Ahojte, o mesiac mám 13 rokov a o pol roka mám isť na kardiológicke vyšetrenie. Chcodím tam už od škôlky pravidelne raz za rok , ale teraz mám problém už nosím aj podprsenku a aj prsia mám už väčšie tak sa chcem spýtať že či si budem musieť dať na vyšetrení dole aj podprsenku? Ďakujem za odpovede
Treba si u kardiológa vyzliecť podprsenku?
Nejde o prsia, ide o srdce. To nie je ziadna hanba, vyzliect sa, bez ohladu nato, ake mas ty pocity zo svojho tela. Kardiolog je predsa lekar a videl uz vselico pocnuc od malych dievcatiek cez dospievajuce teenagerarky, dospele zeny a stare babicky s ovisnutymi prsiami, zeny tucne, aj chude, zeny s velkymi, strednymi, aj malymi prsiami, zeny, ktorym boli prsniky odstranene po prekonani rakoviny, zeny s velkymi, strednymi, aj malymi bradavkami, s materskymi znamienkami, so striami, s akne, s jazvami, zeny s bledsou, aj s tmavsou pokozkou, a tak dalej... Naozaj si nemyslim, ze lekar, ktory uz za tie roky praxe videl miliony zenskych prs, by sa pozastavil a zacal by sa cudovat prave na tych jednych jedinych prsiach, prave na tych tvojich. To sa moze nanajvys nejaky teenager - panic, tvoj buduci priatel a prvy sexualny partner, ale nie skuseny lekar s dlhorocnou praxou. Ziaden strach, ziadna hanba, nemysli na prsia, mysli na svoje srdce.
Tiež chodievam často ku kardiológovi. Keď som bola menšia tak mi to nevadilo, prsia som nemala, no ale teraz mám 4ky čo je trochu nepríjemné sa vyzliekať :) pri vyšetreniach podprsenka musela ísť vždy dole :) Ak chodíš stále k tomu istému tak si myslím, že to nie je až také hrozné sa vyzliecť :) a ber to tak, že to robí min. 15 pacientiek denne :)
no...my hamblivejšie rozhodne uvítame, pokiaľ nemusíme byť od pol pása hore byť nahé...
tak zavisi od vysetrenia. ale ja som ju vzdy dole mala. ale aj tak mi to pride ako uplne irelevantne, ci zena podprsenku ma alebo nie...
tak ja som bola u kardiologičky pred mesiacom, a podprda ostala na mne, tak potom neviem...
Ano. Minimalne kvoli ekg a ultrazvuku.