Astma

Príspevok v téme: Astma
Dendik111

Dobrý deň, už asi mesiac ma trápia ťažkosti s dýchaním. Niekedy viac, niekedy menej. Čakal som či to prejde, neprechádza a tak sa plánujem objednať na nejaké vyšetrenia zajtra. Lenže teraz som odcestoval cez pol Slovenska do BA na zápis do školy, ostávam tu 3 dni a posledné dva dni sa mi dýchalo naozaj ťažko. Tak isto aj dneska cesta vlakom do BA bola nie najpríjemnejšia. Pocit akoby mi niekto sedel na hrudi a ťažké dýchanie. Som tu s priateľkou, ona má astmu a používa každý večer ASMANEX 200. Chcem sa opýtať, môžem ho použiť večer aj ja? Vzhľadom na to, že sa bojím ako mi bude tieto najbližšie tri dni. Môže mi to pomôcť? Môže mi to uškodiť? Ak áno, je niečo čo by ste mi mohli odporučiť aby som zvládol najbližšie dva - tri dni? Vopred ďakujem veľmi pekne za rady :)

Lulu2011

obvodny ti da, ked popýtas a volnopredajne iba guajacuran, ale nema to az taky ucinok, ako klasicky ukludnova

-odkaz odstránený-

Dendik111

No spustilo sa mi to hneď po tom ako sa mi vrátila úzkostná porucha na chvíľu po pár rokoch, tá prešla rýchlo a ostalo mi len toto ťažké dýchanie. Každopád plánujem navštíviť aj psychoterapeuta, kedže to na mňa príde najhoršie večer keď zažijem pred tým cez deň nejakú silnejšiu negatívnu emóciu. Písal som tu už o tom niekde dávnejšie trochu ale nedostal som veľa odpovedí. Každopádne, je niečo čo by mi mohlo pomôcť predísť tomu na nasledujúce dni? Niečo čo pomáha na dýchacie cesty alebo na čokoľvek čo mi je? :/ ďakujem za odpoveď

Lulu2011

mne sa nezda, ze mas astmu...si alegik? ak nie, tak ju s najvacsou pravdepodobnosotu nemas, astmatik, ked s amu zle dycha mu piska v krku, alebo na hrudi, piska ti? ak pouzijes kortikoidny sprej, nestane sa ti nic, otazkou je ci to je astma, alebo nieco ine