Antikoncepcia v 16-tich na akné

Príspevok v téme: Antikoncepcia v 16-tich na akné
Lea4562

Ahoj. Mám 16 rokov a dosť silné akné. Prvé vyrážky som mala už v 11-tich. Kvôli nemu mám strašne nízke sebavedomie a sú dni keď sa hanbím vyjsť z domu. Ku dermatologičke chodím pravidelne tak 2-3 roky a nič nepomáha, dokonca sa to stále zhoršuje. Denne pijem 2 alebo viac litrov vody a stravujem sa čo najzdravšie, ale na pleti nevidím zlepšenie. Už som brala aj všelijaké antibiotiká. Najnovšie ma moja už zúfalá dermatologička poslala na gynekológiu aby som si dala spraviť krvné testy, lebo si myslí, že mám veľa toho mužského pohlavného hormónu. Potom podľa výsledkov zváži či dať alebo nedať antikoncepciu. Predstava krásnej pleti ma veľmi láka avšak no na druhej strane sa tej HAK dosť bojím, lebo u niektorých žien sa po jej užívaní prejavili vážne zdravotné problémy. Preto sa chcem spýtať či máte aj vy nejaké podobné SKÚSENOSTI, alebo niekto vo vašom okolí a do akej miery vám HAK upravila pleť a či po jej vysadení sa všetko vrátilo v plnej kráse, lebo aj také som tu čítala. A tiež sa mi zdá môj vek na to prinízky tak neviem... ale zas chcem mať aj nejaký ten spoločenský život a nie sa len skrývať.

kikarika1

Lea

ak ti nič nepomáha, tak to budeš musieť nejako pretrpieť (tak ako ja), v určitom veku sa upokoja hormóny a tým sa upokojí aj pleť...tiež som mala problémy s akné (ľahká forma), nič mi nepomáhalo, no keď som mala 21 rokov, tak som 2 roky užívala HAK a zabralo to...chodila som zároveň raz do mesiaca ku kozmetičke a taktiež som mala vážneho priateľa (neviem čo presne pomohlo mojej pleti, ale myslím,že to bola kombinácia HAK, kozmetička a sex) - neznamená to, že máš začať sexovať a brať HAK, ale....

:))) ....týmto ťa len chcem povzbudiť k tomu, že po každom hroznom období príde to pekné a aj tebe sa pleť vyčistí, len to vydrž ...