Mam priatela s ktorym som uz niekolko rokov ale do svadby mame napriklad este daleko. Obidvaja mame viac ako 20. Temoi mojho prispevku je to, ze moj priatel mi uz viackrat povedal ze som zena a ze mam robit vsetko a to je : prat, varit, nosit mu jedlo az pred nos a proste uplne vsetko v domacnosti sama... Nehovorim ze by to zenu nemali robit..ved ked pride muz domov z prace kde makal tak zena mu da jedlo, poupratuje a taak..lenze moj priatel ma slubnu buducnost cizw on nikde makat nebude aby sa onho ttebalo starat ako o male decko.
Ale uz teraz som s nim mala moznost stravit niekoľko tyzdnov vkuse spolu, boli sme v zahranici za pracou na leto...robil to isté co ja...niekedy to bolo uplne ok a inokedy som bola z tej prace aj trochu znicena ale vzdy ked sme prisli domov tak som musela stat hodiny pri peci aby sa mohol fajne napapkat a on medzi tym ako ja som vyvarala tak on lezal pri notbuku..samozrejme to bolo aj preto lebo si na non robil svoju pracu ale ak preto lebo si tam pozeral vselijake hluposti a to mohol kludne prist na chvilu do kuchyne a aspon mi pomoct nakrat meso alebo co... A vzdy ked som mu povwdala ze moze aj on niekedy zrobit aspoň desiatu do prace tak zacal ze to je len zenska robota: varit vkuse, pratat a hocico robit.. Ze ked pojdem do lesa na drevo tak ze az potom mam daco hovorit..samozrejmw ja take veci chapem a keby niekedy on siel ma to drevo tak ja by som sa bez problemov starala o domácnosť ale islo o to ze do ziadneho lesa nechodil ani nic a ajtak mi nepomohol lebo ze to je proste len zenska robota.. Dokonca yrval na tom ze mu musim ist urobot aj jeden smiesny chlebik..ako si myslim ze to je uz kus vrchol ked si chlap mysli ze zena musi robit vsetko a to aj ten smiesny chlebik mu doniest az k nosu..mna vela krat bolel chrbát z prace a stala som este pri peci a on lezal... A aako som pisala, ma slubnu buducnost a nemyslim ze by mal niekedy chodit do lesa ma drevo..
Chcem len vediet nejake názory.. Maju zeny v domacnosti robit vsetko same? Moze predsa ak chlap nikedy nieco navarit, poumyvat riad..
Vybrat pradlo z pracky aspon do lavora uz ked nie ho povesat..proste ked pocujem ako mi povie ze v domacnosti je vsetka praca na zene tak mi to pride akokeby som nola v nuducnosti pre neho otrok ked nevie urobit malickosti :-D
Hovorí mi ze zeny maju robit vsetko atd
Nechem aby to vyznelo tak ze sa mi nechce uplne v domacnosti nic robit a preto chcem aby mi pomohol.. ale chcela som zdoraznit to ze vela krat som bola dost unavena a kedze mam trochu problemi s chrbticou tak po robote som mala chut si tak akurat lahnut aspon na hodinu a nie hned utekat pred pec aby bolo co najrychlejsie navarene.. ale on to tak chcel aby bolo navarene ale nikdy mi neprisiel aspon trosku pomoct napriklad nieco nacistit alebo tak.. vzdy som robila sama vsetko a ked som ho poprosila ze aspon trosku pod pomoct mi len jednu malickost spravit tak som cakala pol hodinu kym sa odlepil od PC a prisiel.. a to som si uz spravila aj sama dovtedy radsej.. chcem reagovat aj na to ze keby ze som bez prace a sedim cele dni doma tak nepoviem ani slovo :) ja rada varim aj upratujem aby bolo cisto.. ale nie ked som unavena z prace a este potom doma pracovat zase.. chapete to nie? niekedy jednoducho zena potrebuje aspon troochu pomoc od muza aj v domacnosti.. ale neviem co on ma hlave ked chce aby som robila uplne vsetko sama co sa tyka domacnosti hej..
Niekto tu pisal ze sme uz tolko rokov spolu a este stale som s nim aj ked je taky.. ono to je tak :) my sme prvykrat po tolkych rokoch mali moznost byt spolu 2 mesiace vkuse, cize spolu byvat kym sme chodili spolu do prace, cize ja som nemala inu moznost zistit skor ako by sa s nim byvalo a tak.. toto ze sme chodili spolu niekde na vykend to nepocitam.. tie 2 noci to bolo nic... neviem ci ho mama tak naucila alebo co ale ma brata a on v pohode aj navari co ja viem :) aj jeho otec vari ked jeho mama musi ist do prace a nestiha navarit.. tak by ma zaujimalo ci by aj on navaril keby ja som nestihala alebo by radsej umrel od hladu.. neviem no.. povedala by som aj to ze je dost zazraty do tej svojej prace ktoru ma na notebooku.. nebudem zverejnovat co je to za praca ale je normalna :) a kedze sme boli aj v zahranici spolu tak ked prisiel s prace tak hned utekal k notebooku aby pracoval.. ale to bolo tak ze on ked si zanho sadol tak sa odtrhol az ked siel spat cize to podla mna az prehanal.. chcel aby som mu robila jest a ine bludy, varit atd... som rada ze zacal robit nieco aby v buducnosti nemusel robit na niekoho rit ale sediet kvoli tomu cely cas na booku?.. a ked som mu povedala ze by uz mohol prestat a aspon sa somnou trochu pomojkat tak povedal ze toto je jeho praca ze si mam predstavit ze je v praci.. tazko sa to predtavovalo ked lezal vedla mna. Naeviem no.. v com je chyba... doma sa mozno onho mama nestara podla jeho predstav tak to vyzaduje odomna.. ale lezol mi uz s tymi jeho recami, ze sa mam o neho starat na nervy proste.. som aj tak rozmyslala nad tym ze ako by to vyzeralo keby sme mali deti a keby som mu ich dala na starost ze by som si musela ist nieco surne vybavit.. taik neviem co by sa stalo z detmi ked sa nevie postavit z postele.. tazko povedat co bude vbuducnosti a tak... uz vela krat som mu povedala ze sa nebudem onho starat jak o male decko zase... chcel niekedy aby som mu isla urobit jest tak som povedala ze mas ruky alebo ine nieco...
Vážení, zabúdate na to, že dotyčný má podľa zadávateľky pravdepodobne veľmi sľubnú budúcnosť. 2x to zdôraznila. Kde by sme boli keby napríklad Nikola Tesla miesto premýšľania v polohe ležmo škrabal švábku, alebo drhol schody? Alebo má v hlave nápad za milión a dotyčnej gazdinej všetky jej príkoria mnohonásobne vynahradí. Možné je naozaj všetko.
Vyser sa ne neho. Čo si otrok? Trápiť sa kôli nejakému lenivému chlapovi čo ťa má len za slúžku? Bola by si sprostá keby si toto trpela ďalej. Fakt ti za to stojí?
Ak si tu niekto nerobi srandu a mysli tu temu vazne, tak ber dievca nohy na plecia, kym nieste manzelia. Jeho lenivost sa bude s vekom len stupnovat ako bude jeho brucho naberat na objeme :D
RNG to napisal velmi pekne a vystizne-kazdy by mal prispievat do vztahu tolko kolko vladze...vztah je o dvoch ludoch a obaja by mali do toho vztahu vkladat co najviac a malo by byt pre nich prirodzene robit to s laskou...
Ja som napr.doma a manzel chodi do prace,tak je normalne ze domacnost je na mne...ale obcas su dni ze nevladzem (kvoli chorobe) tak celu domacnost prebera manzel...a robi to bez slova vycitky...ale musim povedat ze je tak vychovany z domu-som vdacna svojej svokre ze mi vychovala takeho uzasneho manzela...on uz doma pomahal so vsetkym,takze prenho je to normalne...
ale moja kamaratka ma manzela ktoreho doma mama obskakovala a to iste caka aj v manzelstve...takze kamaratka je na materskej,musi robit vsetko okolo malej,vsetko okolo domacnosti-aj nakupy a vynasanie na tretie poschodie s kocikom, a este aj obskakovat manzela...a presne ako tu niekto pisal-dospeleho uz neprevychova...
tak takehoto chlapa mozes s kludnym srdcom prenechat inej trubke. A milostivemu povedz, ze si najdes PORIADNEHO chlapa, ktory nenecha svoju polovicku zodrat sa AJ v praci AJ v domacnosti. Dievca, prosim ta prebud sa. To kde si sa zabudla? Ved sa pozri ako fungujete - ty robis vsetko to iste co muz a este aj vsetko co robi zena. Takze bud prenechaj zarabanie penazi chlapovi a ty si vyvaluj sunky pri telke a ano, potom si zastan vsetku pracu v domacnosti. Ale pokial chodis AJ do roboty, tak potom chlapec musi tiez svojou troskou prispiet v domacnosti.
Len toto uz tak lahko nezmenis. Takto si ho TY NECHALA, aby ta zapriahol ako vola do roboty a to si bud ista, ze sa z toho nevyvlecies a on dobrovolne v domacnosti nehne ani prstom. To vidim len na radikalny rozchod. A prosim ta nebud truba, co necha zo seba robit sluzku. Neni male decko aby si prenho robila uplne vsetko. Proste s tym prestan. Vyhlas strajkovu pohotovost, ze sa ti nechce proste a ignoruj ho, nech sa stara chvilu o seba sam.
Miriaaaam445: Prepáč, ale nechávaš sa využívať. Robíš mu konkubínu, staráš sa o neho ako o nemluvniatko, načo by sa on vlastne ženil? Mužovi stačí navariť obed + niečím musí aj prispieť (nakúpiť, pokosiť, napíliť, atď) A tá jeho žiarivá budúcnosť, daj pozor aby to nebola chiméra, ktorá sa nikdy nenaplní. Doma si oddýchni, prečítaj knižku, alebo si vyjdi na bicykel a ak je hladný, nech sa naje. Máš právo byť unavená.
Poznáš slovo emancipácia? :-)
trochu hrdosti dievča.
Súhlasím, že ak je žena doma celý deň a muž pracuje, je fajn, keď príde do čistého domu a má navarené.
Ale aby si z teba robil poskoka?
Ak by nebol bezruký a nerobil podobné „láskavosti“, jeho želania by sa odomňa odrážali ako od squashovej steny.
Určite je celodenné behanie s handričkou, točenie okolo šporáka a obsluhovanie to posledné, čo v budúcnosti od svojho života chceš.
Nuz mas dve moznosti, alebo sa prisposobis tomu a uspokojis sa s rolou sluzky, alebo si najdes ineho partnera, co sa ti bude snazit pomoct, ked mozno.
Nechapem, preco ti to rozhodnutie trva tolko rokov? Snad si nenamyslas, ze ho prevychovas???
Sice aj moja zena vykonava vacsinu domacich prac, ale o tolko je menej v praci a o tolko ja som viac v praci
To je normalna delba prace u rovnopravnych ludi.Kazdy prispeje do spolocneho, kolko a ako len vladze najlepsie.