Ulcerozna kolitida a vyzivove doplnky

Príspevok v téme: Ulcerozna kolitida a vyzivove doplnky
CITROIDORA

Dobry vecer.Chcela by som poradit mam ulceroznu kolitidu(rektosigmoiditidu) liecim sa uz 5 rokov a mam 27.beriem na den 1 salofalk a aj cipok probiotika sa snazim a chcela by som este poradit neake vyzivove doplnky moj doktor mi nic nepredpisuje ani nutridrinky ked sa mi troska zhorsi a jedlo do mna neide :-(...a dieta dieta dieta ...ak mi je dobre jem vsetko ak mi je zle vsetko obmedzim a jem len dietne a malo a hned ide vaha dole :-(...prejavy pri zhorseni :castejsia stolica stiahnuty zaludok slabost v bruchu nezvracam teploty nemam ale ma naduva hucanie po bruchu.Poradte mi nieco vyzivne este popri tejto chorobe zeleny jacmen? alebo nieco podobne co mozem ?DAKUJEM RNG

RNG

Medzi mikrovlakniny patria tzv rozpustne vlakniny ako psylium, pektiny, najma modified citrus pectines, inulin, arabinogalactany, glucomannan. Hladaj ich napr cez internet vo swansonvitamins.com alebo iherb.com a podobne. Ovsennu vlakninu, psylium a inulin dostanes aj z domacej firmy Vemica
Ovsennu vlakninu sice velmi neodporucam ludom s podrazdenymi crevami alebo ulceroznou kolitidou, lebo je prilis hruba. Ale ostatnym ludom je dobra, lebo obsahuje hodne mikrovlaknin a betaglukanu.
A nezabudajte aj na kvalitne probiotika, najlepsie niekolko znaciek, aby tam bolo co najvoac roznych probiotickych kultur/odrod.

CITROIDORA

dakujem krasne za reakcie na moje otazky . ja by som strasne chcela konkretne nazvy tych produktov aku vlakninu ake aloe vera enzymi hladam vsetko na internete uz 3 den a na nic neprichadzam :D navstivim obchod zdravu vyzivu :D piste kludne aj na citroidora@azet.sk

CITROIDORA

Dakujem za odpoved a este sa chcem opytat acidofilne mlieko ak nasadim je to dobre?vlakninu mi zakazali ze podporuje hnacku...pijem aj bylinkove caje nechtik rebricek a puskvorec ked stav je horsi a toto mi veeelmi pomohlo..a tie mineraly mohla by som doplnit aj neake z lekarne?ked som sa pytala doktora na chlorella a spirulina zakazal mi to uzivat a nemohli by ste mi napisat konkretnejsie potraviny na email chcem sa zbavit zapalu ja uz neviem co mam jest :-((( dakujem za odpoved

vitavi

Jedz stravu, ktorá nespôsobuje zápaly.
Hlavne vynechaj mlieko a mliečne výrobky a sladkosti.
Vynechaj i ovocie, tuky stužené, nepreháňaj množstvo bielkovín.
Zameraj sa na stravu, ktorá obsahuje dostatok vlákniny a minerálov. To sú obilniny - ryža natural, pšeno, pšenica, ovos, kukurica, pohanka a i. Uvar si ich na mäkkú kašu, placky, halušky, cestoviny a pod. K tomu jedz zeleninu domáce druhy, pestro pripravenú, časť jedz kvasenú, aby si získala laktobacily na osadenie sliznice čreva. Kvalitný olej v malom množstve, semienka a ochucovadlá. Takáto prečisťujúca strava ťa zbaví zápalov, hlienov a prinesie optimizmus.