Dobry den,
ja by som vas chcela poprosit o radu. Partner dost pije, ja viem ze najlepsie je rozist sa, ale ja by som mu chcela pomoct. Ked nepije je to jeden uzasny clovek, ale ked si vypije je strasny. Denne si da tak 1-4piva, ale vikend tak to je jeho piatok - nedelu to taha, do nemoty. Uz som skusala pohrozit, ano pomohlo ale tak na dva tri tyzdne, ale potom sme zas tam kde sme boli.
Vie niekto poradit ako takemu cloveku pomoct, aj ked on sam pomoc odmieta. Nie kvoli mne,zial uz asi spolu nebudeme, ale kvoli nemu, velmi sa pitim nici, a nie len seba ale aj mna, sestru, mamu,...
dakujem za rady
Ako pomoct odnaucit pit alkohol
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Vyskusaj sa s nim rozist, proste mu povedz ze snim nebudes pokial neprestane pit, ze ked sam prestat nevie, nech vyhlada pomoc..ze ho mas velmi rada ale proste snim nebudes, nechces sa trapit... a ked uz nepomoze ani toto, tak neviem
Velmi lahko sa povie, nechaj ho, nech len pije. To neni riesenie. Ved cela rodina trpi, aj jeho dievca.
Franc. Misticka sv. Terezia x Liziex povedala: Nic nesposobuje vadsiu bolest, ako vidiet trpiet toho koho milujeme.
Je to pravda.
Nech mu dobrotivy Boh pomoze.
Pil a fajcil som mnoho rokov. Nepomoho ani PAL pomohla mi Kristoterapia. Je tomu uz pomali 20 r. co som nevypil ani male pivo. VOBEC NIC. Nikdy never, ze sa polepsi, lebo alkohol je mocnejsi ako laska k milovanej osobe. Iba ked prestane pit, bude ta este viac milovat.
Ked sa niekto stane uz zavislym na alkohole, tak s bohom peniaze...
Jemu uz pomoze len dozivotna abstinencia.
Prosim ta, nehraj sa na Matku Terezu a nechaj ho, nech pije. Ak sa nechce clovek zmenit sam, tak ho nikto iny nezmeni. Mozes sa s tym zmierit uz teraz alebo este 10 rokov sa snazit "zachranit" toto individuum.
Oni dokážu nasľubovať hory - doly, všetko bude. Takýto pijani sa veľmi ťažko liečia a v prvom rade musia chcieť.
Ked nedokaze kvoli tebe prestat tak naco umelo udrziavat tento vztah?
Pokiaľ sa on sám neuzná za alkoholika, nebude sa chcieť zmeniť (podstúpiť liečenie) tak to nemá žiadny význam. Odstrihni sa od neho a nerieš. Strácaš čas s takým, ktorý za to nestojí.