje z nich... ak nepomoze, tak gynekolog a hladat pricinu...

sara.11

laura ... no ono tie cisla len tak hrozivo zneju, ale nie som vychudnuta ani nic podobne :) zmierila by som aj s tym keby som tych par kil neschudla, ale chcem hlavne spevnit a nabrat este nejake svaly

Laura93

inak ma to strasne stve aké je to nespravodlivé, človek sa snaží, zdravo sa stravuje, šprotuje vsetko pre to robí aby dobre vyzeral, ale to telo aj tak štrajkuje :D

Laura93

sara ty chces este schudnut? :O :O preboha..len to nie..ved tu menstruaciu potom uz ozaj nedostanes

vidis co to spravilo so mnou schudla som len 3 kilá čo je skoro nič a zblblo mi to vsetko :(
a ty si este vyssia odo mna skoro o 10 cm

sara.11

ano maoam, schudla som schvalne, ziadna choroba :) v zime som pribrala 5 kg, tak som sa chcela vratit na povodnu vahu ale ono to chudnutie islo lahko tak som schudla viac ako som planovala... no vsetko vdaka zmene zivotneho stylu, naucila som sa odolat sladkostiam, vyradila som vyrobky z bielej muky, mastne, vyprazane, zacala som sportovat... proste sa stravujem zdravo, pravidelne a v mensich porciach

no len ta menstruacia nechce prist :/ chcela by som este 2-3kg schudnut ak to pojde, sice to bude na moju vysku 173 cm malo, ale este mam dost tuku na nohach a z tych to ide dole strasne tazko

Maoam

sara, za polroka zo 65 na 48 je sialenstvo - to bolo chcene alebo si mala nejaku vaznu chorobu?

najskor vam chyba estrogen, celkovo ste si proste posahali horm. system a ono sa to vypomsti

poznam jednu PPP-pacientku, ktora nema ani 40 a ma brutalne nasledky a to trpela PPP 'iba' dva roky

Maoam

a preco to potrebujete vlastne vazit 48kg na 164cm a pod.?

telo nema tukove rezervy

na menstruaciu potrebujete dostatocnu tvorbu hormonov a tie potrebuju na svoju tvorbu aj tuky

ak si sportujuca baba, tak mas dost svalovej hmoty, cize tvoja hmotnost okolo 50kg by pri inej nesportujucej babe mohla zodpovedat mozno 46kg

svaly su niekolkokrat tazsie ako tuk, takze na svoju vysku zrejme vazis primalo, aby si menstruaciu mala

je nebezpecne zasahovat takto do prirodzenych cyklov organizmu a hlavne do hormonalneho systemu, pretoze to ma dalekosiahle nasledky, ktore pocitite v buducnosti, od problemov s otehotnenim, cez problemy so stitnou zlazou, osteoporoza vo veku 38r a Co.

baby, majte rozum, viac k tomu nemam co povedat