Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Milovať srdcom či rozumom?

Príspevok v téme: Milovať srdcom či rozumom?
jajus 678

V poslednej dobe dost premyslam o vztahoch...

Podla coho si mam vybrat partnera? Podla srdca alebo rozumu?
Mozem byt stastna, ked si vyberiem partnera bez toho, aby som bola do neho predtym bezhlavo zamilovana? Niekoho, s kym viem, ze budem mat sstastne manzelstvo, bez podvadzania, hadok... skratka zivot s naozaj dobrym a uprimnym clovekom, ktoreho nemilujem, ale mam ho len rada...
Alebo sa vrhnut do vztahu s niekym, koho teraz milujem a nevidim ho az tak realne, skor cez ruzove okuliare a nechat vztah, nech sa vyvija...je sanca, ze ta laska zostane a jeho pripadne nedokonalosti mi nebudu az tak prekazat? Alebo laska sa skratka vytrati a ja zostanem vo vztahu s clovekom, s ktorym by som si, keby ze sa riadim rozumom, nevedela predstavit zivot?
Oplati sa vobec milovat, ked ta laska a vasen casom aj tak opadne? Nie je lepsie mat niekoho rad a vazit si ho a mat istotu, ze to je ten spravny clovek na zivot?

MultiLevel

Uplne suhlasim so Sejlou :) Krasne napisane
A este dodam, ze rozum je preto dolezity vo vztahu, aby sme nepodlahli prvotnemu zamilovaniu, ale videli veci naozaj take ake su...Byt na zaciatku zamilovany je fajn, ale len vtedy to ma buducnost, ak dokazes logicky odovodnit, preco prave tento clovek, ci sa nam vlastnosti doplnaju, ci mame rovnaky pohlad do buducnosti atd atd. Ak pouzijes pri tychto otazkach rozum, moze prerast zamilovanost do lasky, alebo to velmi rychlo stroskota po opadnuti zamilovanosti...
Ked som sa riadila len zamilovanostou, vztahy skoncili velmi rychlo. Pri tom poslednom som bola sice velmi zamilovana, nesmierne sme sa pritahovali, ale stale sme si hovorili, ake je to o to silnejsie, ked vieme popri tom vsetkom racionalne premyslat, ked si vieme veci logicky odovodnit

Loba

Zamilovanost opadne. Vasen moze opadnut ale aj na tom sa da pracovat. Laska neopadne, ak mas naozaj rada.
Istotu nemas nikdy :-)

Osobne si neviem predstavit takto kalkulovat.

kafe

:D to akoby si sa pytala ci sa mas divat ocami alebo usami. Ale ono to tiez nemusi byt zle, pozerat sa usami :) asi to skusim. Niekedy to, co pocujes, ti moze byt ovela viac napomocne ako to, co vidis. Tak preco sa z dvoch ukracovat o jeden zmysel a nepouzivat vsetko, co mozes NARAZ.

Rozum nam raz bol dany, tak by sme ho mohli pouzivat aj pri srdcovych zalezitostiach. Nerozumiem, preco nemozes pouzivat aj srdce aj rozum. Taky vyber partnera je podla mna najidealnejsi.

Iveta Michael

doubledog

mýliš sa tiež, to kde si na to prišiel že maternica a vaječníky spôsobujú zamilovanosť,h..o s makom :)

ja napr.vôbec necítim po deťoch túžbu aj keď ich mám rada, ale ak milujem partnera tak iba pre neho samotného a pre nič iné :)

materinský pud a láska k mužovi sú dve dosť odlišné veci ..

Iveta Michael

Slobodna ..

dovolím si nesúhlasiť s tebou, v dnešnej dobe sa mi ženy zdajú chladnejšie a vypočítavejšie, muži sú v globále vo vzťahu otvorení .. napriek výnimkám je to tak!

Feminizmus,prehnaná emancipácia urobila z niektorých žien chladné monštrá .. fuj!

Iveta Michael

jajus

a prečo by láska a vášeň mala časom opadnúť hm..?

to sa deje iba tomu kto na vzťah kašle,ale ja neuznávam toto tvrdenie považujem ho za mýtus Slovákov hm...

vzťah treba brať aj s rozumom ale milovať jedine srdcom a naplno, inak to nejde a nemá zmysel ..

Good luck! :)

Sejla

Myslím, že najskôr treba dosiahnuť stav, kedy srdce a rozum nie sú v konflikte, ale v rovnováhe. A počiatočné zamilovanie môže postúpiť na vyšší level, iba hlupáci nechajú lásku vykapať.

Slobodna

Bezhlavá zamilovanosť je len počiatočný chtíč. Nerob si prílišné ilúzie o mužoch. Muži sú zvieratká fungujúce na jednoduchých princípoch a hlavne odlišných od ženských.
Niečo medzi rozumom a srdcom je fajn, taký s ktorým ti proste bude dobre a nebudeš musieť nič riešiť.

xXx123

Dnes je to prevažne tak, že nežnejšie pohlavie sa riadi viac srdcom. Tie čo si môžu vyberať si vyberú toho prvého a tie druhé berú čo zvýšilo, teda toho slušného dobráka. Tie z prvej skupiny to častokrát preženú (vekom/dieťaťom) a brali by všetkými desiatimi už aj toho slušného dobráka. Ten je ale buď šťastne zadaný s tou tuctovou žienkou domácou, ktorá si ho po čase zamilovala, alebo po neustálych odmietnutiach sám odmieta. Tak si teraz vyber :)